קובה
-
שלום לכולם
אני טס לקובה באמצע ינואר לשלושה שבועות נטו
אני מבקש המלצות למסלול ואיך לחלק את ימי השהייה.
אני נוחת ביום שישי בהאונה ומתכנן לשהות בה עד יום שני ואז לטוס לסאנטיגו דה קובה ולהתחיל להתגלגל חזרה,אפשרות נוספת שחשבתי עליה היא לנסוע ביום שני לויניאלס ליומים שלושה ואז לחזור להאונה ומשם לטוס לסאנטיגו דה קובה מה דעתכם?
בתודה מראש
נ
-
שתי האפשרויות אפשריות, נראה לי שהייתי הולך על הראשונה. קודם סנטייגו אח”כ ברקואה ומשם לעשות את הדרך לטרינידד- וינאליס והוואנה ( או ורדרו) לסיום.
-
תודה על התגובה!
איך היית מציע לחלק את הימים?כמה ימים לשהות בכל מקום?
תודה
נ
-
כשבוע לסנטייגו-ברקואה
וכשבועיים ( יחד עם ההגעה לשם) לטרינידד-וינאליס- הוואנה ( + ורדרו- אם רוצים את החוף שם)
-
תודה רבה!!!
-
-
תודה
-
אולי יש לך זמן להחליף הטיסה. יש טיסות שנוחתות ישר בסנטיאגו דה קובה (שילוב מהארץ למדריד והמשך עם קובנה). זה חוסך לך זמן וכסף. מסנטיאגו צא לברקואה באוטובוס (ויאזול) או ברכב שכור ומשם תעלה לכוון הוואנה. קובה שווה ביקור וכדאי ללמוד (אם אינך יודע) מספר מילים בספרדית כי מחוץ לערים קשה למצוא דוברי אנגלית.
תהנה.
-
תודה
-
תודה
-
לפני כחודש פגע בברקואה הוריקן.
הדיווחים המקומיים סיפרו שהיה הרס עצום וייקח הרבה זמן לשקם.
ממליץ לבדוק לפני שאתה מגיע לשם.
נכון שעד ינואר יש מספיק זמן לשקם, אבל אחרי שהייתי חודש בקובה אני יכול להעיד שהם לא עובדים בקצב שאנחנו רגילים אליו…..
-
-
תודה
ומה לגבי סנטיגו דה קובה?
-
למיטב ידיעתי היא לא נפגעה הפעם. ההוריקן עבר רק ממש בקצה של קובה. בברקואה כמעט כל הבתים נפגעו באוקטובר ( כולל העתיקים ביותר)
סנטייגו נפגעה לפני מספר שנים לא רב באופן קשה, אבל לדעתי כבר שוקמה מאז לגמרי.
-
תודה
-
תודה
-
אם בברקואה נפגעו כל הבתים זה אומר שאין אפשרות ללון בה? כלומר גם אין מה לבקר בה?
ועוד שאלה בקשר להצגת מקום הלינה הראשון בכניסה לקובה:
האם קאסה שהזמנתי מקום לינה אצלה תשלח לי אישור הזמנה בכתב אותו אוכל להציג?
-
עשיתי קצת חיפוש בפורומים שקשורים לקובה. ונכון לסוף אוקטובר נעשים מאמצים שיקום אבל המצב לא כ"כ טוב. את שיקום הבתים ההיסטורים מעריכים בשנים. רוב הבתים איבדו גגות. יש גם בתים שנשארו שלמים. וזקני העיר פונו להוסטל... אבל יש גם מקומות לינה שנמחקו לגמרי.
הייתי מציע לך לנסות אולי לתקשר מפה עם אחת קאסות ולהתעדכן במצבם. ולהזמין מקום אם את מחליטה לצאת לשם מראש.אפילו מתוך קובה.
-
תודה. נראה שאנסה גם לברר בסנטיאגו במידה ואגיע לשם קודם.
מה ידוע לך על הצגת מקום לינה בכניסה לקובה אם זה קאסה?