השכרת רכב
-
שלום
אני טסה עם אחותי והבת שלי בת 15 (יש לציין שרק לי יש רישיון)
אני מתכננת לשכור רכב ליומיים-שלושה ביום האחרון שלנו בלוס אנגלס ומשם לנסוע לווגאס עם עצירות בדרך (עיירת קליקו והאאוטלט פריום) ולמחרת לנסוע לסכר הובר.
- האם כדי לשכור רכב מהארץ או פשוט שם בלוס במקום?
- פעם ראשונה שלי שאני אנהג בחול- עד כמה זה מפחיד/מלחיץ אם בכלל)
- האם GPS מובנה כבר ברכב או שאני צריכה לדרוש אותו
- מה עלי לדעת / לבקש לפני השכרת הרכב
- אשמח לטיפים והמלצות
תודה
-
כדאי להזמין מהארץ דרך הסוכנויות הידועות לאחר השוואת מחירים ותנאים טלפונית. סוכנויות אלה מכלילות בהצעות המחיר את כל הביטוחים הנחוצים לנהג בעל ר.נ. ישראלי לנהיגה בארה”ב.
לגבי GPS, חברות ההשכרה גובות מחיר מאוד גבוה על השכרת מכשיר זה. כבר כדאי לרכוש GPS. יש פתרון דרך הסמארטפון, אפשר להוריד APPS בחינם כגון:
HERE
MAPS.ME
OSMAND
צריך להוריד את המפות של המדינות בהן תבקרו (במקרה שלכם של נבדה וקליפורניה) ואפשר להתאמן בעודכן בארץ.
גם בגוגל מאפס במלון (יש WIFI כמעט בכל מלון) אפשר לקבוע את המסלול ולשמור אותו OFFLINE אז לא צריך אינטרנט בדרך.
לגבי הנהיגה בארה”ב ממליץ לעבור על הכתבה שלי בנושא.
הנה הסוכנויות הידועות ביותר:
ALAMO.CO.IL
HERTZ.CO.IL
AVIS.CO.IL
MEMSI.CO.IL
OFRAN.CO.IL
SHLOMO.CO.IL
TRAVELJIGSAW.CO.IL
RENT.ALBAR.CO.IL
AUTOEUROPE.CO.IL
ISSTA.CO.IL
-
רק מהכתבה שלך נלחצתי יותר.
עד כמה זה מסוכן / מלחיץ לנהוג מלוס לווגאס.
הבנתי בכללי את הרעיון של הפניות שמאלה וימינה .
אמרו לי שהנסיעה לשם היא בערך כמו הנסיעה על כביש הערבה לאילת.
אם זה ממש מסובך אני ארד מהענין ואחפש תחבורה ציבורית
-
לא יותר קשה מאשר לנהוג בת”א. אחרי שעה-שעתיים על ההגה, תרגישי כמו בבית.
לא צריך מומחיות מיוחדת כדי לפנות שמאלה/ימינה. מסתכלים מה אחרים עושים וחוצמזה כאשר רואים את הצמתים מיד מבינים מה קורה.
חשוב לשים לב היטב לשלטי עצור. יש כאלה שמתחתם שלט נוסף וקטן שכתוב בו “ALL WAY” אז זה מחייב את כל הנהגים בכל הרחובות לעצור. יכול להיות שלא כתוב אז צריך לשים לב לרכבים החוצים כי אלה לא עוצרים.
תאמיני לי, לא קשה. אם את נוהגת בארץ, ברור לי שאת יכולה לנהוג בארה”ב.
לגבי השכרת רכב, שימי לב שיש ב-LA סוכנויות לא רק בשדה”ת, יכולה להיות סוכנות הקרובה למלון בו תתאכסנו (בד”כ שעות/ימים הפתיחה/סגירה מוגבלים, יש לבדוק מראש).
אם בכל זאת תחליטי על תחבורה ציבורית, חפשי על MEGABUS או BOLT או WANDERU. טיסה עשויה לקחת יותר כי צריך להגיע לשדה כשעתיים לפני מועד ההמראה + נסיעות לשדה וממנו לבתי המלון.
הנסיעה מ-LA לוגאס היא ברובה על אוטוסתראדה. אין מה להשוות בין נסיעה זאת לנסיעה על כביש הערבה שהוא ברובו (אולי כולו) חד-מסלולי (שנים לא נסעתי עליו).
-
הרגעת אותי

-
כאמור השכרת מכשיר GPS מהחברה היא יקרה מאוד – אם כי אם ההשכרה היא רק ל2-3 ימים, זה סכומים קטנים (כ5$ ליום) כך שאם זה ירגיע אתכן אז למה לא.
לעוד אפשרויות ניווט: מדריך: ניווט בחו"ל
את הרכב כדאי להזמין מהארץ. מכיוון שאני מבין שאין לכן הרבה ניסיון עם רכב בחו”ל – אז ממליץ מאוד לשכור דרך סוכנות בישראל (לפי הרשימה של ראובן). בעתיד עם צבירת הניסיון אפשר גם לבדוק עם סוכנים בחו”ל דרך האינטרנט.
הכביש בין לוס אנג’לס זו אוטוסטרדה ארוכה, די ישרה, בנוף מדברי שמזכיר את הערבה. קל מאוד. אפילו קצת משעמם.
-
הרבה תודות
יש דברים שאני צריכה לשים לב אליהם/ לבקש כאשר אני משכירה רכב?
ביטוח /GPS וכדומה