ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סלובקיה- 3 שבועות עם ילדים?

פורום טיולי משפחות
    11
    16
    3897
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • kerenseg
      kerenseg נערך לאחרונה על ידי

שלום לחברי הפורום,

אנחנו זוג + 3 ילדים בגילאים 6,11,14, רוצים לטייל בקיץ 2.5-3 שבועות בסלובקיה.

שאלתי- האם יש מה לעשות באיזור 3 שבועות? האם יש שם טיולי טבע קלילים עד 3 שעות? איך מומלץ לחלק את הזמן, כמה זמן להקדיש לאיזור הטטרה? מה עוד כדאי לשלב – פולין? וינה? בודפשט?

איפה מומלץ לנחות- וינה או בודפשט, בהנחה שנבלה שם לקראת החזרה?

תודה לעונים

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • daniel1974
        daniel1974 נערך לאחרונה על ידי

חזרנו לאחרונה מטיול דומה את מוזמנת לדבר איתי בשבוע הבא.

דני 0506221338

שבת שלום

• lbd
          lbd נערך לאחרונה על ידי

שתי הערים יפות לכמה ימי ביקור. אני חושב שלילדים בבודפשט יש יותר פעילויות. כמו כן הטיסה לבודפשט תהיה כנראה יותר זולה. ב-3 שבועות אפשר לשלב גם את בודפשט וגם את  וינה ליום יומיים.

• יונית
            יונית נערך לאחרונה על ידי

מקובל בפורום לחלוק את המידע כאן

לטובת הציבור כולו.

גם אחרים שתוהים בשאלה דומה כיום

או יתהו בעתיד.

תודה.

• שרון75
              שרון75 נערך לאחרונה על ידי

אני לא מוצא איך אפשר למלא 3 שבועות בסלובקיה גם אם מקדישים זמן לוינה.

• Orly Ofek
                Orly Ofek נערך לאחרונה על ידי

היינו בקיץ שבועיים וחצי בסלובקיה (עם גיחה לדרום פולין) ובודפשט (עם גיחה קצרצרה לאגם בלאטון) – נהנינו מאד ונשאר לנו אפילו “טעם של עוד”…

ממליצה לטוס לבודפשט, לאסוף את הרכב בשדה התעופה ולנסוע תחילה לסלובקיה. אפשר לבלות שם בכיף 10-12 יום, בכוכב אחד (באיזור אגם ליפטוב) או שני כוכבים (האחד בטטרה הגבוהים והשני בטטרה הנמוכים).

אפשר לשלב גיחה לדרום פולין – איזור זאקופנה וקרקוב.

בחזרה להונגריה, אני ממליצה לשלב כוכב נוסף באגם בלאטון (למשל 3 ימים), ואז לחזור לבודפשט ולסיים בה את הטיול (4-6 ימים).

יש בפורום הרבה חומר בבלוגים, על כל האזורים שציינתי.

שבת שלום,

אורלי

• hadas2308
                  hadas2308 נערך לאחרונה על ידי

הי 

היינו עם ילדים כעשרה ימים בסלובקיה. אנחנו אוהבים לטייל בנחת, לא לקום מוקדם מידי, להכין ארוחת בוקר ולא להעמיס על יום אחד הרבה אתרים. הרגשתי שפיספסנו בסלובקיה כמה מקומות והיינו צריכים לעשות בחירה. אם אתם אוהבים טיולי טבע אז תמצאו שם הרבה. לדעתי שבועיים בסלובקיה יהיו נהדרים. ותוסיפו לזה עוד כמה ימים בעיר- נראה לי אחלה. (אישית לא הייתי בוינה- אבל בודפשט כיפית מאוד ונהננו עם הילדים)

• אמה
                    אמה נערך לאחרונה על ידי

שבועיים וחצי שלוש,יהיו פרק זמן נהדר.יש אפשרות יפה של שילובים.

השאלה מה סגנון הטיולי שאוהבים.יותר טבע או עיירות..

אפשר לטייל בסלובקיה מכוכב לינה אחד,ואפשר לחלק,למרות שכאילו המרחקים לא ענקיים,עדיין נראה לי בזבוז זמן לבלות  על הכבישים.

הייתי מתחילה מאתר תיירותי סלובקי.בודקת מה יש בתאריכים שכאילו תכננתם לבלות בסלובקיה.יש כל מיני פסטיבלים ופעילויות בעיירות עם מוזיאוני הכפר הפתוח למשל.עוברת לקריאה בבלוגים ובאשכולות על סלובקיה באתר..

אפשר לעלות מטאטרי הגהוהים לזאקופני בפולין .אולי אפילו לבלות 3 ימים בקרקוב..

בבודפשט,אפשרויות בילוי לכל המשפחה..ואפשר לקנח את הטיול בה.

וינה,תהייה יקרה יותר,אם יש שיקולי תקציב.

לא הייתי מנסה להכניס גם את אגם באלאטון,למרות שלא הייתי אישית.פשוט קצת יותר מידי אגמים...

• kerenseg

תודה רבה לכל מי שעזר, נקנו כרטיסים לקיץ לסלובקיה! 

אודה לחוות דעתכם על התכנון הבא, משך הטיול 19 יום, זוג +3 (גילאים: 6,11,14)

10 לילות – ליפטובסקי מיקולס, סלובקיה. האם כדאי לפצל לינה? מקום אחד מאפשר גמישות והתאמה מבחינת מזג האויר

2 לילות- זאקופני, פולין

4 לילות -קראקוב, פולין

2 לילות – וינה, אוסטריה

תודה מראש לעונים

• סיון רביבו
                        סיון רביבו נערך לאחרונה על ידי

גם אני התלבטתי אם לפצל לינות בהרי הטטרה או לא.  לבסוף החלטתי לסגור לינה בכוכב אחד כדי לשמור על גמישות בבחירת האטרקציות לפי מזג האוויר.

ישנו ב- riverside שהיה ממוקם מצויין לטיולי כוכב, ולדעתנו מאוד מומלץ.

בחזור היינו 3 וחצי ימים בוינה.  בבלוג מפורט מסלול הטיול והתכנון המקורי שכולל לינקים נוספים.

אם הם חובבי הז’אנר, לילדים גדולים ניתן להוסיף גם קארטינג (לדעתי מוגבל מ- 135 ס”מ, כדאי לשלוח מייל לוודא)
                        http://monacograndprix.sk/
                        http://www.kartcentrum.sk/

וגם את מתקן הרחיפה שנמצא ליד פארק המים טטרלנדיה
                        http://www.hurricanefactory.com/tatralandia/en

בוינה יש גם חדרי בריחה 

• Jenny2
                          Jenny2 נערך לאחרונה על ידי

לאן כרטיסי הטיסה? קטוביצה, וינה?  אם לקטוביצה, אז וינה שקצת מרוחקת משאר היעדים נראית לי לא כל כך שייכת למסלול, ביחוד אם הכוונה רק לשהות של יומיים.

אם הכרטיסים לוינה, אז אולי לאמץ את ההצעה של אורלי ולשלב גם את אגם בלאטון ובודפשט במקום קרקוב . לא הייתי בבודפשט עם הילדים, אבל לפי קריאה כאן ולאחר ביקור בקראקוב נדמה לי שלבודפשט יש יותר מה להציע לילדים.

גם לי 19 ימים לאזור נראה הרבה וכדאי לחשוב על גיוון.

לזאקופנה אפשר לנסוע כטיול יום מהטטרה הגבוהים, וב 10-12 ימים אני כן הייתי מחלקת לינות בין הטטרה הנמוכים וגבוהים כדי לאפשר גם גישה נוחה יותר ליעדים במזרח המדינה.

• kerenseg

הנחיתה וההמראה הם בברטיסלבה, לכן בחרתי את וינה לסיום הטיול ולא את בודפשט.

בהנחה שנפצל את 10 הלילות בסלובקיה, איך לעשות את החלוקה בין הגבוהים לנמוכים ואיפה מומלץ לישון בגבוהים- יש עיירה מסויימת? פופרד?

האם כדאי לוותר על לינה בזאקופני ולישון 12 לילות בסלובקיה?

האם כדאי לישון בוינה 3 לילות ולא 2? יהיה מה לעשות עם הילדים? הבנתי שיש ארמון, מגדל ופארטר, שופינג כמובן- אולי אפילו באאוטלט מחוץ לוינה איפה שיש חנות פרימארק.

בעקרון הילדים מעדיפים טיולי טבע ואטרקציות מאשר טיול בעיר.

• יונית
                              יונית נערך לאחרונה על ידי

מהסוף-

כי את כתבת “ הילדים מעדיפים טבע ואטרקציות על פני ביקור בעיר”

כבר בבוקר תהיתי על איך 3 שבועות בסלובקיה התכווצו ובסוף נותרת עם 10 לילות בסלובקיה ועוד 8 לילות (וימים) בערים.

עכשיו כשאת מעלה את הדברים על הכתב

אני שואלת – אם מה שמתאים למשפחה טבע ואטרקציות

אם מרכז הטיול סלובקיה

למה לצופף אותה, אולי דווקא שם נכון לפצל ל2-לינות, לרווח את הימים, לתת אופציות שונות (כן, מחייב ללמוד אותה לגמרי)-ולמזער את החלק העירוני בסופה?

ואם את נשארת עם המודל הזה -למה 4 לילות בקרקוב (ועוד 2 בזקופנה) ו2 וינה? כלומר מה התוכנית שלך לקרקוב שצורכת 4 ימים מול וינה רק שניים?

(לא הייתי בקרקוב, רק בתיאוריה, לומדת אותה לטיול עתידי- כן הייתי בוינה ואפשר גם שבוע בעיר ומעטפת שלה! ).

• urgenson
                                urgenson נערך לאחרונה על ידי

לגבי לינה בטטרה הגבוהים- עדיף צפונה לפופארד, בהרים עצמם ולא באזור האפרורי יחסית של העיר. ממליצה בtatranska lomnica , stari smokovec או ביניהן.

בנמוכים- בעיני אזור JASNA ו ליפטובסקי מיקולש.

הנה בלוג של משפחה שטיילה כמעט שלושה שבועות בסלובקיה. טיול בקצב רגוע, שאפשר בהחלט לעבות בעוד מסלולים ואטרקציות – וכמובן טיול עירוני כמו שאתם מתכננים:

https://beutelinslovakia.wordpress.com/2014/08/01/day1/

ו- מסכימה עם כל מילה של יונית מתחתי. אפשר בהחלט לרווח את החלק בסלובקיה ולקנח בחלק עירוני קצר משמעותית. וינה נפלאה (ובראטיסלבה ממלאה יומיים בגג).

• אמה
                                  אמה נערך לאחרונה על ידי

היינו ביוני,ללא ילדים.עם ביקור אחד בפארק מים,ללא הליכות,מערה אחת...6 ימים ולא הספקנו כמעט כלום. אם אוהבים טבע,הייתי נשארת יותר ברוגע בסלובקיה וכן קצת זאקופני.

קרקוב,מאוד אהבתי את העיר.היא לא ענקית,מרכז העתיק מאוד חמוד ותוסס.כל יום הייתה חגיגה אחרת.שייט,כדור פורח,ואפשר לצאת מהעיר,לעיירה המצויירת,תיכך מחפשת לך..ZALIPIE

ערים קטנות של סלובקיה חמודות מאוד.כמה מוזיאוני הכפר.יש פעילויות רבות במצודות,עיירות.כדאי לבדוק היטב את לוח האירועים. וינה,קרובה לברטיסלבה.עיר גדולה יותר.יקרה יותר.לא הייתי ואיך שהו תמיד רציתי לקפוץ מבודפשט אך עדיין לא הגיעה תורה.מצרפת לך את הבלוג שלי כי יש בו לינקים רבים...

• אמה
                                    אמה נערך לאחרונה על ידי

לפני שמחלקים לינה,תבדקו באמת לוח האירועים.

חבל לפספס פסטיבל עממי או להגיע עליו מרחוק.

• 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון