החזרי מס בווינה
-
שלום,
בדרך כלל אשתי קונה וכשהיא עוברת את הרף להחזר מס, היא מבקשת וממלאת טופס, ומציגה אותו בשדה התעופה, ומקבלים את ההחזר. בעבר זה היה בשליחת מכתב או מייל.
הפעם, הגענו לווינה ובקומה השנייה, לאחר ששלחנו את המזוודות ועמדנו בתור לקבלת החזר מס, אמרה הפקידה שהיא מחויבת לראות את מה שקנינו, ולא עוד, אלא שאפילו אם מציגים קבלה על מאה מוצרים ומבקשים החזר על מוצר אחד, היא מחויבת לראות את כולם לפני שהיא מאשרת את הקבלה.
לא ידענו ולכן לא יכולנו לבקש החזר מס.
מעיון בפורום התברר לי כי זה כנראה נוהל (חדש?) אבל אשתי טסה מספר פעמים בשנה וזו הפעם הראשונה שביקשו ממנה את זה.
האם יש מה לעשות כעת, כשאנו בארץ?
תודה
-
החזרי מס בווינההנוהל שמחייב לראות את הכבודה הוא הנוהל מאז ומתמיד. לא מדובר במשהו חדש. החזרי מס הם תמיד פרוצדורה מעצבנת כי הם מפריעים לתהליך הצ'ק-אין וגורמים לך להתרוצץ עם הכבודה למקום של החזרי המס, ובכל שדה תעופה זה במקום אחר ובסדר שונה. זה נכון שבמקום עצמו הפקידים כמעט אף פעם לא דורשים באמת לראות את הפריטים עצמם, אבל זה לא אומר שלעולם לא ידרשו, ובוודאי שאם הגעתם בכלל בלי המזוודות אז הסטיה מהנוהל היא בוטה ברמה כזאת שהפקיד מצא לנכון להתעקש.
אם פקיד המכס לא הסכים לחתום על הטפסים של החזרי המס אז אין לכם מה לעשות מהארץ. אם יש לכם חתימה אבל רק לא קיבלתם את ההחזר עצמו אז אפשר לקבל החזרים בדרכים שונות (תלוי איזה סוג טופס).
-
החזרי מס בווינהאני עצמי נתתי טפסים פעמיים בעבר (לפני שנים) ואני בטוח שלא הראיתי כלום ובאתי בלי שום מזוודה. בדרך כלל מסירת המעטפה הייתה רק בשלב השני, לאחר מסירת המזוודות הלאה. וקיבלתי.
גם אשתי עושה את זה הרבה פעמים ומעניין שרק הפעם התעקשו לראות את המזוודות. בכל מקרה לא חתמו לנו, כך שאני מבין שזה אבוד. תודה.
-
החזרי מס בווינההנוהל הזה לא חדש, וכפי שקודמי כתב, הוא קיים ימים ימימה. עד עכשיו היה לכם מזל שלא בקשו לראת.
3 דברים נחוצים להחזר מס.
1. חשבונית מקורית מעל לסכום המינימום הנדרש.
2. להציג במכס (אם נדרש) את הטובים שנרכשו.
3. טופס TAX FREE חתום ע"י המכס.
-
החזרי מס בווינהלפעמים מבקשים לראות ולפעמים לא , לכן אני תמיד מטפלת בזה לפני מסירת המזוודה.
אני יכולה לנסות לנחם אתכם שלאחר הורדת דמי הטיפול ושערי ההמרה של המטבעות מדובר בסכומים לא כל כך משמעותיים.
-
החזרי מס בווינהתודה רבה
-
החזרי מס בווינהסכום ההחזר תלוי בסכום הקניה. כבר יצא לי לראות אנשים מקבלים החזר של עשרות רבות של אירו...
-
החזרי מס בווינה - בוינה יש תהליך יוצא דופןקודם כל ניגשים לדלפק הצ'ק אין ואז מודיעים לדיילת שאתם רוצים החזר מס.
תקבלו את המדבקה המזהה למזוודה ותקחו אתם את המזוודות לדלפק מיוחד של המכס שנמצא בקצה האולם. זה נראה בדיוק כמו דלפק צ'ק אין רגיל.
פקיד המכס מחתים את הטפסים ושולח בעצמו את המזוודה.
מאיתנו לא ביקשו לפתוח את המזוודות
-
החזרי מס בווינה - בוינה יש תהליך יוצא דופןמאז ומתמיד יש להציג את הקניות בדלפקי המכס, כולל טפסים חתומים.
אצלי עד היום לא התבקשנו להראות את הממוצרים,
אולי השיקול שלהם תלוי בגובה ההחזר.
-
החזרי מס בווינהקנינו טלפון סלולרי תוצרת סין
לא הסכימו בזדי תאופה לאחזיר מע"ם מסיבות לא ברורות