איסלנד: באתי, ראיתי, התאהבתי.
-
לא נעים להיות משבית שמחות אבל מרבית הסוסים שרואים בכרי המרעה ברחבי איסלנד מגודלים לבשר. זו גם הסיבה שסוס שיצא מאיסלנד לא חוזר. קצת קשה לחזור כסוס אחרי שהפכת לנקניק.
זו גם עוד סיבה למה לא לאכול נקניק .
רנצי
-
איסלנד איננה המדינה היחידה באירופה בה הסוסים הם חלק המתפריט.
נתקלו בכך בתפריט גם בסיציליה וסרדיניה (שתיהן איטלקיות)...
-
ורדה: כמו שאמרנו מזג האויר האיסלנדי הפכפך מאוד. לנו שיחק המזל בטיול ורק פעם אחת הרגשנו את הרוח החזקה. בשאר הימים היה די יפה.
יפה ורנצ’י קוראי הנאמנים: אם כבר העלתם את עניין התפריט האיסלנדי, אז נכון, הם אוכלים גם סוסים. וגם פאפנים. וגם ליוויתנים. וגם כרישים

אנחנו בשום מסעדה לא התפתינו לנסות אף אחד מהנ”ל

הסתדרנו מצויין עם מאכלי הכבש ומאכלי הים המצוינים.
-
אהבתי את השלט עם הלוויתן.
גם אנחנו נמנענו מלאכול את הלוויתן, הכריש והפאפינים. בחרנו מסעדות שלא מגישים את זה. לא מבינה איך ניתן לאכול אותם?
ב 2010 התחיל קמפיין המנסה לחנך תיירים לא לאכול בשר לוויתנים באיסלנד. הטענה היא שרק 3% מהאסלנדים עצמם אוכלים בשר כזה, למרות שציד לוויתנים לא כזה נדיר שם, לצערי...

-
טוב, אם עלה כאן עניין התפריט….מאד מדבר אליי לנסוע לטייל במקומות כאלה. אבל יש לי רתיעה בגלל ענייני התזונה.
אני לא אוכלת בשר בכלל, ולא פירות ים.
אז מה האופציות? להסתמך אך ורק על קניות בסופר? בסופר יש מבחר מספק לצמחונים? (שלא לומר לטבעונים?)
ותכלס, אין הבדל בין לגדל סוס בשביל לאכול אותו לבין לגדל פרה לאותו הצורך. (מלבד ענייני כשרות, כמובן). זה רק עניין של נורמה חברתית והרגלים... -
מסכימה לגבי חיות שמגדלים אותן. עניין של כשרות והרגלים. אבל לאכול חיות בסכנת הכחדה זה כבר משהו אחר, לטעמי.
-
ממש בבחינת “הרצחת וגם ירשת”, מה עוד, שמי שאחראי לסטטוס שלהם- ‘סכנת הכחדה’, הוא לא אחר מאשר האדם...
-
המשך חצי האי Snaefells
-
המשך חצי האי Snaefells
-
לעניין האוכל:
איסלנד היא מערבית לגמרי כך שבסופרמרקט ניתן למצוא הכל: ירקות, פירות, דגנים.
במסעדות לא חיפשתי אף פעם מנה צימחונית כי אני לא. כך שאין לי מושג איך הצימחונים מסתדרים במסעדות. לא באיסלנד ולא בתל אביב.
-
צמחונות באיסלנדמגיבה לורד, שהעלתה את נושא הצמחונות באיסלנד –
אנחנו שנינו צמחונים והסתדרנו טוב מאד באיסלנד. כמו שלט איט בי כתבה – מדובר במדינה (רחוקה אבל) מערבית לחלוטין. לא מדובר במדינת עולם שלישי, או משהו כזה.
אנחנו התבססנו בטיול על קניות בסופר כי כשהיינו שם היינו צעירים ותפרנים, אבל חיפוש קצר בגוגל: vegetarian food in iceland – העלה לא מעט תוצאות, כולל 10 המסעדות הצמחוניות הטובות ביותר ברייקיאוויק

בקיצור, לא נראה לי שיש בעיה.
ולט איט בי – ממשיכה לעקוב מוקסמת!
אורה
-
אכן ברייקייויק או אקוריירי יש גם מסעדות צמחוניות וגם מנות כאלו במסעדות אחרות. בעיירות וכפרים נידחים יותר קצת יותר קשה, אבל מסתדרים. צמחונות -יותר קל כי יש פסטות ופיצות בכל מקום. טבעונות-יותר מסובך אבל כמובן אפשרי. בייחוד מומלצות עגבניות החממה שהיו לנו טעימות מאד (אם כי לא זולות).
-
איסלנד: באתי, ראיתי, התאהבתי.המשך חצי האי Snaefells
-
ב Snaefells שוכן הר הגעש Snæfellsjökull.
ראשו קרח ודרכו אפשר, לדעת ז’ול ורן, להגיע לבטן האדמה ולחתוך לאיטליה.
באי יש הרבה מערות לבה ובאחת מהן מתקיימים סיורים מודרכים לבטן האדמה עם מדריך.
הצטרפנו.
בגלל הנקבוביות של הלבה, קירות המערה יוצרים סביבה אקוסטית מושלמת וניתן לקיים אספות או קונצרטים במערה. באחד מחדרי המערה המדריך שר לנו שיר ידוע באיסלנדית להדגים את האקוסטיקה המושלמת ומבקרים איסלנדים הצטרפו אליו לפזמון. היה מגניב במיוחד.
במערות קרסטיות הקירות חלקים והאקוסטיקה יוצרת הד שמאפשר לעטלפים לתקשר ע”י ראדאר. במערות לבה אין הד ואין עטלפים. מעניין.
המערה חשוכה לחלוטין ואנחנו מקבלים קסדות ופנסים.
-
אחרי הסיור נסענו ל-Grundarfjörður שם נשארנו לישון.
תם היום ה-12
-
לט איט יקרה

תודה על הדיווח הנהדר ועל ההתמדה

כמה מעניין כאן. ממש מרתק לי , למרות שבאתי במאסף
.. 2017 כבר סגורה לי מכל הכיוונים , אבל נראה לי שמצאתי יעד לשנה שאחרי ( יעד שמכה בסבלנות כבר לא מעט זמן יש לומר ).

אם כבר הזכרנו אוכל –
מישהו יודע כמה קשה המצב למי שמחויב בדיאטה נטולת גלוטן ?
שמתם לב אולי אם יש סימון בתפריטים או רחמנא לצלן תפריטים מיוחדים ?
בכל היעדים שהיינו בהם בשנים האחרונות הסתדרנו אבל קשה להגיד שהיה קל .
אפילו בקנדה וארהב המערביות והגדולות היה ממש לא פשוט השנה. עם כל הקיטורים על ארצנו הקטנטונת נראה לי שכאן המודעות והאפשרויות לא רעות בכלל …
אם למישהו תובנות בסוגיה זו ממש אשמח .
יום נעים
איריס
-
איריס יקירתי,
תודה על המחמאות

ולגבי הגלוטן, צר לי אבל ממש לא זוכרת…

מה שכן, יש הרבה הצע של דירות עם מטבח כך שזה עשוי לעזור.
-
איריס,
ברייקויוויק ועיירות גדולות כמו אקוריירי יש מסעדות המגישות מגוון מאכלים נטולי גלוטן . כנ”ל לגבי סופרים. במקומות קטנים המצב יותר קשה. כמובן שניתן להסתדר. זה בעיקר קל כי כוווולללם יודעים אנגלית.
-
היום ה- 13
מ Grundarfjörður דרך Hraunfossar לקרוויאק
נפרדים מ Grundarfjörður .
כרגיל הדרך יפה.
-
תחנה ראשונה ארוחת בוקר בעיר Borgarnes.
מצאנו פונדק מתוק שהגיש גם אוכל וגם B&B. ממליצה לכם גם לעצור כאן בשביל האווירה.