צילום בטיול
-
היי אני מתכנן לטייל עם מצלמה canon 600d במזרח למשך תקופה ארוכה.
יש למישהו טיפים איך אני אגבה את התמונות בצורה הטובה ביותר ככה שיהיה לי הרבה מקום? איך לנהל את העברת התמונות מהכרטיס או המצלמה? בקיצור אשמח לשמוע טיפים ממנוסים. תודה רבה:)
-
אתה אמנם בפורום דרום אמריקה ושואל על המזרח… ובכל זאת, יש לך כמה אופציות:
- דיסק נייד – יש מספיק דיסק און קיז בגודל מספיק בשביל לגבות את כל התמונות. קח אחד גדול, ובכל פעם שיתמלאו לך הכרטיסים תתחבר למחשב ותרוקן את התמונות. כמובן שרצוי שיהיה לך יותר מכרטיס זכרון אחד למצלמה, למקרה שאחד מתמלא ועוד לא הספקת להגיע למחשב.
- הרבה כרטיסי זכרון – כשאני טיילתי במזרח, פשוט קניתי עוד כרטיסי זכרון למצלמה. הנפחים שלהם מאוד גדולים והמחירים מאוד זולים. פשוט כשנגמר כרטיס מחליפים לכרטיס אחר. זה יהיה לך הכי קל ופשוט.
- השיטה המיושנת והלא כדאית – בכל פעם שהכרטיס מתמלא גש למחשב וצרוב את כל התמונות לדיסק. זו שיטה שהייתה נפוצה מאוד לפני 10 + שנים כאשר אני טיילתי בדרום אמריקה. אבל אז משקלן של התמונות היה מאוד קטן ולא היו אופציות אחרות.
- השיטה הלא ריאלית – לגבות הכל בענן כלשהו. המצלמה שלך מוציאה תמונות בגודל 5 מגה כל אחת. להעלות כרטיס של 4, 8, או חס ולשום 16 או 32 גיגה לענן יקח לך יובלות, אפילו בחיבור מהיר, ובטח בחיבורים של דרום אמריקה. זו שיטה לא פרקטית כשיש הרבה תמונות.
-
לגבי גיבוי לענן – הצעתי את זה בפורום המקביל. יש מקומות שזה לא ריאלי, אבל מאחר והוא נוסע למזרח ולא ציין לאן בדיוק, בקוריאה למשל האינטרנט מאוד מהיר (וחינמי באכסניות), כך שאפשר להפעיל את הגיבוי לענן בלילה מטאבלט/לפטופ מדי יום. -
ניסית את עניין הגיבוי בלילה? אם יהיה לו אינטרנט כל לילה וגיבוי אוטומטי זה יעבוד. אחרת זה פשוט יקח יותר מדי זמן (גם באינטרנט ממש מהיר).
-
כן. כשהייתי בקוריאה האינטרנט שם מהיר במיוחד. גם באמצע היום היו מופעלים אצלי גיבויים. היה לי טאבלט, אז בלילה השארתי אותו עובד על הגיבויים לגוגל דרייב. בכל מקום לינה בקוריאה יש ווייפיי חינם, כמו גם בהרבה מדינות אחרות (לא כולן, אבל בהרבה מדינות).