לינה באישגל או בסביבתה
-
הי
אנחנו מתכננים לנסוע באמצע ינואר לאישגל, בונים את החופשה לבד. חשבנו לישון באחת העירות ליד בכדי להוריד את עלויות הלינה, מה דעתכם? יש עיירה מומלצת (נחמדה עם מסעדות לערב) ? אנחנו לא מחפשים חיי לילה אבל כדאי שיהיה נחמד להסתובב בעיירה בערב
כמו כן, האם החניה ליד הגונדולה באישגיל היא בחינם?
נשמח ונוקיר כל טיפ
תודה מראש
-
החנייה ליד הגונדולות באישגיל היא חינם.
הלינה בעיירות הסמוכות לאישגיל הנה רעיון ישים ונכון, אם לא מחפשים בילויים, והאמת שגם אם כן, בהנחה שאתם עם רכב.
העיירות הסמוכות נמצאות במרחק נסיעה קצר, ככה שניתן לאכול ולבלות בעיר, ולבסוף לחזור לדירה או למלון בעיירה הסמוכה.
באופן דומה ניתן גם לחזור אחרי הסקי למלון או לדירה, להתקלח , לנוח קצת ואז לחזור לאישגיל לאכול ולבלות .
ד.
-
החניה חינם באישגל.
אני ישן תמיד בטובדיל כשאני באיזור.
-
טובדייל נראית קצת רחוקה. חשבנו על אחת העיירות הקרובות – Mathon, Galtur, Kappl, בדרך אליהן נראה שיש עוד עיירונת או שתיים.
יש עדיפות/המלצה לאחת מהן?
-
אני הייתי לפני שנתיים וישנו ב see – עשרים דקות נסיעה מאישגל. עיירה קטנה שאין מה לעשות בה, אבל הלינה בה זולה
-
אם כבר… יש המלצות לעיירה באוסטריה שמקושרת היטב לאחד האתרים הגדולים ? כך שאפשר יהיה לישון באיזה עיירה חמודה וזולה, לנסוע בערב לעיירה המרכזית אבל עם קישור לגלישה (גם אם צריך איזה שלושה רכבלים ומסלולים כל בוקר(. רצוי נסיעה סבירה ממינכן
תודנ !
-
כמו שאמרו קודם החנייה חינם, ו”מסביב לאישגל, יש לא מעט מקומות יותר זולים ללינה אבל:
1] יש לא מעט בתי הארחה באישגיל שמציעים דיל של לינה+ הנחנה בסקי פס [רק של אישגיל לא של כל האיזור] וזה כבר יכול לגלם הנחה די משמעותית.
2] מסעדות באופן עקרוני יש בעיקר באישגיל, יחסית יקרות. בשאר הכפרים/ עיירות מוסדות האוכל נמצאים בתוך בתי המלון. אם אתם לא עולכים על השכרת דירה הכי נוח זה למצוא מלון/ צימר עם חצי פנסיון. בסוף יום סקי אחרי סאונה או אמבטיה חמה הרבה יותר כיף לרדת לחדר האוכל בכפכפים וחולצה קצרה מאשר להתלבש שוב ליציאה לכפור. 3] גם בגלתור וגם בקאפל יש אתרי סקי קטנים. דאפל נמצא על צלע הר והגישה אליה והחוצה קצת יותרמסובכת אבל היא מאוד ציורית. גלתחור בעיני יפיפיה טנוח להגיע אליה וממנה [ דק’ מאישגיל]
-
הגעה וחיפוש מקומות לינהתודה לכל העונים
שתי שאלות נוספות:
להיכן כדאי לטוס כדי להגיע לאישגל - למינכן או לציריך? האם בדרך מציריך יהיו פקקים כמו ממינכן?
ראיתי שב booking.com יש היצע קטן בהרבה של מלונות לעומת באתר של העיירה. האם יש אתר דומה לבוקינג שהמלונות מופיעים בו או שלחפש באתר של אישגל?
-
ציריך יותר קרובה, אך גם הטיסות לשם בד”כ יותר יקרות. אישית- לא נתקלתי אף פעם בפקקים ממינכן אבל זה בטח עניין של מזל/תזמון. את זה קל לבדוק מול שעת הנחיתה שלכם. עוד משהו- כשמגיעים משוויץ ברכב צריך לעבור במנהרה ארוכה [ומרשימה] בתשלום. משהו כמו 10–12 יורו לכל כיוון אם זכרוני אינו מטעני. אני חושב גם שהשכרת רכב בשוויץ יותר יקרה מאשר בגרמניה.
-
אני התפקקתי ממינכן - ולא אחת!! -
ההחלטה מאין להגיע גם תלויה בשעות ובנוחותהגעה מציריך
ביום ההגעה – אם טסים בטיסה של סוויס, נמצאים על השלג בצהריים.
ביום העזיבה – יום גלישה מלא
הגעה ממינכן
ביום ההגעה – נמצאים על השלג מתי שהוא אחר הצהריים (כ- 3.5 שעות נהיגה).
מאחר ויש רק טיסה אחת בבוקר – צריך לישון עוד לילה באתר או ליד שדה התעופה.
כלומר אם אנחנו משווים עלות של חופשה מבחינת ימי חופש מהעבודה » » הגעה מציריך נותנת מעבר ל- 1 יום גלישה נוספת על אותה חופשה מהעבודה.
יונתן
-
יש יותר אופציות לטיסה ממינכן, הטיסות יותר זולות, והרכבים במינכן הרבה יותר זולים. וכן, יש את ה9A- ארלברג טאנל- עולה 9 אירו לכיוון (אפשר לעקוף אותו בדרך מאוד יפה ביום דרך סנט כריסטוף- לך..).
אני אישית לא סבלתי עד היום מפקקים טראומטיים.
-
אני עדיין בהלם שרוב המגיבים פה לא חוו את הפקקיםבגדול, מדובר על יום שבת בבוקר והצהריים שבו חצי אירופה יורדת דרומה לאוסטריה דרך הכביש המהיר. אני אישית סבלתי מהפקקים הללו במשך שנים עד שהפסקתי לקחת דילים של שבת עד שבת ואז כמעט ואין פקקים בימים אחרים.
עוד דרך להמנע מהם היא לנחות במינכן בשבת בערב.
דרך נוספת להמנע מהפקקים היא לנסוע בדרכים העוקפות דרך הכפרים ואז לצאת ב IMST ולהמשיך הלאה באוטוסרדה של אוסטריה. אבל זאת דרך מפותלת , אך יפה מאוד. נראה לי שגם לא מאוד פרקטית לנוסעים למאירהופן אא יותר לכאלו שנוסעים לזולדן, אישגיל או סנט אנטון.
-
חיפשתי רכבים בציריך וכל מה שמצאתי היה יקר משמעותית ממינכן, בנוסף אני מבין את ביתרון של טיסת הלוך מוקדמת וחזור מאוחרת אבל מהצד השני של המטבע אני גם רואה את הקימה המוקדמת בהלוך ואת ההגעה הביתה לפנות בוקר ביום ראשון. אם השכרת הרכב הייתה יותר סבירה אז כנראה שהיינו בוחרים בציריך, כרגע הכף נוטה לכיוון מינכן.
transavia טסים מאוד בזול למינכן בימי שישי, כפי שכתבו פה לפני הטיסה חזרה מוקדמת ולכן כדאי לישון ליד שדה התעופה כבר בחמישי בערב. חיפשתי מלון משישי עד חמישי והמבחר היה כמעט אפסי. אני מפספס פה משהו? איך אתם מארגנים חופשות שהן לא משבת עד שבת?
ושוב תודה לכל העונים
-
אני כל שנה טס לשלושה-ארבעה ימי גלישה וכל שנה גם לי יש בעיה של מציאת מקום לינה. יכול להיות שאחת הסיבות לכך היא ש booking מאפשר ביטול חינם. מנסיון העבר אני יכול להגיד לך שבדצבמר “משתחררים” מלונות פה ושם, אז מה שאני עושה זה כל יום נכנס ל booking ומחפש מקום. כל פעם הצלחנו למצוא משהו (במיוחד אם אתה גמיש לגבי האתרים).
כרגע יש לנו כרטיס טיסה אבל עדיין אין לנו מקום לינה (הכל בתפוסה מלאה)
מקווה שעזרתי