ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיפים וחוות דעת שלי על הטיול שהיה לנו בארה"ב.

פורום צפון אמריקה
    20
    35
    5609
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • keves160
      keves160 נערך לאחרונה על ידי

כדי להתקשר אחת לשנייה אתן צריכות וואטסאפ או סקייפ. בשביל זה לא צריך שיחות לארץ. בכלל, להתקשר לחברים/משפחה הכי נוח בוואטסאפ או סקייפ, כי את זה אפשר גם לעשות מכל מקום שבו הווייפיי חינמי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • yonatan_nir
        yonatan_nir נערך לאחרונה על ידי

שכחתי באמת להתייחס לשיחות מקומיות. יש אפשרות לסקייפ, אך אני השתמשתי באפליקציה שנקראת talkatone. האפליקציה הביאה לי מספר אמריקאי מקומי ואיתה יכולתי להתקשר ולקבל שיחות מקומיות בחינם. האפליקציה אמורה לעבוד על ידי זה שאת מקבלת כמות נקודות וכל פעולה אמורה להוריד נקודות כמו שיחות וכאלה, אך משום מה כשאני השתמשתי בה, הנקודות בכלל לא ירדו ולכן קיבלתי בעצם שיחות מקומיות ללא הגבלה וניצלתי את זה די הרבה בשביל להתקשר לכל מיני מקומות מראש ולשאול שאלות.

גולן מאפשרים להתקשר אחד לשני ולא צריך משהו מיוחד בשביל זה. לשניכם יש מספר ישראלי ואתם פשוט תעשו שיחה כאילו לישראל לדבר אחד עם השני. מכיון שיש שיחות לישראל ללא הגבלה, זה לא ממש משנה.

• yaar3
          yaar3 נערך לאחרונה על ידי

אז זהו, שנותני השרות מתבססים בעיקר על טיפים

עובדים בשכר מאד נמוך, ויודעים שיקבלו השלמה נכבדה לשככר מטיפים,

בעיקר מלצרים,   מחנה מכוניות,  שוערים במלון,

עובדים באונית שייט וכדומה. 

ככה מקובל בארהב, וזו הסיבה שהמחירים נמוכים יחסית,  כי  המעסיק מתמחר  נמוך יותר, משלם שכר נמוך לנותני השרות, 

אתה  כצרכן יודע שהעלות נמוכה ואמור לדעת שעליך להוסיף דמי שרות, 

בדיוק כמו שאתה מוסיף מס קניה שלא כלול במחיר.

כמה שכבר נכתב פה, יש מסעדות מזון מהיר  מצויינות לא רק  מקדונלד, 

לדוגמא הבורגר  IN AND OUT

PANERA BREAD   ועוד הרבה אחרות,

מוטלים  במקום מלונות,

חניה בשרות עצמי,   ועוד אין סוף אפשרויות אחרות לתייר עם תקציב מוגבל.

• air canada
            air canada נערך לאחרונה על ידי

מחזק מאד את יער, אנשים טובים ועוד..לפני שהפורום הנהדר הזה יהפוך ל”איך טיילנו בזול ודפקנו את האמריקאים” עליך לזכור שאתה מטייל בארה”ב בארץ של שפע ושגשוג.ארץ של עושר. היחס בין המשכורת הממוצעת ועלות השירותים זולה יחסית. זה בגלל שהם בונים על שיפור השירות. פירוש המילה טיפ:to improve promptness. זאת אומרת-לא ננקנק אותך, אבל תצ”פר את נותני השירות. זה נהוג כבר בכל המערב. אם זה נכון או לא, אני לא יודע. לדעתי האישית, עדיף להכניס הכל במחיר הכולל, ולמנוע מבוכה , בלבול וקמצנות. אבל זה לא המצב. ואנחנו, כשגרירים, כלקוחות, ומעל הכל כבני אדם, חייבים להשאיל כמה גרושים לנותן השירות. לא מאמין שהיית מגיע לאלף דולר. ניסחפת, ובגדול.אולי לחצי, וזה אם היית לארג”. חוצמזה, שהיית יכול לשרת את עצמך כמו שאני ואנשיםטובים עושים. 

מזל טוב לחתונתך, רק הצלחה, אושר, ובריאות.

• dhz
              dhz נערך לאחרונה על ידי

טיפים

השארת טיפים היא ענין של תרבות.  האמריקאנים חזקים בהשארת טיפים.  הישראלים קצת פחות.  היפנים לא משאירים בכלל טיפים.  זה לא מקובל אצלם.  אינני מדבר רק בתוך יפן עצמה, אלא גם מחוצה לה.

לדעתי, המצב הרצוי היה שהמחיר יכלול את השירות ולא יהיה צורך להוסיף טיפ.  זה ימנע התלבטויות ודילמות.  המחיר יעלה במידה לא רבה והמחיר יהיה תמיד ידוע וברור.

ובאשר לנושא עצמו, היות והטיפ הוא אופציונאלי, כל אדם ינהג על פי הבנתו.  לכל אחד יש את הכללים שלו.  האם להשאיר טיפ, באיזה שיעור וכו’.

• lbd
                lbd נערך לאחרונה על ידי

ליער,  לא רק שהישראלים לא משאירים טיפ אלא עוד באים בטענות על השרות. וזה דברי מלצרית (יהודיה) שסיפרה לי על כך.

• רוניק
                  רוניק נערך לאחרונה על ידי

אז כמה תחסוך אם לא תיתן טיפ?? 100$ זה הסיפור

כמו שנכתב אלו עובדים בשכר מאד נמוך, זה לא שהטיפ יעשה אותם עשירים אבל זו עוד דרך להגיד תודה,  על זה שהחדרנית סידרה לך את החדר והביאה את המגבות

וההוא שהגיש לך את האוכל והמים לשולחן, והבחור שהחנה לך את הרכב בלי שתצטרך להזיע ועוד…..

אז אתה אל תשאיר טייפ, לא צריך  אבל להציע את זה לאחרים ?????

הטייפ שלי, תהיו נדיבים (בארץ ובחו”ל )

• ניקי12
                    ניקי12 נערך לאחרונה על ידי

לגבי הטיפים: מי שהגיע לו והרגשתי שבכיף שלי לתת נתתי לחדרניות מלצריות וכד

שבאמת חדר היה נקי וגם מלצריות נתתי ביד רחבה.

בעלי גם היה לו קצת קשה עם הטיפים אבל אמרתי לו אתה מרוצה?עשו את העבודה ?שמגיע נותנים

וגם אני נייתי עם היד על הדופק עם הכסף

בקשר לתמרורים תסלחו לי אבל אני לא זוכרת מי כתב , אבל יש כאן בלוג על איך נוהגים בארהב וזה עזר לנו מאוד 

שוב תודה לכל מי שמתאמץ ורושם בלוגים וטיפים

• keves160
                      keves160 נערך לאחרונה על ידי

רק לחדד משהו לגבי הדברים שנאמרו פה כולל על טיפים במדינות אחרות: אל “תהיו נדיבים בחו”ל” באופן גורף אלא בררו מה נהוג במקום אליו נוסעים. זה נכון גם לגבי חוקי תנועה וגם לגבי טיפים. אצל היפנים שהוזכרו כאן קודם זה לא נובע מקמצנות, להיפך – ביפן השארת טיפ נחשבת כעלבון של ממש, כאילו הינך אומר “האדם הזה לא מקצועי ושירותי מספיק ולכן אני צריך להוציא עוד כסף מלפנים שורת הדין כדי לקבל ממנו את המינימום המקובל”.

לכן צריך לברר ולנהוג על פי הנהוג – בארה”ב להשאיר טיפ כנהוג, וביפן לא “להיות נדיבים” אלא להימנע מהשארת טיפ (כנ”ל בקוריאה).

גם לי אין חיבה לתרבות הטיפים בלשון המעטה, אבל זה מה יש. אני אדם שנוסע על תקציב יומי כה נמוך שלרובכם לא מכסה אפילו אוכל, ועם זאת לחסוך באופן גורף על השארת טיפ של דולרים בודדים לנותני שירות שמרוויחים כלום נראה לי כבר קצת יותר מדי. רוצים לחסוך על טיפ של המתדלק? יש מספיק מקומות לתדלק בהם לבד ולמנוע את המבוכה. רוצים לחסוך על לשלם למי שמחנה לכם את הרכב? תחנו לבד. אם חסכתם אלף דולר לדבריכם, הרי שהשתמשתם בעזרתם של נותני השירות הללו בכמות מאוד מאוד גדולה.

• דוקטור דו ליטל
                        דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

בשיחות בינכן אין בעיה, אם שתיכן בגולן - זה בעסקה

לא משנה גם אם אתן בארה”ב.

שיחות מקומיות? אין לי המלצה ספציפית. אם מדובר רק ב SIM אז אם תשוו אולי תחסכו דולרים בודדים אבל ההתעסקות עולה כסף.

אם יש טלפון שמקבל SIM כפול אז אין בעיה לאכלס אותו ב SIM אמריקאי בנוסף לישראלי.

לי יש טלפון שמקבל SIM בודד אז קניתי טלפון פשוט עם SIM שכבר טעון בחבילת שיחות – לא זוכר כמה עלה אבל ממש לא הרבה.

אפשר להביא טלפון ישן מהארץ בנוסף לרגיל אבל לא היו לי אנרגיות לבדוק אם יעבוד בארה”ב.

• dannyh1
                          dannyh1 נערך לאחרונה על ידי

היי , אתה יכול לפרט מה עשיתם בלוס אנגלס , יש לנו 4 ימים .

תודה

• dannyh1
                            dannyh1 נערך לאחרונה על ידי

היי , אתה יכול לפרט מה עשיתם בלוס אנגלס , יש לנו 4 ימים .

תודה

• yonatan_nir
                              yonatan_nir נערך לאחרונה על ידי

1. המטרה היא ממש לא "לדפוק את האמריקאים". זה ממש ילדותי לחשוב ככה. המטרה היא קצת לחשוב ולא ללכת אוטומטית אחרי מה שנהוג רק כי זה נהוג. מזל שלא נהוג להקריב את הילד הבכור לאלים. זה מנהג שמטרתו היא רק לנצל אתכם ולכן זה לא לגיטימי לשתף איתו פעולה.

2. לאף אחד אין תשובה אפילו לטענות שאמרתי מעבר לצריך להשאיר טיפ כי זה נהוג".

3. רשמתי כבר שכל אחד יעשה מה שטוב לו. לעומת זאת אתם מנסים להכריח אנשים ללכת בדרככם.

• Chen0487
                                Chen0487 נערך לאחרונה על ידי

אם כל מה שקראת כאן זה לתת טיפים כי ככה נהוג, אז כנראה שהתעלמת מרוב התגובות.

הטענה העיקרית היא שבדר"כ מדובר בעובדים לא עשירים בלשון המעטה, ואתה לא יכול לדעת מה מדיניות השכר שלהם. אם מרכיב משמעותי ממנו מסתמך על טיפים, אתה בהחלט "דופק אותם". נסה רגע לצאת ממשבצת התייר הישראלי שחושב שרק מנסים להוציא ממנו כסף. 

כמובן שיש גם פן אגואיסטי לכל העניין, של איך אנחנו נתפשים כתיירים בעיני נותני השירות, ואיזה שירות נקבל מהם אם אנשים כאן יקראו וילכו אחרי "העצה" שלך. 

• avnerda
                                  avnerda נערך לאחרונה על ידי

אחד הדברים החשובים שיונתן הזכיר זה שיש שוני בחוקי התנועה בארה”ב (גם באירופה).

זו בעיה מאוד גדולה למי שרגיל שירוק ברמזור זה לנסוע למצב שירוק אומר שאפשר לנסוע אבל בתנאי שאין רכבים שנוסעים בדרך ממול.

אני לא מבין איך לא מקבלים דף הסבר על חוקי תנועה בארצות אחרות  כאשר “קונים” רשיון בין לאומי בממסי או בכל מקום אחר , אפילו אם היה עולה עוד שקל.

נכון שאפשר הכל לבדוק באינטרנט אבל לא בטוח שכולם עושים את זה.

חשוב מאוד להעביר את הנושא  הלאה זה יכול להציל חיי אדם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • 1
                                  • 2
                                  • 2 / 2
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון