Road trip L.A to NYC הצלחנו!!!
-
שאמרנו לאנשים שאנחנו הולכים לכבוד הירח דבש לעשות road trip ברכב מלוס אנגלס לניו יורק ב40 ימים קיבלנו עיקומי פנים (ולא מעט), אמרו לנו שננהג הרבה שעות לפעמים 12 ביום, שלא נראה כלום, שלא נמצה וכולם ניסו להוריד אותנו מזה. ששאלנו פה בפורום אם ללכת על זה קיבלנו תשובות דומות חוץ מאחת (שאני באמת לא זוכרת את שמה) שהבהירה שלטיול כזה צריך אופי ושאם יש לנו אותו זה יהיה בלתי נשכח - היא זו שגרמה לנו לצאת לדרך, והיא זו שצדקה (תודה לך יא צדיקה!!). אז למי שחשב על זה לא להסס זה מדהים. אני מצרפת כמה טיפים שלנו מאוד מאוד עזרו (אנסה לקצר).
- הריון – אני הייתי בהריון במהלך הטיול (תרוץ מושלם לזה שאני לא יכולה לנהוג) למזלי, בעלי אוהב לנהוג ככה שיצא לי להחליף אותו פעם אחת לסיבוב בחניה, ופעם אחת בחזרה למלון שהייתה 3 דק (שבהן הספקתי לעלות על מדרכה). מפה לשם - אני זכיתי בהריון קליל בטרוף ובעיקר הרגשתי עייפות אם ההריון קשה/ אין נהג מפרגן שנותן לישון בדרכים ואין לו בעיה להיות קצת ער לבד זה בהחלט פחות טיול מומלץ.
- הכנה מראש- אנחנו הכנו חוברת גדולה עם כל היעדים שנהיה בהם וכל ההמלצות האינטרנטיות שמצאנו ונראו לנו מעניינים. בגלל שידענו שאנחנו באים לזמנים נקודתיים בכל יעד ידענו שאין לנו זמן להתבחבש עם חיפוש של מה לעשות (הייתי מעלה את החוברת אבל זה יהיה הפרה של זכויות יוצרים של הרבה מקומות מי שרוצה מוזמן לפנות ואשלח לו)
- התניידות בתוך ערים - במקומות שבהם ממש לא כדאי להזיז את האוטו מהמוטל בגלל צפיפות במרכז העיר ומחירי חניה גבוהים (למשל סן פרנסיסקו) נסענו עם הנהגים של אפליקציית הובר (Uber) זול משמעותית ממונית והנהגים מאוד נחמדים
- אוטובוס תיירים - בסן פרנסיסקו בגלל שניסינו לעשות כמה שיותר בכמה שפחות זמן לקחנו את האוטובוס אדום עם 2 קומות. הוא נוסע בכל העיר אתה יכול לרדת איפה שמעניין אותך לחזור לתחנה ובאוטובוס הבא להצטרף ולהמשיך לנסוע - הרעיון נחמד, המחיר פחות. בדיעבד בסן פרנסיסקו ספציפית היה עדיף לנו להשיג את המפה ולנסוע עם הובר ממקום למקום זה היה יוצא אותו מחיר והרבה יותר נוח. בערים אחרות כבר השגנו את המפות (בתוך המפות יש את כל אזורי התיירות המרכזיים) והגענו באופן עצמאי ברכב או תחבורה ציבורית.
- השכרת רכב דרך rentalcar.com חסכנו הרבה כסף ושירות טוב (עלה 3,500 שח לכל התקופה אבל היינו צריכים להוסיף 500 דולר כי החזרנו את הרכב בניו יורק ולא בתחנה ממנה אספנו מראש).
- פארקים - חלק מהזמו טיילנו בפארקים של אורלנדו מאוד מאוד חשוב לנסות להבין מתי ימי העומס בפארקים (למרות שזה גם עניין של מזל) בדיעבד לנו הכי נכון היה ללכת ביום שבת לדיסני, ראשון לסי וורד ושלישי ליוניברסל וככה היינו מתחמקים כמה שניתן מהעומס (לא להתקרב ליוניברסל בשבת!!)
- נסיעות בין יעדים. ברוב הפעמים ובעיקר שהיו נסיעות ארוכות בתכנון העדפנו לוותר על לינה ביעד שאנחנו נמצאים בו ושהות בשעות מאוחרות (כמובן רק אם הרגשנו שמיצינו) לנהוג שעתיים שלוש עד שנתחיל להיות עייפים וככה לצמצם את הנסיעה יום אחרי וליהנות מיותר שהות ביעד הבא
- מלונות – את הרוב הגדול לא הזמנו מראש, באותו יום היינו מחליטים איפה במהלך הדרך אנחנו רוצים לישון ומזמינים מבוקינג, רוב הזמן היה מדובר במוטלים שלמרות המחיר המאוד סביר היו די טובים (בפעם היחידה שנפלנו החזירו לנו כסף בלי בעיה)
- ניווט - חשוב להוריד מפות אופליין ש לא מעט אזורים ללא קליטה. לגבי ניווט מקוון השתמשנו בגוגל מפס היה לנו מאוד נוח כי יש שם אופציה לחפש כל מני מסעדות, דלק, סופרים וכו על מסלול הנסיעה וגם האפליקציה אומרת בכמה זמן זה מאריך את הדרך. לקראת הסוף גם גילינו שיש אופציה לדבר אליה (כפתור צבעוני מצד ימין למעלה) ולהגיד לה לחפש משהו ספציפי (למשל מקדונלדס) ואם יש את זה במסלול הנסיעה היא תתן תוצאות.
- אוכל וצידה לדרך: אהבנו מאוד את cheese cake factory יש אתה מסעדה בכל חור אבל היא לא זורה היא רק שבא להתפנק. הקפדנו שיהיה ברכב מים בכמויות וצידנית עם קצת פירות, ירקות, גבינות וחטיפים להריונית..
לבסוף: רשימת היעדים שבהם היינו: לוס אנגלס, כביש 1 עד מונטרי, סן פרנסיסקו, נאפה ואלי, יוסמיטי, עמק המוות, וגאס, הובר דאם (אפשר לגמרי לוותר לדעתי), גרנד קניון, קניון אנטילופה וההורס שו, קניון לנדס, אספן (מדהים מדהים מדהים), דנוור, סנטה פה, החולות הלבנים, סן אנטוניו, יוסטון (מקום מושלם), ניו אורלינס, מובייל (באלבמה), פנמה סיטי ביץ, אורלנדו, אטלנטה, הרי הגרייט סמוקי, וושינגטון די סי, הרשי וניו יורק. בתכנון המקורי היה לעבור בפילדלפיה ליום אחד אחרי הרשי אבל בסוף ויתרנו העדפנו כבר להגיע לניו יורק.
טיפ חשוב: זרימה! גם שבאנו סופר מתוכננים היינו לגמרי מוכנים לשינויים ופתוחים מחשבתית מה שהקל עלינו מאוד בטיול.
דבר אחרון, פתחנו במיוחד לטיול אינסטגרם כדי שיקל עלינו אחר כך להכין את האלבום בלי לשכוח יעדים ומדינות, עכשיו ממש נהנים להסתכל על זה ומאוד ממליצים לכל אחד לעשות משהו בסגנון. אתם מוזמנים להכנס ולראות כל מה שעברנו ולקבל קצת מושג איך הטיול הזה נראה - מנופים לערים גדולות ופנים מרוצות לסחוטות ועייפות - השם באינסטגרם ln_hassan.
אוהבים-נועה וליאור

-
מגניב! התמונה מאינדפנדנס – חגיגה. גם אצלי איזור אספן הוא אחד המועדפים.
-
ברוכים השבים ! -
וואו נשמע טיול מושלם!
את יכולה להרחיב קצת על יוסטון וסן אנטוניו? מה עשיתם, לאן הלכתם, המלצות בכללי

ואני מנסה למצוא אתכם באינסטגרם ולא מצליחה – יכולה לתת קישור לעמוד?

-
אני ממש שמחה, שהתשובה שלי (בתגובה 10), עזרה לכם להחליט שכדאי ללכת על זה.
ואני עוד יותר שמחה, שהצליח לכם, ושנהנתם.
התמונות מקסימות, ואתם נראים מאושרים!
המשך חיים משותפים מלאי טיולים (גם אחרי הלידה
).ערבה.
-
נראה נהדר! אני מודה לכם על השיתוף.
-
נועה וליאור - מזל טוב!!! ובהצלחה בלידהנהדר לשמוע שהטיול כל כך הצליח לכם! טוב מאוד שלא נכנעתם לדעות-האנטי החד-משמעיות. אנשים נוטים לחשוב על עצמם כשהם עונים… ושוכחים להסתייג. זה מצוין כשמביעים דעה מתוך ידע ונסיון אבל כמעט לכל דבר יש כמה פנים… כדאי לזכור את זה. to each his own… יפה שידעתם לזהות מה מתאים לכם! ותודה שחזרת לדווח.
-
אני אחד מאלה שעקימו את הפנים

קודם כל – אני מאש שמח שנהניתם, ושמח בשבילכם שלא הקשבתם לנו (לי ולאחרים)הדעות שאנחנו רושמים פה הן כמובן אישיות. ויותר מזה, אנחנו מנסים לקלוע ל”ממוצע”. אני עדיין חושב שלאדם ה”ממוצע” טיול כמו שאתם עשיתם הוא לא אידאלי.
אבל אין כזה דבר אדם ממוצע. כל אחד הוא אחר ומיוחד, ולכל אחד מתאים משהו אחר.
אני בטוח שאתם לא היחידים שטיול כזה מתאים להם. ובאופן אישי אני אשמח אם תוכלו לתרום לאחרים ששוקלים דברים כאלה – הן ע”י בניית סיפור/בלוג/שרשור מסודר יותר עם פרטים וטיפים נוספים (בנוסף לרשימה המצויינת) או ע”י להשאר פה בפורום ולתרום מנסיונכם..
ברוכים השווים והשבים
-
תודה רבה על הדווח. רק מעטים חוזרים ומדווחים אחרי הטיול. אבל לא יפה להשמיץ אנשים שעשו את מיטב מאמציהם כדי ליעץ לכם. אתם ביקשתם יעוץ על טיול של 30 יום, ועשיתם ב-40 יום. זה הבדל גדול מאוד (תוספת של 10 ימים) שמשנה את כל התמונה.
-
כל הכבוד, אנחנו עשינו קוסט טו קוסט בשנה שעברה בחודשיים (סן פרנסיסקו עד ניו יורק כולל ניו אינגלנד) ואם הייתי רואה את השרשור שלך הייתי מחזקת בהחלט. כיף לקרוא

-
קודם כל שיהיה לכם במזל טוב!
מה עניין הצלחה (“הצלחנו”) כאן? השאלה היא אם נהניתם או לא ואם נהניתם אז נהדר.
אם אני מבין קצת בארה”ב אז לחוף מערבי כולל פארקים צריך 3 שבועות לפחות.
לחוף מזרחי 3 שבועות לא כולל פלורידה.
אז איפה כל מה שבאמצע?
ולכן מי שייעץ לכם בפורום צדק מנקודת מבטו כמטייל ואני באופן אישי הייתי טורח להודות למי שייעץ גם אם הייתי חושב שניצחתי.
-
כל מטייל מחפש דברים אחריםשמח שנהנתם בטיול.
כידוע, את העצה הכי טובה אפשר לקבל רק אם מספרים יותר על המטיילים. הרי כל מטייל מחפש דברים אחרים. נדמה לי שכתבתי לכם שטיול מחוף לחוף ב30 יום מותנה בכך שאתם אוהבים לנסוע הרבה ברכב ורואים בכך חלק מהטיול. אני משער גם שההריון תרם לזה שמסלולים רגליים היו פחות רלוונטיים.
-
לארי: 3 שבועות בכלל לא מספיק לחוף המערבי. הייתי כבר ב 3 טיולים ארוכים בחוף המערבי ועדיין יש אזורים שלא ביקרתי בהם.
ב3 שבועות אפשר להספיק בלחץ את הפינה הדרומית של החוף המערבי, וגם זה תוך ויתורים (למשל ב3 שבועות אפילו בדרום מערב לא מספיקים להיות בסקויה\קינגס, סדונה ודרום אריזונה).
-
חשוב להגיד שהיינו בכל מקום בטעימות קטנות, אז אם יש לך יותר זמן תעשי קצת עבודת מחקר בטוח יש הרבה יותר דברים אנחנו באנו ממש ממוקדים
יוסטון:
מרכז החלל גוהנסון, הרמן פארק, קיר המים (the williams Water wall) רשום לנו גם מגדל מורגן צ’ייס אבל לא הפסקנו אותו (אני נהנתי גם מהקניון שלהם שנמצא קרוב לקיר המים, קניון עצום)
סן אנטוניו
אלאמו,, נהר סן אנטוניו (לנו לא היה הרבה זמן אבל לגמרי אפשר להשאר שם שעות), מרקט סקוור (שוק מקסיקני ממש נחמד אנחנו נהננו מההופעות בעיקר. המלצות שראיו ולא הספקנו: כפר לה וילטה ומפעל השעווה
אינסטגרם: מקווה שזה יצליח https://www.instagram.com/ln_hassan/
-
תודה רבה לך ערבה!
-
לגמרי מסכימה!! אבא שלי שלי למשל שונא נסיעות ארוכות ורוצה לעשות עם אמוש את אותו טיול אז המלצנו להם להאריך שהות בכל מקום ולהאריך את הטיול לשלושה חודשים. חשוב לזכור שלכל אחד אופי אחר
-
תודה רבה, אין ספק שלא לכולם זה מתאים. היו ימים שהיינו מותשים בטרוף וימים שבעלי רצה לבלוע אותי
כל טיול הוא חוויה הסוד זה להתאים אותו
תודה על זמנך גם אז וגם עכשיו!
-
נראה לי שקצת תורגמנו לא נכון, חלילה חלילה לא תכננו להשמיץ ואני ממש מצטערת שככה אתה מרגיש
דבר שני, טבעי שיש שינויים – בתגובות רשמתי שזה 36 ימי נסיעה (לא כולל כיפור שהוריד יומיים) בין יעד ליעד כשפה הכנסנו בחישוב את השהות בלוס אנגלס (אבל לא את השהות בניו יורק) ובשרשור הקודם קודם לא – הארכנו את זה ל 40 כי החלטנו לעלות גם לאורלנדו ככה שאפילו קצת התארך לנו הטיול וזמני הנסיעה:)
אני כבר רשמתי לתגובה אחרת ורושמת לך שאנחנו מודעים שלא לכולם זה מתאים ומודים לכל אחד שבכל זאת החליט להשקיע את הזמן ולתרום לנו מהידע שלו.
אם מישהו היה שואל אותי היום אם לעשות את הטיול הזה אמליץ שכן, ויכול להיות שבשבילו זו תהיה טעות מרה – הכל נאמר ונכתב מכל הלב ומתוך נקודת מבט ספציפית.
שבת שלום
-
הודינו כבר לאנשים וממשיכים להודות
כמו שנאמר, לא עשינו טיול ממוצע – הכל עשינו מאוד מהר ושטחי אנחנו ממצים ממש מהר מקומות. ממוצע הזמן שהיינו במקום זה בין יום ליומיים
חוץ מסנטה פה שהיינו 4 בגלל כיפור
אורלנדו 5 (היה מתוכנן 4) לא ככ טיילנו שם ושם עשינו את הפארקים אז לא עשינו אותם במערבי
הסדר שלנו לשאלתך:
בחוף המערבי היינו שבוע וחצי לפי הסדר הזה: לוס אנג’לס 3 ימים כולל יום הנחיתה, כביש 1 עד מונטריי, סן פרנסיסקו 3 ימים, נאפה ואלי חצי יום טיול באיזור וישנו בדרך ליוסמיטי, יוסמיטי, דרך המוות יום שגם קידם אותנו לוגאס, וגאס 2 ימים 3 לילות ומשם כבר התחלנו לעלות לגרנד קניון ולעשות את כל הביניים
החוף המזרחי: כמו שאמרתי אורלנדו (לא יודעת אם זה נחשב לחוץ מזרחי) היינו 5 ימים (בדרך עצרנו בפילדלפיה), וושינגטון יום, הרשי יום וחצי ובאותו ערב כבר הגענו לניו יורק כי היא כבר הייתה קרובה, ניו יורק היינו 6 ימים אבל היא לא נחשבה בטווח ה40 יום שציינו
הניצחון הוא לא על פני אחרים, הוא על פני עצמנו! פחדנו כל כך לצאת לדרך ויותר מזה היו לנו נקודות מילוט באמצע שבהן אמרנו שאם נרצה נחזיר את הרכב לחברה וניקח טיסה. אז הצלחנו למרות שגם אנחנו בעצמנו לא האמנו שזה אפשרי (ותאמין לי שהגענו לניו יורק היינו עם דמעות בעיניים מרוב שהתרגשנו)
ולשאלתך, נהננו! נהננו מאוד!
שבת שלום
סליחה על התגובה המאוחרת עוד לא התאוששנו מהשינוי של השעות
-
ההיריון והעצלנות

תודה על הזמן שלך בכתיבת התגובה!
מעריכים כל אחד שהשקיע מהזמן שלו בנו