שאלה בקשר לגוגל מפס google maps
-
שלום, יש לי שתי שאלות למבינים בגוגל מפס.
1. אם יש לי מפה (במחשב) שמישהו אחר בנה. איך אני יכול להעתיק אותה לחשבון גוגל שלי ? כך שאני אוכל לעדכן ולתקן לפי התוכנית שלי.
2. איך אפשר להעביר את המפה המעודכנת מהמחשב לנייד ?
אני מתכוון להשתמש במפות גוגל ב-off line.
תודה רבה לעונים
-
שלום רב,
כדי להעתיק את המפה לחשבון שלך בצע את הפעולות הבאות:
- כנס למפה ששיתפו איתך.
- בפס האדום לחץ על התפריט (שלוש הנקודות).
- בתפריט שיפתח לחץ על ‘העתק מפה’
- בחר שם למפה.
- לאחר מכן היכנס למפה דרך החשבון שלך וערוך אותה אהבת נפשך.
במידה ואתה רשום במחשב הביתי ובנייד עם אותו שם מייל אז הסינכרון הוא אוטומטי, אבל שים לב שכדי להנות מהפה הזו אתה חייב להיות עם חיבור לאינטרנט.
בצהלחה.
-
תודה רבה,
אז מתי אני יכול להשתמש במפות בנייד במצב off line ?
אם אני בונה מפה במחשב הביתי (רשום במחשב הביתי ובנייד עם אותה כתובת מייל), אני לא יכול אחרי זה להשתמש באותה מפה בנייד במצב off line?
ושוב, תודה רבה
-
בניית מפות כוונתך ל MY MAPS. זה מחייב להיות במצב ON-LINE.
במקום זה השתמש במפת GOOGLE MAPS הרגילה והידועה.
במפה זו סמן בכוכב את כל המקומות שמעניינים אותך והם יופיעו לך מיידית גם בנייד.
כאשר תהיה במצב OFF-LINE הכוכביות יישארו.
-
פיני, כאשר אני ב off line כותב שאין אפשרות לנוות רגלי. אתה מכיר אפשרות לנווט רגלי בoff line?
-
- You can get driving directions offline, but not transit, bicycling, or walking directions. In your driving directions, you won't have traffic info, alternate routes, or lane guidance. You also can't modify routes like avoiding tolls or ferries.
-
איך מסירים את הכוכביות האלו? -
כן. ע”י שמירת אזורים:
- לוחצים על תפריט (שלושה קוים בראש המפה).
- ‘אזורים לא מקוונים.
- ‘אזור מתואם אישית’.
- סימון האזור הרצוי על המפה.
- הורדה.
כדי להשתמש באיזור השמור יש לבצע את פעולה 1+2 ולאחר מכן לבחור את האיזור הרצוי.
שים לב שכל שמירת אזור זמינה ל 30 ימים. לאחר 30 ימים יש למחוק לשמור מחדש.
חשוב להדגיש שבמצב OFF-LINE אין מידע על תנועת זמן אמת.
-
אין הכוכביות מסירים באותה צורה שיוצרים – לוחצים עליהן
אם לוחצים עליהן במצב OFF-LINE אז הביטול במחשב ביתי יסונכרן לאחר חיבור הנייד לרשת.
-
-
פיני, שים לב להודעה שכתבתי. כנס גם למקור.
שם כתוב (דף רשמי של גוגל) שאין ניווט רגלי במצב אופליין.
(כמו שאין מצב תנועה ועוד דברים).
אם התנסית אחרת אז סבבה.
-
אתה צודק 100%.
ניסיתי עכשיו ומפות OFF-LINE מנווטות רק בנסיעה ברכב.
טעות שלי.
אבל כל שאר המידע שרשמתי נכון.
-
מה שמעצבן אותי, זה שגוגל הולך אחורה במקום להתקדם. לפני שנים היה להם נווט אוף ליין מצויין. אחרי זה הם ביטלו אותה לגמרה. בשנה האחרונה החזירו אותה, אבל עם מגבלות רבות כפי שתארת.
-
תודה רבה לכל העונים.
האם יש למישהו המלצה על תוכנת ניווט טובה לניווט רגלי שעובדת ב – OFF LINE?
-
נסה לבדוק את הבאים לאנדרואיד:
Here WeGo – (לשעבר Here).
Maps.Me – די בטוח שיש להם אפשרות אופליין.
Sygic או Sygic Travel – יכול להיות שאפשרות האופליין היא בתשלום.
-
Sygic הבסיסי לא עולה כסף ואפשר לנווט איתו רגלי אוף ליין מצויין. רק השדרוג לגרסאת ה-Premium עולה כסף.
-
רוצה להוסיף את חצי הגרוש שלי –
בעת תכנון המסלול ב My maps ניתן להוסיף כוכבית ל google maps מתוך היעד שהוכנס למפת התכנון. זה מפשט מאד את הכנת תכנת הניווט.
ושאלת תם –
למה לנווט באוף ליין כשאפשר לקנות כמעט בכל מדינה סים מקומי לגלישה או לחלופין לקנות חבילת גלישה מהארץ. פרטנר למשל מציעה חבילה של 5G לחודש ב 180ש”ח ועוד חבילות שונות, סכום זניח, לדעתי, מול הוצאות טיול שנותן פתרון מצויין לבעיות שהועלו.
רק חשבתי לי.
-
תשובה לשאלה: כי לא בכל מקום ולא תמיד יש קליטהלכן גם אם יש חבילת אינטרנט סלולרי כדאי שלפחות כגיבוי תהיה אופצית off-line.
-
רוני, השתמשתי בכרטיס סים של 4 ג’יגה. אמרו לי יספיק לכל החודש. אחרי 5 ימי טיול רגלי /ניווט בניו יורק מצאתי את עצמי עם אפשרות חיוג אבל ללא ניווט והטיול היה עוד ארוך ארוך.
הנווט המציל שלנו היה מפס.מי שעל הטאבלט. קיבל כמעט כל כתובת וגם את רוב שמות בתי המלון ושיתף פעולה בדרכים ללא תקשורת. אני לא מטיבה להכיר את ההגדרות בו ולא יודעת אם יש אפשרות להכין מסלול רב תחנות. יודעת להגיע רק מנקודה לנקודה.
בערב אחרי יום שבו הג’יפיאס שיגע , הסוללה של הטאבלט התרוקנה והרזרבית שבקה עם הגיענו למלון החלטתי לבדוק האם על הנייד גוגל מפס מכיר את כל הכתובות שנצטרך .
בניתי את המסלול ליום המחרת בגוגל מפס בנייד שלי ופתאום עם סיום המסלול ולחיצהעל done, בין הכתובות המילוליות והמפה הופיעה על רקע שחור שורת שאלה: האם אתה מעוניין לשמור על האזור לניווט אוף ליין.
בטח.
וכך כמעט ערב ערב הכנסתי מסלולים.
הטאבלט נח ימים רבים. כיון שהטיול היה באזור נרחב ובארץ לא הספקנו לבדוק חלק מהמסלול עליו, נאלצנו פעמיים להוריד בערב מפות אזורים חסרים.
באחד הימים הגוגל מפס הודיע לי שאין לו קטע מפה שאני מחפשת . כנראה שכחתי משהו בעת ההכנה. הטאבלט נכנס לפעולה.
יש לציין שגם בגוגל מפס ברגע והגיע ליעד הראשון לא המשיך לנווט ליעד הבא.
יש משהו שאני עוד לא יודעת או זו דרכו?
אין לי מושג כמה מסלולים ניתן לשמור כך בו זמנית ולכמה זמן.
-
לא יודע איך “אכלת” 4G. בשבוע?
יפן – חודש 2G. טאיוואן חודש 1G. אני עכשיו בפטגוניה ויש לי 3G לחודש. עבר שבוע והשתמשתי ב 350M.
ואני כל היום מנווט, קורא ווטסאפ מיילים ועיתונות. אבל לא מוריד תמונות/סרטים אלא רק בוויפיי במלון.
אבל שיהיה.