זכרונות אהבה מד.אפריקה,סוואזילנד,זימבבואה ובוצואנה
-
קמנו לבוקר מעט ערפילי וטפטוף דק שבתחילתו לבשנו מעילי גשם ונסענו לעבר שמורת שלשלואי שהיתה די סמוכה למלון שלנו השייך לרשת פרוטיאה. מאד סמוך לכניסה לשמורה , בצד שמאל, הבחנתי בראנדובלים שבנויים מאבנים ואדמה, ובנערה שהולכת להביא מים.
מייד לאחר שעברנו את הכניסה הבחנתי בחסידה שחורה אבל את זו לא אראה הפעם שלא תרמרו לי עוד שמורת ציפורים.
הראשון שתפס את עייני היה זוג קרנפים כשאחד מהם החליט לעשות צרכיו בפרהסיה בלי בושה.

השאיר גללים ואח”כ זרם סילון של שתן שכאילו נפתחה חבית של יין כזו כמות.
שטח השמורה הינו 240,000 דונם. השמורה נוסדה לפני שמורת קרוגר והיתה הראשונה בדרום אפריקה. היא נוסדה אחרי שמורת ילוסטון שהיתה הראשונה בארה”ב. בתחילת דרכה היו בשמורה רק 20 קרנפים. היום מאכלסים אותה 2000 קרנפים.
התושבים שבסביבה צדים את הקרנפים בשביל הקרן שלהם כי תמורת קרן הם מקבלים 50$ שזה הרבה מאד כסף עבורם. כשהקרן מגיעה לאסיה הקרן שווה כבר 250,000$ פער התיווך. אבל למזלנו ישנם גם הרבה חובבי טבע שתפקידם להגן על החיות. לפני כחודש סיפר המדריך, באה חוליה של 3 אנשים שחדרו לשמורה כדי להרוג קרנפים. אחד מהם נהרג ע”י השומרים ושניים נידונו למאסר עולם.
-
שמורת שלשלואי זו הינה שמורה לאומית. הקרנפים שראינו נמנים על הקרנפים הלבנים. ביום שביקרנו הם כנראה לא התרחצו כך שהיו כהים למדי.

ישנו זן כפי שהזכרתי לעיל בשמורה בסוואזילנד של קרנפים שחורים אבל כפי שצפריר סיפר אנו לא נבדיל בין שני המינים.
מדוע חומדים את הקרן באסיה? האמונה שלהם היא שאם טוחנים עד דק את הקרן של הקרנף הם ישתו את האבקה ויגבירו את האון הגברי. ועל זה נאמר – אשרי המאמין.
העדר של הבאפלו מנה כ-60 פרטים וזה היה מאד מרשים.
עוד על שמורה זו ניתן לקרוא כאן.
-
מעבר לנהר בין העצים הבחנתי בזכות מצלמת הקנון בעלת הזום הגדול בנשרים ובציפורים נוספות שניקו את נוצותיהם.
במהלך הנסיעה הבחנו בעדר של פילים ששניים מהם ממש התקרבו לג’יפ ובחנו אותנו מקרוב. זעתי בחוסר נוחות בספסל.
גם פריחה יפה ראינו בשמורה אבל בחרתי להתמקד בחיות ובעופות. כדי שתאמינו צרפתי דוגמית של פריחה.
-
ממשיכה לקרוא בעיניין.
אכן קצת קשה להבדיל בין הקרנף השחור ששמו היותר מדוייק =צר שפה והלבן =רחב שפה.
חבל שמינים אלו נמצאים בסכנת הכחדה חמורה בגלל אנשים שחושבים שהקרן שעשויה רובה מקרטין (חומר הבונה שערות וציפורניים
היא בעלת סגולות מרפא כלשהן. כל עוד יימשך הסחר הזה, ימשיכו להרוג את החיות המסכנות
. -
איזה יופי נירית שאת כאן ומלווה אותי ויכולה להרחיב במקומות שאיני מכירה כמוך.
תודה רבה מקרב לב על התוספת הברוכה לטובת הקוראים.
תמשיכי להיות בסביבה אני מקווה.
-
רחל יקרה
נבדוק גם את ההמלצה על המצלמה השניה.
תודה רבה על המשך הסיפור. שמורת שלשלואי נראית מרתקת .
תמונות הקרנפים מהממות ( למרות שתכלס זה קרנף …
)נהדר !
איריס
-
רחל
מאוד אהבתי את תמונת חיפושיות הזבל.
כשהן לא בסביבה, מיד מרגישים שהן לא שם.
האוסטרלים מאוד סבלו בעבר מהבעייה (ריבוי פרות ממספר האנשים) ועד שלא ‘אמצו’ חיפושיות זבל מאפריקה, הם ‘טבעו בחרא’
היום מצבם כבר סביל.
חחח
-
רחל,
גם אני כאן – ממשיך לעקוב בעניין רב ובהנאה מרובה.
האם יצא לך לשוחח עם עובדים מקומיים על החלומות שלהם, השאיפות שלהם, מצבם?
בטיול הקצרצר שלי לדרום אפריקה עשיתי זאת בעיקר עם עובד במלון בו התגוררנו מחוץ ליוהנסבורג וזה היה מרתק.
שמוליק
-
ערב טוב חברים יקרים!!!
איריס – שמורת שלשלואי בניגוד לשמורות אחרות נמצאת בגובה של 80-540 מ’ מעל פני הים ובחלקים הצפוניים שלה מוקפת גבעות ויערות.
בניגוד לשמורות האחרות שניכר בהן היובש הרב של הקרקע והעצים כאן היתה לחות גדולה, ירד מעט גשם כשהגענו והיה הרבה ירוק ופריחה לראות. תקופת הגשמים בשמורה הזו היא בין אוקטובר לאפריל. עוד על מזג האויר בשמורה ניתן לקרוא כאן.
בנוסף יש כאן בשמורה את ה- BIG 5.
צפריר – לא ידעתי שחיפושית הזבל כזו חיונית שהיה צורך לייבא אותה מדרום אפריקה לאוסטרליה. מודה לך מאד על המידע המעניין.
שמוליק – מודה לך שאתה כאן עמדי. בוודאי שיצא לי לשוחח שיחות קצרות עם מקומיים. השיחה הכי ארוכה נמשכה מספר שעות בג’יפ הספארי בבוצואנה ועל כך ארחיב כשנגיע לבוצואנה.
אם זכור לך קוריוז או שניים בטיול שלך משיחות עם מקומיים אתה מוזמן לספר.
קוריוז שסיפר לי היום מבוטח שעבד בדרום אפריקה מטעם חברת תכנון המים לישראל. תנועת הצופים הוקמה באפריקה. בתקציר: גדוד הצופים הראשון הקים לורד באדן-פאול ב - 1899 בדרום-אפריקה, כשארגן נערים לסייע בהגנת עירם הנצורה במלחמת הבורים. ב - 1907 פרסם את עיקרי שיטתו בספר 'צופיות לנערים'. השיטה התחבבה במהרה על נערים מגיל 9 עד 18 והתפשטה ברחבי האימפריה הבריטית וברוב ארצות העולם. ב - 1910 מינה מלך אנגליה את באדן-פאול לראש הצופים, ועד מהרה הוקמה במקביל גם הסתדרות הצופות, כארגון עצמאי ונפרד, לאחר זמן לא רב הוקמו הארגונים העולמיים של הצופים ושל הצופות.
בהרחבה על הנושא ניתן לקרוא כאן.
-
יעדנו הבא היה ימת – תחזיקו טוב איזה שם לימה???
עד שנסעתי לדרום אפריקה הכרתי את סנטה לוצ’יה בשיר המפורסם הזה שטובי הזמרים פאברוטי, קאררה ואנדריאה בוצ’לי ביצעו. לא ידעתי על קיומה של ימה בשם זה. הינכם מוזמנים להאזין למוסיקה ולראות את ההיפופוטמים בימה הציורית הזו
ימת סנטה לוצ’יה שוכנת בחבל קוואזולו נאטאל. היא שוכנת על שיפולי עיירה בשם זה. עיירה שנזקקנו בה לשירותים אבל המסעדות סירבו לקבלנו כיון שמתברר כי אין שם מים זורמים בכל יום וביומיים האחרונים לא היו מים. הצטרכנו להתאפק עד שהגענו למעגן הספינות.
בשייט דבר ראשון צפינו ב-FISH EAGLE שעמד על ראש אחד העצים. אח”כ היפופטם צעיר יצא לבלות בעיירה. הוא לא רצה להיות באגם עם יתר ההיפופטמים הגדולים ויצא לתור את הסביבה הקרובה באין מפריע. מתברר כי אין זה מחזה נדיר לראות בעיירה זו היפופוטם. הם יוצאים בעיקר בלילה ואוכלים עשב אבל כפי שאתם רואים הלה יצא באמצע היום.
הייתי מתה מפחד לראות אחד כזה בא לקראתי.

עשרות היפופוטמים שרצו באגם , הצלחנו לראות תנין אחד שכשאר הבחין בסירה מייד נעלם. בגלל שבאותו יום בשעת השייט היה מעונן לא היה צבע יפה לאגם ולא התלהבנו ממנו שכן היפופוטמים כבר ראינו וגם נראה בהמשך אבל הקוריוז של היפופטם יוצא לטייל הציל את המצב.
-
קולו של נשר הדגים
נקרא ‘קולה של אפריקה’
מקווה ששמעת!
במדה ולא, את חייבת לחזור !
-
התנין היחיד שראינו בבירור היה תנין מעץ שעמד למכירה בדוכנים של
“מוקשים לתיירים”.
אהבתי את הפירות הטרופיים שהיו מונחים לפני הדוכנים אבל אנו מיהרנו לכוס קפה בבית קפה ממול לדוכני המזכרות. שם גם היה ג’יפ ספארי שעל גגו התקבצו הקופים החמודים ופלו כינים זה מזה. אחד זריז גנב חתיכת אננס מהסטנד עליו הונחו והתבודד כדי שהאחרים לא יתקרבו אליו ויגנבו ממנו. הוא פחד גם מאיתנו שנחטוף לו אז התרחק.
-
צפריר התכוונת לקריאות האלה .
בוודאי ששמעתי אבל בשביל האחרים
מצרפת סרטון כאן.
-
ב- 3.8.2016 נערכו בחירות במדינה וזו היה שעת מבחן למפלגה השלטת. הם נחשבו לבחירות הכי משמעותיות מאז הבחירות ב-1994 שבהן נבחר נלסון מנדלה.
שלטים ראינו בהרבה מקומות ואחד מהם לדוגמא. אלה היו בחירות מוניציפליות מס. 5 מאז שעלה מנדלה לשלטון. בחירות מוניציפליות נערכות אחת ל-5 שנים.
המפלגה השלטת הינה ANC = AFRICANS NATIONAL CONGRESS
מפלגת האופוזיציה הינה DA = DEMOCRATIC ALLIANCE
בראש מפלגת השלטון עומד JACOB ZUMA ובראש האופוזיציה DA – עומד
MMUSI MAIMANE
בבחירות אילו חלה ירידה בתומכים במפלגת השלטון וחלה עלייה במפלגת האופוזיציה כל זאת על רקע התמרמרות התושבים על שחיתות בשלטון.
עוד על הבחירות בדרום אפריקה ניתן לקרוא כאן.
-
בפאתי העיר דרבן אליה מועדות פנינו ללינה בלילה זה, אני מבחינה שינוי ברמת החיים. לפתע יש צלחת לווינית על הראנדובלים ובנוסף דודי שמש על גגות הבתים. לא האמנתי אחרי שראיתי שבכפרים אין בכלל מים ולא חשמל. קוטביות עצומה!!!
בנוסף גגונים למכוניות. דרום אפריקה היא מדינה חמה ודואגים שם למכוניות ולאנשים שייכנסו אח”כ למכוניות לכן בכל חניון מצאתי גגון למקום חניית המכוניות.
תמרורים מוזרים אחד עם האות S זה ברור – אסור סקס על הכביש.

התשובה הנכונה אסורה עצירה (STOPPING PROHIBITTED)
השני כיד הדמיון הטובה. מי שיודע מוזמן להסביר.
בצמתים קרוב לדרבן ראינו אנשים מוכרים קנה סוכר בדיוק כמו שאצלנו ספרי תורה.
-
לכבוד ההיפופוטם הקטן שהלך לטייל בסנטה לוצ’יה, משאירה אתכם עם השיר של מייק בורשטיין על ההיפופוטם.
-
היי רחל,
מעט תמונות זכרון מדרום אפריקה הבאתי כאן. ותוך כדי הובא שם גם לינק לסיפור של דני.
ממתין בסבלנות להמשך,
שמוליק
-
אתה לא לבד
גם אני ממתין בסבלנות להמשך
-
רחל יקרה, הכתיבה והתמונות מרתקות. התאהבנו בדרום אפריקה בקיץ האחרון (היינו רק בקייפ המערבי והמזרחי) וכבר חושבים על הטיול הבא בה...
-
התמרור השני-אסור להקים דוכנים -רוכלים
Hawkers-prohibited. מעניין אם היו רוכלים או שאוכפים את האיסור ...