איטליה בקיץ
-
שלום,
באיזה אזור כדאי לטייל באיטליה בקיץ משפחה עם מתבגרים (אטרקציות לילדים לא שיקול דעת)?
תודה
-
אנא הסבר
מה הכוונה אטרקציות לילדים לא שיקול דעת?
כן אטרקציות, לא אטרקציות?
אבל מעבר לכך-חובבי היסטוריה? טבע? אמנות?
רגישים למזג אוויר חם? לא מפריע לכם?
-
לא אבחר אזור בגלל שיש שם פארק חבלים, לונה פארק וכאלה
אבחר אזור שיש פה גם עירוני, טבע, היסטוריה קצת אמנות, רומא מעל 30 מעלות חום יכול להפריע
הבעיות שאני יודע שיש עם איטליה בקיץ
איזור הצפון מפוצץ אנשים
רומא חם נורא
בקיצור, רוצים איטליה אבל לא יודעים מה ואיך
-
ברוב איטליה חם בערך כמו בארץ באוגוסט. לא רק ברומא. בהרים הגבוהים יש טבע יפה, לא מפוצץ באנשים ומזג אוויר נעים אבל אין שם הרבה היסטוריה ואמנות.
אני הייתי מתמקד בהרים באוגוסט ומתכנן טיול עירוני באיטליה בעונה אחרת.
למשל בעמק אאוסטה יש הרבה טירות מרשימות וגם כנסיות ואתרים ארכיאולוגים ואפשר לשלב טיולי טבע בהרים הגבוהים ביותר באיטליה. אפשר לשלב עם טיול במילאנו וטורינו.
-
אומבריה למרות רעידות האדמה מדהימה ויכולה להיות בסיס גם לפעילות ילדים בנסיעות לא ארוכות .
-
בעיקרון איטליה הקלאסית מלאה תיירים גם באוגוסט וגם בחודשים אחרים,אבל כמובן שבאוגוסט יותר.
מזג האוויר האיטלקי דומה במידה רבה לישראלי.
למעט-האזורים הגבוהים-רכסי ההרים ,למשל הדולמיטים או וואל ד’אוסטה -אבל בספק גדול אם יענו על יתר הפרמטרים של “תרבות,היסטוריה,אמנות” כי המיקוד שלהם בעיקר טבע (וקצת עיירות-טירות וכו).
או להתמקד על צפון איטליה לרוחב מהדולמיטים-לאגם מאג’ורה למשל-מאד תלוי גם בפרק הזמן העומד לרשותכם.
בעיקרון הצפון (חוץ מעמקים “סגורים”) יותר קריר ממרכז-דרום איטליה.
אם הכוון יותר לאיטליה הקלאסית -אופציה 1 היא רומא וטוסקנה
או
רומא ודרום איטליה (חופי אמלפי)
או
בלי רומא ---
או
טוסקנה וריביירה (צ’ינקה טרה) או טוסקנה ואומבריה וכן הלאה.
אם מחפשים את איטליה הלא מתוירת (ויש כזו) צריך להתמקד ביעדים כאלו גם בתוך החבלים שצוינו יש חלקים הרבה פחות מתוירים, שמורות טבע, עיירות קטנות-
פחות תיירים ו...נשאר עדיין חם.