סלובניה באוגוסט האם חם מידי ועמוס מידי?
-
שלום לכל חברי הפורום
קיבלתי המלצה לא לטוס לסלובניה באוגוסט, מאחר ומאוד עמוסה בתיירים מה שמביא לתורים ארוכים בכניסה לאתרים וכי הנסיעה בכבישים איטית.
עם החום אני יכולה להתמודד.דעתכם בבקשה
-
ביחס לעומס, אכן עמוס מאד.
-
היינו באוגוסט האחרון (17.8-24.
והיה מצוין. הכרזה גורפת של “לא להגיע לסלובניה באוגוסט” נראית לי מוגזמת ומיתרת.הטיעון של חום, עומס באתרים ועומס בכבישים זה משהו ששמעתי הרבה על איזור גארדה האיטליה.
בפוסטוינה אכן היה עמוס אבל זה אחד האתרים המפורסמים ביותר. גם מזה אפשר להימנע אם מגיעים מוקדם מספיק. אנחנו לא עשינו כך והגענו בסביבות 13:00. למרות התור העצום לקופות (שנראה מפחיד בהתחלה) חיכינו בערך שעה ונכנסנו לסיור הבא.
בכל שאר האתרים היה נהדר, ולא הרגשנו עומס מיוחד, אולי מלבד המגלשות בסטרז’ה אבל גם שם תוך 20 דקות כבר היינו למעלה. גם בכבישים לא זכור לי עומס.
חום – זה מאוד תלוי על איזה שבוע נופלים. אצלנו כל יום כמעט היה בין 25-30 מעלות ויום וחצי קרירים יותר וגשומים. בכל מקרה הבוקר והערב קרירים.
טיפ נוסף אם תכננתם את רכבת המכוניות – בכל ההמלצות רשום להגיע חצי שעה לפני ושמעלים 25 מכוניות. זה לא מדוייק: מעלים רק 20. אנחנו הגענו חצי שעה לפני והיינו המכונית ה 21… מבאס, אבל המשכנו משם באותו יום לאזור בוהיני ווגל. חזרנו יומיים מאוחר יותר והגענו שעה לפני שעת היציאה . היינו המכונית התשיעית – הרבה ישראלים קמים מוקדם

בקיצור – אם אוגוסט זה מה שמתאים לכם, תסעו בכיף.
-
הי
גם אנחנו היינו באוגוסט האחרון.
מבחינת מזג אוויר היה אחלה. היו יומיים מעוננים עם טפטוף, עוד כמה לילות ים טפטוף ולא מעט ימים שטופי שמש אבל ממש לא הלחות שאני זוכרת מאיטליה. גם כשחם זה לא היה בלתי נסבל. באזור החוף היינו יומיים בצהריים בחוף ים, באזור בלד אפשר להתקרר באגמים - אלה של סלובניה או אלה של אוסטריה שבהם מאד נהננו.
מבחינת עומס - העומס המרכזי שאני זוכרת היה במערה בפוסטוינה. המליצו להגיע מוקדם, לא הצלחנו...ובאמת היו שם תורים מטורפים. אבל צמוד למערה יש פארק חבלים נחמד מאד - הילדים טיפסו, נשנשו צהריים ולקראת 16 התור כמעט התרוקן לגמרי. נכנסנו לסיור אחד לפני האחרון והיה סבבה.
מבחינת עומס על הכבישים - גם לא זוכרת משהו יוצא דופן. בגארדה עמדנו יום אחד שלוש שעות על הכביש המהיר. בגרמניה נתקענו בגלל שיפוצים בכביש המהיר (הגרמנים כל הזמן משפצים כבישים...). בסלובניה הכבישים באיכות טובה ולא זכור לי שעמדנו בפקק...רק פעם אחת אבל זה היה בקרואטיה - בדרך חזרה לסלובניה....