רוקיס - ספטמבר 2017
-
שלום לחברי הפורום
אחרי שנתיים של גלות בפורום אפריקה, מתחילה בתכנון היעד לשנת 2017 והוא הרוקיס+
במגירה כבר שוכב תכנון שלא יצא לפועל שכלל חלק מהמקומות (במקומו הייתי בטנזניה וזנזיבר), אבל הפעם החלטתי שההתמקדות דווקא תהיה בקנדה.
המועד 13/9-3/10-2017
המטיילים זוג מבוגר (צעיר ברוחו) בני 50+ חובבי טיולי הליכה יומיים (אפשר גם 1-2 אתגריים)
מעלה גירסה ראשונה לשיפוטכם
1 – נחיתה בקלגרי – לינה קלגרי
2 – חצייה לארהב שמורת גליישר פויינט – פעילות קצרה לינה בצד המזרחי
3 – GTTS עד לוגן פס ומסלול ארוך Highland Trail – לינה בצד המזרחי
4 – מסלולים באיזור מאני גליישר (אולי פעילות עם רינגרים) – לינה ליד ווטרטון
5 – חזרה לקנדה – שמורת ווטרטון – לינה ליד ווטרטון
6 –ווטרון + נסיעה לבאנף – לינה באנף
7- קניון גונסון, נסיעה דרך נופית באו וואלי פארקווי לאגם לואיז - מסלולי הליכה – לינה באנף
8 – שמורת יוהו אגם אוהרה (אם נזמין בזמן מקום לאוטובוס) או אגם אמרלד והמפלים – לינה באנף
9 – יום ספר להחליט אם להשאר באיזור באנף או באיזור גספר – לינה בהתאם
10- כביש הקרחונים – לינה איזור גאספר
11-13 טיולים ופעילות באיזור גאספר – לינה איזור גאספר (יום 13 לינה באיזור בלו ריבר)
14 נסיעה לונקובר – לינה ליד המעבורת
15-17 שייט לויקטוריה – כולל יציאה באחד הימים לשייט לויתנים
18-20 ונקובר
21 – טיסה חזרה הביתה
בעקבות הטיולים האחרונים שלי החלטתי שאני חייבת לרווח את הימים אחרת אני מגיעה למקומות וצריכה לעזוב אותם לפני שמיציתי אותם
מבקשת עזרתכם להיכן לשבץ את יום 9 האם להשאר באזור באנף או להוסיף עוד יום בגאספר
החלטתי לוותר על טופינו ופסיפיק רים (ונקובר איילנד), כי היינו השנה בגרדן רוט בדרום אפריקה, ולפי מה שקראתי הנוף נשמע לי מאוד דומה – האם יש משהו מבינכם שעשה את שני המקומות ויש לו תובנה אחרת בשבילי?
תודה מראש למשיבים
רוית
-
אני ממליץ לשלב טיסה פנימית מקלגרי לויקטוריה, הקנס בגין החזרת הרכב בוונקובר בגין לקיחה בקלגרי ובחישוב של כמעט יומיים בדרכים, עלות הטיסה לזוג תהיה משתלמת
-
השתדלי לתכנן את הימים כך שלא תבקרו באגמים לואיז או מוריין בסופי שבוע, שכן במחצית השניה של ספטמבר החגיגה סביב הצבע הצהוב הנהדר המשתלט על העלים גורמת לעומס רב של מבקרים, עד כדי הגבלת התנועה והצורך לחנות בחניונים רחקוים ולנסוע בשאטלים מיוחדים לאגמים.
-
אם תצליחו להשיג כרטיסים לאוהרה אז כדאי את היום הנוסף להקדיש לשמורת יהו. אגם מורין אגם אמרלד מפלי טקקאו הכשר הטבעי ועוד. יום מרהיב לא לוותר עליו
-
אין לי איך לתרום לגבי קנדה, אבל בגליישר ממליץ לנסוע את כל ה GTTS עד אגם מקדונלד. יש קטע די ארוך אחרי לוגן פאס והוא מאוד יפה. גם אגם מקדונלד שווה ביקור קצרצר לפחות.
-
תודה למשיבים.
לגבי טיסה אני חוששת שזה גבולי בכדאיות. כי לחזור מגספר לקלגרי זה גם נסיעה של 6+, אבל עוד אבדוק את הסוגיה הזו
האם בויקטוריה נצטרך רכב?
האם בונקובר אפשר להסתדר בלי רכב?
שאלה נוספת האם אתם יודעים על אפשרות של דאון היל באופנים באחת מהשמורות?
תודה רוית
-
הי רוית
הפעם תורי לנסות לעזור
עשינו בקיץ מסלול שעבר ברוב האזורים שתארת ( אם כי ללא מסלולי הליכה ארוכים)
גם אני כמו איילת חושבת שכדאי מאד להוסיף את יום לשמורת יוהו. גם ללא אגם אוהרה יש שם מקומות יפים ושווים ביקור.
הערה נוספת. יום הנסיעה מבלו ריבר לונקובר מאד מאד ארוך.
האם אתם מוותרים על אזור ויסטלר ודרך sea to sky ? בעיני חבל לוותר. הדרך יפה מאד. אם יש יום ספייר אולי לשלב בחזרה עצירה בויסטלר. יש שם סצנה חזקה של פעילות אופניים ( בעונה . לא יודעת אם בספטמבר)
לגבי ויקטוריה. בתוך העיר עצמה לא צריך רכב אבל המעבורת לא מגיעה לתוך העיר . איך תגיעו ממנה לויקטוריה ? תחבורה צבורית ? קצת מסבך ….
כמו כן אם תרצו לבקר בגני בוטשרד יותר קל עם רכב. הם גם רחוקים מהעיר.
אני מצרפת לך חלק ראשון של הבלוג שלי מטיול הקיץ. ממנו תוכלי להגיע לשאר החלקים.
הוא מאד מפורט ואולי יכול לעזור קצת בתכנון והחלטות .
תהנו
האזור מקסים
איריס
-
לגבי רכב בוונקובר. אפשר בלי כי יד אוטובוסים. היו ימים שנפרדתי מהחברה שהיתה איתי אני לקחתי את הרכב והיא התנהלה באוטובוסים.
אבל העיר מאוד גדולה ..לא מדובר במרכז אחד שהכל בו קרוב והולכים ברגל. להתנהל בלי רכב זה אומר לברר קוים שעות המון בלבול מוח ובזבוז זמן, או לחילופין מוניות שמן הסתם לא יהיו זולות
לכן לא ממליצה לוותר על רכב
חניה יש בשפע ולא יקרה במיוחד
לגבי ויקטוריה אנחנו הסתובבנו רק במרכז ובנמל ובאמת לא היה צריך רכב ( מעבר להגעה) אבל אני לא משוכנעת שזה כולל את כל אזורי התיירות כי על הרוב דילגנו ( גני הבוצר במקום אחר לגמרי)
גם פה רכב הרבה יותר נוח
טיול כזה עולה עשרות אלפי שקלים לא הייתי חוסכת כמה מאות והופכת את הטיול בויקטוריה וונקובר למסורבל והרבה פחות מהנה
-
תודה לשתיכן
איריס אקרא את הבלוג
אני מבינה שאת רואה שאני חזק עם נושא הדאון היל

השאלה על הרכב לא היתה לחסכון, אלא על התניידות, ובעיקר בגלל שעלתה כאן האופציה של טיסה.
שאלה נוספת האם לישון בשמורת יהו או שזה אפשרי להכנס ולצאת?
-
המרחק בין שמורת יאהו לבאנף הוא שעה נסיעה , בכביש מצויין.
לכן לא חייבים לישון שם.
אבל מאוד נוח כן לישון שם.
יש מלון מאוד גדול גדול ליד אגם לואיז , הרבה מאוד ישנים שם ( גם אנחנו) הוא סה”כ בסדר גמור נוח והמחירים בו סבירים לגמרי.
מומלץ.
ממנו המרחק לכל האתרים בשמורת יאהו הם לכל היותר 20 דקות נסיעה.
ביום אחד כיסינו את לייק לואיז לייק מורין לייק אמרלד מפלי טקקאו הגשר הטבעי ועוד.
ביום השני היינו יום שלם באגם אוהרה -
מציע לך לעשות בבאנף מוקד לכל החלק של השמורות הדרומיות כולל יאהו כי המרחקים אינם גדולים ועוד 20 ק”מ נסיעה על כביש מספר 1 אל ומ ייאהו לא משנים דבר.
את ונקובר העיר הייתי משאיר ממש לסוף ואז יש בידך להחזיר הרכב יום או יומיים קודם לטיסה ארצה. כמו שכתבו קודמי אפשר אבל מאד לא נוח לטייל באי ונקובר ללא רכב.מה גם שהמעבורות יוצאות מנמלים שהם מחוץ לונקובר העיר.
רנצי
-
דרך אגב אם כבר כוכב אחד לבאנף וליהו הייתי עושה אותו ביהו ליד לייק לואיז ( חלק מהיעדים של באנף כמו קניון ג’ונסון הם באמצע הדרך מלייק לואיז לעיירה באנף).
בנוסף הרבה לנים בקנמור ולא בבאנף ( שזולה הרבה יותר ) והיא עוד 20+ קמ בכיוון הרחוק יותר מיהו. -
לינה בימים 8+9 הייתי מחפשת באזור לייק לואיז מאחר ובסיום יום טיול מיותר לדעתי לנסוע חזרה את כל הדרך לבאנף. לינה קרובה ללייק לואיז נותנת אפשרות לצאת למסלול מוקדם יותר בבוקר לפני שנחילי התיירים מגיעים למקום, כך גם במורין. בנוסף בלייק אוהרה -כדי להספיק לעשות מסלול כלשהו כדאי להגיע לאוטובוס שיוצא ב8.30 בבוקר , לינה בבאנף תאלץ אתכם לצאת ממקום הלינה מאוד מוקדם בבוקר.
וכמו שכתבו לפני את היום הנוסף (9) כדאי להקדיש לשמורת יוהו על אתריה היפים.
תהנו
ורדה
-
תודה
מה שנראה לי הוא כזה
ביום שנגיע מווטרטון – נישן באיזור של באנף/קאנמור
ובשלושת הימים הבאים ליד אגם לואיז, ומשם גם לואיז וגם יוהו
אני חושבת שאם אתם ממליצים להשאיר רכב, אז אני אוותר על הטיסה כי החזרה לקלגרי ארוכה גם, ואת היום האחרון בג’ספר נצא מוקדם ונקצר טווחים ליום הבא
ואם יש בטיול בארהב יום אחד רק נסיעה ואחריו כבר לא יהיו ארוכות אז דיינו
תודה לכם
אין על פורום אמריקה המגוון!!!
רוית
-
שוב שלום
מבקשת לדעת האם הגיוני ביום של כביש הקרחונים גם את העצירות על התצפיות הרבות, וגם להספיק ביום הזה לעשות טיול רגלי על הקרחון? האם זה משהו שנדרש להזמין מראש (לא מדברת רק על המסלול באוטובוס המיוחד
קראתי בבלוג של ענת שעשו כזה. האם אפשר קצת לקבל פרטים?
מצד אחד זה טבעי לעשות את זה ביום של כביש הקרחונים, מצד שני נראה לי עמוס מידי?
האם לחזור שוב מגספר רק ההליכה על הקרחון?
-
אחרי שמצאתי את האתר של החברה שעושה את זה אני מבינה שזה לא אפשרי
כי צריך להיות שם ב9:30 בבוקר……
זה אומר שאם רוצים לעשות את זה ביום הבא צריך לחזור….
בהנחה שמדובר בחצי יום מה משתלב טוב לחצי היום השני? במיוחד אם התאמצנו פיזית ועכשיו צריך משהו קל יותר?
-
מועד הטיול עלול להיות בעייתי. בשנה מסוימת, מזג האויר יכול להיות נפלא. בשנה אחרת עלול להיות קר ומושלג.
הייתי שוקל אפשרות להזיז את הטיול אחורה בשבועיים שלושה על מנת לשפר את הסיכויים למזג אויר נעים. במיוחד כאשר אתם מתכננים טיולים רגליים.
-
תודה, אבל לא אפשרי
אני אתכנן ומה שיצא יצא…… גם באיסלנד הייתי מחוץ לעונה ותפסתי אחלה אחלה מזג אוויר
באירופה הייתי בעונה ואכלתי אותה בימי גשם רבים
מזג אוויר זה מזל גדול ונשתדל להתפלל….
-
אני מזמינה אותך לקרוא על הטיול שלנו ברוקיס ובמערב קנדה בספטמבר של שנה שעברה.
אנחנו לקחנו רכב בקלגרי וטיילנו הלוך ושב עד ג’ספר ובחזרה לקלגרי, משם טסנו לויקטוריה. בשדה התעופה של ויקטוריה לקחנו רכב שני, טיולנו בעיר ויקטוריה ובאי ומשם במערבורת לונקוברו בסוף הטיול החזרנו את הרכב בשדה התעופה של ונקובר בלי קנס. מצטרפת להמלצה להשאיר את הרכב לשתי העירים להקל על ההתניידות.
באשר לרוקיס, היתרון בנסיעה הלוך ושב על כביש הקרחונים הוא גם באפשרות להינות מיותר עצירות ותצפיות ממה שניתן ביום אחד בלבד וגם “מזעור סיכון” של מזג אוויר גרוע (וכמו שדורון כתב סוף ספטמבר כבר מאוד גבולי): אם הנסיעה לכיוון לג’ספר נופל על יום של גשם שותף, לפחות יש הזדמנות שניה וסיכוי לחוויה מתקנת.
אנחנו לנו בהתחלה בבנף, משם עשינו את הדרך לג’ספר הארוכה במהלך יום שלם תוך עצירות רבות, בחזרה דרומה לנו בלייק לואיז לצורך ביוקר באתרים בסביבה ומלייק לואיז נסיענו חזרה לקלגרי, וכך הצלחנו “לשבור” את מרחק מקלגרי וג’ספר וחזרה לכמה מקטעים.
-
בוקר טוב
מצטרפת לג’ני בעניין דרך הקרחונים
יום אחד מאד צפוף לביקור בכל נק’ העניין על הדרך. עדיף יומיים
למזג האוויר תפקיד מכריע. אנחנו נסענו ביולי ו “ נהננו “ משבוע חורפי ביותר כך שאין ערבונות גם בקיץ.
היה מאד קשה לראות ביום ערפילי וגשום את הדרך . מזל שהיו לנו יומיים . למרות שגם היום השני שלנו בדרך היה גשום …. איכשהו בזכות זה שהיו יומיים, יכולנו לטייל בנחת יחסית ולנצל רגעי הפוגה בין הטיפות .
לפי הצעתה של ג’ני חילקנו לינה בין קנמור , ג’ספר ובחזרה לייק לואיז (לאתרי פארק יוהו ) והיה מצויין. המשכנו אחכ דרומה לכוון שמורת אגמי ווטרטון וגליישר.
הכל מתואר בבלוג שכבר צרפתי לך
איריס