זכרונות אהבה מד.אפריקה,סוואזילנד,זימבבואה ובוצואנה
-
רחל היקרה,
שמחה להצטרף אליך ולטייל איתך במקום שככל הנראה לא נגיע אליו בשנים הקרובות. כרגיל התיאורים שלך ציוריים, כאילו היינו שם, הסברי הרקע מרחיבים את הדעת והתמונות ממלאות את הנשמה. אז אני איתך עד סוף הטיול!
דבורה
-
דבורה יקירה
גם אם בשנים הקרובות לא תטיילי באפריקה מספיק גם שישב לך בתודעה כי זה מקום מופלא וחוויות בלתי רגילות. ראי כמה לקח לי מאז הסרט של זכרונות מאפריקה. מקווה שאצלך הפז”ם יהיה קצר יותר.
תודה לך שהצטרפת אלי למסע ועל המילים הנהדרות.
-
למחרת היום נסענו לבדוק כמה מים יש במפלי מאק מאק והופתעתי לטובה שהרי אנו בתקופת אביב שעדיין לא יורד בהם הגשם. רק כשמתחיל הקיץ מתחילה עונת הגשמים. המפל יורד מגובה של 70 מ’ ומרשים למדי. הוא נמצא לאחר שעברנו את העיירה סאבי.
הסיפור אודותיו ניתן לקרוא כאן.
-
ליד מפלי מאק מאק שכן “שדה המוקשים” הראשון שפגשנו בטיול. מלכודת תיירים עם מוצרים שאולי תתלו אצלכם בבית, אולי תביאו כמתנות לחברים ובני משפחה ואולי ישמשו כחומר בעירה לל”ג בעומר. אני התאהבתי במוצרים אבל עמדתי בפני הפיתוי במקום הראשון ולא רכשתי דבר. בכל זאת מצפות לנו עוד 4 טיסות פנים ואסור לעבור את המשקל 20 ק”ג . כאשר אני כבר מהארץ היתה לי מזוודה במשקל 22 ק”ג. בעייה חמורה!!!
-
מצולם ומסופר נפלא,

מתחיל להבין שגם את אפריקה צריך לקחת בחשבון
-
בוקר טוב גולני היקר
תודה לך על המחמאות.
ברור שלא רק המזרח , אירופה ודרום אמריקה הם יעדים יפים לטיול.
אפריקה היא יעד מטריף חושים לא פחות מהמקומות שטיילת עד כה.
-
המשכנו לאחד המקומות המרהיבים ביותר מבחינת נופי טבע בטיול:
קניון בלייד – BLYDE CANYON עם בורות המזל של בורקא
עוד ניתן לראות ולקרוא כאן.
קניון צר עם גשרוני עץ מעל, צוקים עם בורות שהמים חצבו בסלע בצורה מופלאה ומכל עבר מפלונים.
כשהגיעו המהגרים ממדינות אירופה הם הגיעו עד נקודה זו ליד הנחל. הגברים עזבו את נשותיהם והלכו לתור את הארץ אבל לקח להם יותר והנשים בכו לכן הנהר ליד נקרא נהר הדמעות ולפתע ביום בהיר אחד ראו הנשים את הגברים יורדים מההרים ומקום המפגש נקרא BLYDE מלשון שמחה בהולנדית. מאז נקרא המקוםבשם זה.
הקניון הגדול בעולם כידוע לכם הוא הגרנד קניון.
השני בגודלו הוא קניון פיש בנמיביה. נצטרך לבדוק זאת.
והשלישי בגודלו הוא קניון בלייד.
-
בוקר טוב גולני (תרתי משמע)

-
לפני שנפרד מהקניון המדהים אני חייבת לצרף תמונה של האשה שנושאת את התינוק בצורה שונה מהמקובל במקומותינו. לא מנשא רגיל לתינוק. כך מקובל בדרום אפריקה וכאן ליד חנויות המזכרות בכניסה לשמורה נתקלתי בכך לראשונה.
-
רחל יקירת הפורום
הגעתי אלייך מעט באיחור אבל מבטיחה שמעתה לא אעזוב אותך לרגע
כל כך כמהתי לסיפורים שלך
6 שנים מהיפות בחיי הייתי שם – כשאחת המטרות שלנו היתה לטייל אבל עברו כבר מעל 30 שנה מאז וכשאני קוראת את השמות הזכורים לי כמו המק מק או הבלייד ריבר הלב שלי מתרונן.
וכרגיל, כמיטב המסורת שלך יש המון רקע , מוסיקה, תמונות משגעות שמבטאות כל כך הרבה בקליק אחד ובעיקר כתיבה קולחת שמחברת אותי לכל מילה.
לילדים שלי, שהיו מאד צעירים אז , יש המון זכרונות נפלאים מאפריקה ואני אפנה אותם לפורום ובטוחה שיהיה לנו, בזכותך, על מה לשוחח במפגש הבא.
מחבקת אותך עם תודה ענקית
ירדן
-
אנו ממשיכים בנסיעתנו דרך הרי דרקנסברג כשצוקים מרהיבים מקיפים אותנו ולא יודעים מה לצלם קודם. לפתע הבחנו בצד שמאל של הכביש ,במפל שמעט מים זרמו בו.
-
ירדן יקירתי בוקר טוב
כמה שימחת אותי שהגעת לכאן ואיזה כיף שאני מחזירה אותך ל-6 השנים היפות בחייך ובחיי משפחתכם בעת שהותכם בדרום אפריקה.
יש לך במה להזכר וכעת יהיו לנו זכרונות משותפים.
אם יש לך תוספות על הנאמר על ידי אשמח שתשתפי אותנו.
-
לאחר הנסיעה הארוכה הגענו ל- KAPAMA RIVER LODGE בשמורת הטבע הפרטית המרהיבה בשם KAPAMA. במקום לנוח עד ליציאה לספארי בשעה 16.30 אנו ניצלנו לחקירת הסביבה. המבנים הם מבנים חד או דו קומתים כאשר גשרונים מעץ מקשרים ביניהם לבין הלובי ואולמות ההסעדה.
היות והתמונות שלי מהמקום לא יצאו באיכות טובה מצרפת לכם את האתר כאן לצפייה.
-
יצאנו ברכבי ספארי עם מדריך שעבד כאן מזה 7 חודשים אבל הכיר את השמורה לבוריה. הוביל אותנו לאגם שנראה היפופוטמים במרכזה. מומלץ להגיע לכאן עם משקפת. היות ואני חמושה במצלמה עם זום רציני יכולתי להבחין אפילו בשערות ראשו של ההיפופוטם. היו שם גם כמה ציפורים ששתו ממי האגם. ולפתע נחתו על ראשו של ההיפופוטם ציפורים ירוקות. לא נראה שזה הפריע לו שיש לו ציפורים בראש. ממש דומה לי.

בהמשך ביקרנו את הזברות שביניהן הלכו בנחת פניניות יפות ולא הוטרדו מקיומן של הזברות. כאן ראינו שהביאו חציר ירוק להאכיל את החיות. הובהר לנו שהחיות תמיד אוכלות ממה שיש בשטח השמורה אך כיון שהכל יבש וטרם התחילו הגשמים, כדי שהחיות לא ימותו ברעב הביאו להם את החציר הזה.
-
מבעד לשיחים הגיח לפתע בופאלו ועל עץ סמוך הבחנתי בציפור עם ציצית יפה על ראשה. גם הבופאלו הצטרף לסעודת הערב ולא הטריד את הזברות או את הפניניות.
הספארי הזה התקיים שעתיים באור יום כשלקראת סיומו חווינו בשקיעה מרהיבה. השעה האחרונה התקיימה בחושך לראות חיות לילה.
-
המשכנו בנסיעה ראינו הרבה אימפלות אוכלות את העלים על השיחים בתיאבון רב.
מבעד לעצים יכולתי להבחין בתחילת השקיעה וקיוויתי שנגיע למקום גבוה יותר בשמורה לחזות בשקיעה.
לפתע הבחנו בג’ירפות. שתיים מימיננו ואחת בודדת משמאלנו. אפשר להבחין אם ג’ירפה היא צעירה או מבוגרת לפי צבע הכתמים. ככל שהיא מבוגרת יותר הצבעים החומים כהים יותר.
הנהג הבין את רצוני ואכן הוביל אותנו למקום שנצפה הכי טוב בשקיעה כאשר כל המים נצבעו באדום כתום עז.
-
בעוד אנו נוסעים באחד משבילי העפר לפתע נגלה לעיינינו מחזה נפלא. אריה עם 6 לביאות נמים את שנתם. האריה שהבחין בנו פתח עין תורנית לבדוק מי האורחים. אח”כ לביאה שהיתה כנראה בתורנות התרוממה למצב ישיבה , פיהקה פיהוק גדול ובחנה את השטח מעמדת ישיבה. לאט לאט התקבצו כל הג’יפים למקום לצפות במחזה המיוחד.
נתנו בהם מבט אחרון ונפרדנו מהם לשלום כידידים.
-
סיור הלילה הניב רק 2 צבועים שישנו ואנו הערנו אותם משנתם עם התאורה עליהם. לא חלילה שזזו ממקומם אלא רק פקחו מעט עיניים להביט על מה המהומה.
-
רחל,
התמונות נהדרות ומזכירות לי עד כמה נהנינו בדרום אפריקה

איזה כיף שגם הפעם הזדמן לך לראות חגיגות

ההרחבות על הבורים וקרוגר מרתקות

לא ידעתי שקניון ריבר בלייד השלישי הגודלו בעולם... עכשיו אני יודע

ולגבי המנשא האפריקאי... אשתי השתמשה בו לנשיאת הילדה הקטנה מלידה ועד גיל חצי שנה (ואף עשתה עמו טרקים בפירנאים
) ואמרה שזה היה נפלא...הרבה יותר נוח מהמנשא "המקובל" ששימש אותנו לנשיאת הילדה הגדולה. מגיל חצי שנה ועד גיל 5 השתמשנו במנשא של yamo... שהיה מצויין ומומלץ מאוווד

מחכה להמשך…
רובי
-
תמונות נפלאות רחל.
דרום – אפריקה כל כך גדולה שכל המקומות שציינת עד כה חדשים לי , למרות שביקרתי בה פעמיים. עוד אצא לטייל בעקבותיך.
אותי דווקא הביא הספר של מיצ’נר הנקרא “הברית “ לדרום אפריקה. ממליצה לקרוא את הרומן ההיסטורי רחב היריעה.