סיכום של של נסיעתנו האחרונה לארה"ב
-
טיסות:
רכשנו כרטיסים כמה חודשים מראש דרך אקספדיה. כ-800 דולר מ-TLV ל-ORD (שיקגו) עם KLM דרך אמסטרדאם, כמה שעות בשדה.
חזרה מ-SFO דרך AMS גם עם KLM, כ-12 שעות באמסטרדאם.
הטיסות הארוכות היו בבואינג 747 ג’מבו.
באקספדיה הקציבו לי מקומות בטיסות, אפשר להיכנס לאתר KLM ולהחליף או לשדרג תמורת תשלום נוסף. אני רק החלפתי מושבים לאלה שנראו לי נוחים יותר.
בצ’ק אין לכיוון ארה”ב הצלחתי להשיג 4 מושבים באמצע בבסינט, שפע מקום לרגליים, ללא תוספת תשלום (היינו שני זוגות).
בצ’ק אין חזרה הצלחתי להשיג 2 + 2 בשתי שורות די קדמיות במטוס, בשורות של שלושה מושבים ולמזלנו המושב השלישי נותר פנוי בשתי השורות.
האוכל היה סביר + והשירות היה טוב מאוד.
היה דיוק בכל ההמראות ובנחיתות בעיקר.
יש VOD בטיסות הארוכות עם סרטים ותירגום בשפות רבות (לא עברית).
באמסטרדאם, בדרך חזרה, נחתנו בבוקר, איחסנו את כל מטען היד בלוקר גדול (11.5 יורו) ונסענו לעיר לטיול של כמה שעות. עלות הנסיעה ברכבת מהשדה למרכז העיר כ-8.5 יורו לאיש הלוך וחזור.
טיסה נוספת הייתה מ-MDW בשיקגו ל-SFO עם חברת סאות’ווסט, 119 דולר (שילמנו יותר תחילה, אח”כ המחיר ירד וההפרש נשאר כקרדיט לטיסות הבאות – אם תהיינה כאלה – למשך שנה אחת). טיסה ישירה. להזכיר שאפשר שתי מזוודות לאגם והכלולות במחיר הכרטיס. גם הייתה הקפדה על השעות של ההמראה והנחיתה.
התור לאימיגריישן בשיקגו היה ארוך ביותר, לא התעסקתי עם הקיוסקים בגלל הזוג שהיה איתנו. לקח יותר משעה או שעה וחצי.
לציין שחזרנו עם יותר מזוודות מאלה שלקחנו בהלוך. שילמנו 80 דולר בעת הצ’ק אין על כל מזוודה נוספת. אם משלמים בשדה, העלות היא 100 דולר למזוודה נוספת.
בשדה MDW בשיקדו וב-SFO בסן פרנסיסקו התורים לבדיקות בטחוניות היו קצרים יחסית ולא לקח יותר מ-15 או 20 דקות.
-
המשך סיכום של של נסיעתנו האחרונה לארה"ברכב:
שוב פעם תודה לעצמי על “מבצע ראובן 2” שהיה בסוף חודש מאי השנה.
מיניואן מ-ORD, החזרה ב-MDW, למשך 16 יום: 288 דולר. לא לקחנו בנשיונל (למרות שמדובר בפועל על אותה החברה) כי דרשו דמי החזר בין ORD ל-MDW.
המגרש של אלמו היה עמוס לעייפה (מאות רכבים). מצאנו דודג’ גרנד קרוואן במצב סביר, היינו צריכים להזיז כמה וכמה רכבים אחרים להוציא אותו החוצה. שירת אותנו נאמנה.
מיניואן מ-SFO והחזרה באותו השדה למשך כחודש. 453 דולר בנשיונל. הפעם מצאנו קרייזלר פסיפיקה עם מעט מיילים. רכב משוכלל ומעולה. עם זאת, פעמיים נדלקה נורת האזהרה של המנוע. בקרבת פיניקס הרכב סירב להמשיך ולסוע. כמובן ושבדקנו מים, שמן וכיו”ב והכל היה תקין. בפיניקס היה מאוד מאוד חם, מעל 104 פרנהייט. הגענו למסקנה שבחברות ההשכרה מחליפות שמן זול, השמן התחמם מאוד עד שרתח ונהיה נוזלי כמים. כך נראה לנו.
אחרי כרבע שעה יכולנו להמשיך ולסוע, למחרת החלפנו את הרכב בשדה בפיניקס לניסן קווסט עם מעט מיילים. שירת אותנו נאמנה. נראה שהוא טיפה קטן יותר מהדודג’ או מהקרייזלר אבל אחרי קיפול המושבים מאחור, נכנסו 8 מזוודות גדולות, 4 טרולי ו-4 תרמילים.
כהרגלי, כאשר אני נוסע לשדה עם מטען רב, קודם משאיר את בת הזוג או את בני המשפחה/חברים בטרמינל הנוגע ואז חוזר לתחנה להחזיר את הרכב וחוזר בשאטל לשדה.
דלק:
שילמנו בין 1.90 ל-2.50 לגלון, בוא נגיד ממוצע של 2.20 דולר. בתחנות רבות הצלחתי לשלם עם הכרטיס, באחרות נאלצתי לשלם במשרד כי הכרטיס לא נתקבל במשאבה.
-
המשך סיכום של של נסיעתנו האחרונה לארה"בבתי מלון:
ברוב המקומות לנו במלונות/קזינו של רשת CAESAR’S. לא ארחיב על כך.
בעיקר בטיול במזרח, מעגלי משיקגו, לנו אך ורק בבתי המלון של רשת CHOICE. רשת זאת יוצאת במבצע כל אביב וסתיו. 2 לילות נפרדים לנים במלונות הרשת, מקבלים נקודות ללילה חינם במלונות הזולים של הרשת.
צברנו יותר מ-70000 נקודות, מספיקות לכמה וכמה לילות חינם, תלוי במלון ובמיקומו.
אציין רק מלון אחד מהרשת: ה-QUALITY INN במפלי ניאגרה. חדרים מרווחים, נקי, ארוחת בוקר סבירה כלולה במחיר, 5 דקות ברגל למפלים, קצת נוף על המפלים למי שמתמזל מזלו בעת קבלת החדר, 63 דולר אמריקאי ללילה לזוג ! חניה חינמית במגרש המלון. המלון נקרא QUALITY FALLSVIEW בניאגרה פולס, אונטריו, קנדה.ממליץ בחום.
ועם כבר מדברים על קנדה, עברנו מדטרויט (לא עצרנו-טיילנו בעיר הזאת) ל-WINDSOR באונטריו דרך המנהרה. לקח לנו כחצי שעה בדיקות בביקורת הגבול הקנדי.
בחזרה לארה”ב לקח לנו לא יותר מ-10 דקות מניאגרה באונטריו לניאגרה במדינת ניו יורק.
לגבי ה-SKYLON, ששאלתי עליו בפורום לפני נסיעתנו לצפון אמריקה. הזמנתי מראש 4 מקומות לבופה (אפשר בקומה למעלה במסעדה המסתובבת במחירים שונים). 5 דקות הליכה מהמלון של קוואליטי. המעלית חיצונית ושקופה. הנוף מדהים. המחיר כ-40 דולר קנדי (מומלץ להוסיף טיפ) ללא שתייה. כולל העליה לתצפית. האוכל סביר +, לדעתי שווה כל גרוש. קיבלנו שולחן ליד החלונות הצופים למפלים.
בחרנו בשעה 18:30 כדי לצפות קצת אור יום ולא לאכול מאוחר מדי (אנו לא נוהגים לאכול הרבה בשעות הערב).
הנה הנוף הנשקף מה-SKYLON

-
המשך סיכום של של נסיעתנו האחרונה לארה"במקומות:
צ’רסלטון, דרום קרוליינה. לצערנו הגענו לשם ביום גשום. מז”א לא היאר לנו את פניו הפעם. בכל זאת טיילנו במרקט, עברנו על הגשר המפורסם, ניסינו לבקר בבית הכנסת המפואר הקרוב למרקט הסגור ולהפתענו דרשו תשלום לראות את בית הכנסת. אם היה מדובר על תרומה, מילא, אבל צריך לרכוש כרטיס כניסה ולא זול בעינינו. ויתרנו. העיר מאוד נחמדה אבל כפי שציינתי מזג האוויר לא ליווה אותנו.
SAVANAH: מאוד אבל מאוד אהבנו, טיילנו בעיר כחצי יום. יופי של עיר על בנייניה העתיקים, בית כנסת יפה ומפואר, טיילת יפה ליד הים, מאוד ממליץ על הביקור בעיר הזאת (גם ביקרנו בה לפני שנים רבות).
אטלנטה: היינו שם בעבר. הפעם שוב ביקרנו, עבור הזוג שהצרף אלינו. הגענו למרכז, מה אני אגיד לכם ? מאות אם לא אלפי הומלסים מסתובבים ברחובות ובכל מקום, ראיתי הומלסים בארה”ב אבל ממש לא בכמויות האלה. אין לי דבר נגדם, אבל ממש לא נעים לטייל במרכז העיר. הסתובבנו איזה שעה עם הרכב, הומלסים היו רבים גם ליד הקפיטול, החלטנו לא לרדת מהרכב ולהמשיך בדרכנו. ההומלסים בסן פרנסיסקו כאין וכאפס לעומת אטלנטה.
-
המשך סיכום של של נסיעתנו האחרונה לארה"בקניות:
או קיי, כרגיל, הנשים ממש השתוללו !
ביקרו באין סוף סניפים של ROSS בכל ארה”ב.
לא הזניחו את מארשלס ו-TJ MAXX.
כבר לא אדבר על האאוטלטים של TANGER, PREMIUM ומי יודע מה.
מומלץ להירשם בחינם למועדון ה-VIP של פרימיום אאוטלטס ואז אפשר לקבל ספר קופונים ללא תשלום.
כ”כ, מומלץ לחפש קופונים ברשת לפני התשלום בקופה של החנות. רושמים את החנות והמילה COUPONS ותופענה תוצאות באופן מידי. לחפש קופונים על IN STORE, לא על ONLINE.
רשת נוספת מאוד אהובה על הבנות שלנו: K MART, בעיקר באביב ובסתיו כאשר יש מבצעים של 70 או 80 אחוז הנחה. חליפות לילדים/פעוטות בדולר עד 3-4 דולר. גם של פירמות כמו דיסני. רק קצת מבולגן, צריך לחפש.
בקיצור, גם הבנים אבל בעיקר הבנות מאוד יהנו בקניות בארה”ב.
תקשורת:
כבר הסברתי בבלוגים ובפורום את רוב האופציות הקיימות.
כהרגלי, הלכתי על H2O תוכנית חודשית של 40 דולר, שיחות חופשי לארץ גם לניידים (עד 10 מספרי טלפון במהלך החודש), שיחות ללא הגבלה בארה”ב. גלישה 3 ג’יגה במהירות 4G. אח”כ האטה, אבל 3 ג’יגה מספיק שמי שלא משתולל בהורדה או בהעלאה של סטרים בעיקר.
כיוון שעשיתי תוכנית משפחתית, השני ב-30 דולר. כלומר: 35 דולר לחודש. למרות שהפעלתי את הסים בארץ וכנ”ל התשלום, לפני ובסמוך לנסיעה, בהדלקת המכשיר שם קיבלתי SMS וההגדרות של H2O נכנסו לתוקף. התשתית של AT&T. כיוון ששהינו יותר מ-45 יום, נאלצתי לשלם חודש נוסף. בסה”כ 140 דולר לשני המכשירים.
WIFI יש כמעט בכל מקום ובכל מלון, במלונות בוגאס של רשת CAESAR’S אפשר להתחבר בחינם בהכנסת האי-מייל, הרשת לא מטרידה אתכם בפרסומות.
כמובן בכל סטארבאקס, מקדונלדס, בורגר קינג וכו’ כו’.
לא תישארו מנותקים, אלא אם מדובר במקומות מרוחקים מהסיביליזציה, בעיקר בפארקים הלאומיים.
זהו לעת עתה, שאלות ? אני כאן. הערות/הארות ? אני כאן.
-
כמה תמונות

-
כמה תמונות

-
כמה תמונות

-
תודה ראובן על שפע המידע והתמונות המהממות..
-
אחלה טיול – אחלה תמונות.
עופר
-
תמונות מקסימות, ברוכים השבים!
-
ברוכים השבים!
מוני
-
ראובן ברוכים השבים !!!
כיף לקרוא ולראות את התמונות.
-
ברוכים השבים! אין על הטיולים שלך.
-
תודה חבר'ה - משהו לעופר, פוריה, אבי וכו'אין על הטיולים שלכם !!!!!!!!
שלי אולי בעבר הרחוק היו כאלה, כיום הם טיולים של החיים הטובים, סתם לשוטט כמה שעות פה ושם. הרבה זמן בדרכים, מה שלא מפריע לי כי לילי תמיד מכינה לי, אי שם באיזה תחנת דלק, אחלה קפה שחור עם הל.
-
יופי של תמונות !!!!!
(ממקומות שחלקם לא ידעתי שקיימים ...רובי פולס ?)
והשופינג... אחחח... השופינג
-
תודה על המידע!חיים טובים זה מצוין!
דנה
-
תודה ראובן על המידע והתמונות
ליאורה
-
ברוך הבא איש יקר ונחמד
כייףףףףףף גדול שנהניתם…
תודה לך על כל הסיוע בטיול הזה ובקודמיו
תודה לך על החיסכון הענק ברכב במבצע ראובן…
תודה
-
כמה טיפים, חוויות וקוריוזים ששכחתי לרשום בפתיחהEXPEDIA.COM:
רכשתי דרכה את כרטיסי הטיסה. הזנתי את פרטי 4 הנוסעים תוך הקפדה על רישום נכון בלועזית ולגבי התאריכים והשעות של הנסיעה.
תוך זמן קצר קיבלתי אישור במייל ולאחר מכן מייל נוסף עם מספר ההזמנה ב-KLM.
נכנסתי לאתר KLM, ראיתי שהכל תקין, שלחתי לעצמי מייל מאתר KLM.
לאחר שבוע, שבועיים או חודש, איני זוכר במדויק, נכנסתי לאתר KLM לראות אם יכול להשיג מושבים טובים יותר ולהפתעתי השם הפרטי של אחד הנוסעים הופיע משובש ורחוק מהשם הנכון שלו.
פניתי טלפונית ל-KLM, נאמר לי לפנות לאקספדיה.
פניתי לאקספדיה במייל ועוד מייל וכן הלאה. קיבלתי תשובות מרגיזות עד שהבנתי שאקספדיה לא מטפלת דרך מייל בעניינים האלה.
התקשרתי לשירות הטלפוני של אקספדיה, שוחחתי בספרדית עם בחורה נחמדה שבדקה את העניין, אחרי כשעה קיבלתי ממנה תשובה שאחרי שיחה שלה עם סופרוויזר של KLM נאמר שהכל בסדר ואין מה לדאוג. זה היה מאוחר בלילה אז לא המשכתי להתעסק בזה.
למחרת בדקתי שוב באתר KLM וראיתי שהשיבוש עדיין קיים.
שוב התקשרתי לשירות של אקספדיה, הפעם ענה לי בחור נחמד. אחרי זמן מה הוא אמר לי שיטפל בזה ויחזור אלי (השירות יושב באריזונה או טקסס, למיטב זכרוני).
אחרי כשעה חזר לנייד שלי בארץ ואמר לי שהכל תוקן, נכנסתי לאתר KLM ואכן הכל היה נכון.
לסיכום לגבי עניין זה:
- תמיד תעקבו אחרי ההזמנות, לא משנה אם טיסה, רכב, מלון וכו’.
- אקספדיה לא הייתה אשמה, משום מה משהו התרחש באתר KLM, כי המייל הראשון של חברה זאת, כפי שציינתי, היה תקין במאה אחוז.