קייטנה בעיברית - פורים
-
רוצים השנה לקחת את הילדים (10 & 6) בפורים פעם ראשונה לסקי .חשוב ההדרכה בעיברית, יודע שיש גם המלצות למדריכים מקומיים אבל מעדיף פעם ראשונה שלהם שיבינו מה מדברים.מכיוון שכך נשארים עם האפשרות של קייטנות של חברות ישראליות, מה שמצאתי עד עכשיו במחירים 'סבירים' הם סקי-דיל ופינגווין.האופציות בפורים הם: Passo Tonale, Val Thorens, Andorra & Mayrhofenאשמח להמלצות (והשמצות) מכל סוג, קודם כל מבחינת מזג אויר (כולל התחייבות חתומה מנותריון
) באמצע מרץ, וכל דבר אחר, כאשר הדגש הוא הילדים.רעיונות אחרים גם הולכים.תודה, ארנון -
בתור אבא ל 3 ילדים שלכולם הנחלתי את אהבת השלג וגם לאשתי ממליץ על פינגווין
(הייתי ב 2 קייטנות סקי עם סקי דיל בפאסו ועוד כמה חופשות בלי הילדים וב 5 קיטנות סקי עם פינגווין באנדורה אישגיל סולדן זאלבאך וואל תורנס)
הגישה הכללית בסקי דיל היא לנסות לחסוך בכל מקום אפשרי וזה מורגש
האורחים מפוזרים בין המלונות המדריכים לא ישנים במלון עם הלקוחות ו
בפינגווין הגישה שונה (כמובן שזה מתבטא גם בתמחור אבל ההבדלים לא מאוד גדולים)
רוב המדריכים בפינגווין הם מדריכים קבועים שמגיעים מאהבת הסקי ולא כדי לעשות קופה עבודה סטודנטיאלית. הם בעלי מקצועות חופשיים (טייסים רופאים מהנדסים ). יחס המדריכים במיוחד בקבוצות הילדים הקטנות הוא נמוך. המדריכים מגיעים עם מים , שוקולד , טישיו לגלישה וכל הילדים גולשים .
וכל הגישה במיוחד בחגים היא של משפחה אחת גדולה וזה מתבטא בפתרון בעיות בשטח בזמן אמת .
מרץ יכול להיות בעייתי אבל לילדים מתחילים זה לא מאוד קריטי. \
הכי חשוב לבדוק כמה ילדים מתחילים בגילאים דומים נרשמו לקבוצה
-
תודה עח המידעראיתי באמת הרבה המלצות על פינגווין
אבדוק מולם באמת את הכמות ילדים.
-
מנסיון אישי - ממליץ על רג'ינהאותו דבר כמו פינגוין מבחינת החומר האנושי של המדריכים. באמת אנשים שבאים להדריך מכל הלב. היינו כמה מבוגרים עם ילדים, אותם הכרתי מחופשות סקי משותפות לפני. הקפיצה ברמה במשך שבוע אחד היתה ממש דרמטית.
-
רק מראיה ולמרות שלא יצאתי איתם אישית הייתי ממליץ רק על פינגווין.ראיתי איך המדריכים מתיחסים לעבודה .עם היו לי ילדים קטנים הייתי שולח אותם רק עם פינגווין. (אולי עוד שנתיים עם הנכדים אצא איתם פעם ראשונה)
-
פינגווין לאנדורהיש לנו ניסיון רב עם קבוצות הדרכה בעברית (11 חופשות) ולדעתי הקבוצה של פינגווין לאנדורה נותנת את התמורה הכי טובה לכסף. המלון נחמד ומאוד נוח עם הילדים (חדר משחקים, בריכה, מבחר של אוכל בבופה) והקבוצה מאורגנת מצויין. כל כך אהבנו שנסענו 3 שנים ברציפות...
לא נסענו אף פעם עם סקידיל, כי הקונספט שלהם פחות מתאים לנו (פיזור הקבוצה במלונות שונים), לא התרשמתי מהמקצועיות של המוכרים שלהם ומעצבן אותי המחיר שהם גובים על ילד כשלישי בחדר.
-
ודרך אגב, כל 3 הפעמים היו בפורים (וכל שנה זה יצא בתאריך אחר) וסה”כ היינו מרוצים גם ממצב השלג ומזג האוויר (כמובן שהיו ימים טובים יותר ופחות).
-
תודה על המידע,
בגדול מתכוונים לכיוון פינגווין (יש עוד איזה בעייה ביטוחית קלה שאני צריך לפתור)
אנדורה: יתרונות- זול יותר, הפעלה לילדים מעבר לשיעורי סקי
חסרונות- לא סגור איך המזג אויר באמצע מרץ, עיירה נראה לא משהוא.
אוסטריה: יתרונות – אתר יותר טוב, עיירה יפה, מלון צמוד למעלית
חסרונות: מחיר, אין הפעלות מעבר לסקי, מדברים גרמנית.
יש מה לעשות בסביבות המלון מעבר לסקי?
-
איפה באוסטריה?
-
Mayrhofen
-
מעבר לסקי, אם אתם נוסעים להינטרטוקס (מומלץ, יפה שם ברמות! ויש אוטובוס סקיבס חינם), יש שם מערת קרח שאפשר לבקר בה. יש בה סולמות קצת ועליה גדולה בסוף אבל לא טראגי. כשאנחנו היינו, אז בעלי, גיסי והבת הגדולה גלשו את הירידה מלמעלה עד למטה (אדום או שחור, לא זוכרת) ואני, גיסתי והבנות הצעירות הלכנו לבקר במערה וירדנו בגונדולה לפגוש אותם.
http://www.hintertuxergletscher.at/en/experience/natures-ice -palace.html
אם אני זוכרת נכון יש גם במיירהופן עצמה בריכה מקורה ומחוממת, לא איזה מרחצאות גדולים, אבל בריכה כיפית לילדים.יש גם מזחלות Toboggan
http://www.mayrhofen.at/en/blog/mayrhofen-activities/ -
פינגווין אנדורהיש לנו נסיון של שמונה שנים בקבוצות הסקי בעברית. נסענו עם פינגווין םעמיים לאנדורה רצוף והשנה נוסעים שוב (שנה שעברה היינו במאהיורפן ). נהייה עם ילד בן 10 ובת 13. הילדים שמחו ליזור לפינגווין וזה אומר הרבה.
לא ניסינו סקי דיל. אנחנו מעדיפים מסגרת סגורה שהילדים וההפעלה באותו המלון. מבחינתנו זו חופשה משפחתית עם המון זמן זוגי וכשהילדים היו צעירים רק מסגרת כזו נתנה לנו מענה.
מהניסיון שלנו (חוזרים פעם שלישית, זה כבר אומר משהו ), לתמורה מול עלות אצל פינגווין אין מתחרים.
הצוות מקצועי, הארגון יוצא דופן (יחסית למתחרים. לפנגווין יש יתרון של נציג שגר באתר ושל שנים שגם חוזרים לאותו המקום. הם לגמרי לוקחים בחשבון משובים ויש להם יכולת להפיק לקחים ).
לגבי השלג, אנחנו נוסעים רק בפורים. פעם אחת יצא באמצע מרץ. אחת הסיבות שפנגווין נבחר השנה שוב זה פרמטר התאריך.
אתם מוזמנים לקרוא בבלוג שלי על החוויה שלנו בפינגווין.