סקי עם משקפיים
-
היי שלום יש לי מספר גבוה של משקפיים מה שאומר שאני לא יכול לגלוש בלעדיהם.
אני טס בחנוכה לבאנסקו לגלישה וזו הפעם הראשונה שלי ( מתחיל).
ראיתי שיש המלצה לקנות גוגלס טובות למשקפיים הבעיה שאני לא מבין כל כך בגוגלס וציוד סקי בשביל לקחת החלטה וגם זה טיול ראשון שלי ואני יותר מעדיך להשכיר דברים מאשר לקנות לתמיד.
האם זה בריא \ אפשרי לגלוש עם עדשות מגע וגוגלס ?
כאילו אני לא הולך עם עדשות מגע באופן קבוע אבל משתשמ בהם שאני עושה ספורט . האם בתנאי מזג האוויר האלה יש איזה השפעה מסוכנת על עדשות המגע ? ( התייבשות וכו)
מחכה לתשובה
-
ראשית, היה שרשור ארוך בנושא לפני מספר שבועות.
כללית, לא כל ציוד אפשר לשכור.
ולכן בד”כ קונים כפפות, גרביים, וגוגלס למינהם.
בחנות (וניתן לקנות בישראל בין היתר בסקי-פס) יראו לך מה מתאים למשקפיים.
אני ובניי גולשים כבר 15 שנה עם משקפיים ואין שום בעיה עם זה.
אני חושב שאם אתה לא רגיל לעדשות – אין שום תועלת בלהתעסק עימם יחד עם לימוד סקי.
אגב, אין שום בעיה להשתמש בגוגלס שמתאימים למשקפיים – גם על ידי אנשים ללא משקפים.
בהצלחה
יונתן
-
תודה על התשובה. אז ככה אני כן רגיל לעדשות אני רץ ומשחק איתם כדורגל אבל בפועל רוב הזמן אני עם המשקפיים. אבל רציתי לדעת אם אפשר במזג אוויר שכזה להשתמש בעדשות ולשים תגוגלס מעליהם.
-
אם אתה כבר רגיל לעדשות אז אתה יכול לשים אותן לסקי בלי שום בעיות (אני בעצמי גלשתי עם עדשות במשך המון שנים בלי שום בעיות) ממליץ לשים טיפות נגד יובש לפי הצורך בהפסקת הצהוריים. היות ואתה מתחיל אני חושב שאתה יכול להסתדר רק עם משקפי שמש. אם יהיה סערת שלג אז מקסימום תקנה שם גוגלס בסיס עם עדשה ייעודית (צהובה או כתומה).
-
גלשתי כמה שנים עם משקפים [אמנם אין לי מספר גבוה]- משקפי שמש ביום, אופטיים, ורגילים לקראת הערב. [תראה את תמונת המשתמש שלי- עם משקפי שמש רגילים אך טובים] בגדול אין בעיה אלא אם מתחיל לרדת שלג או משהו כזה , כי אז המצב נעשה מחורבן.המשקף נרטב מבפנים ומבחוץ ולא רואים כלום. אפשר להוריד את המשקפיים אבל אז רואים מטושטש ולא פעם השלג נכנס לעיניי במהירות טזה כואב…. עדשות יכולות להיות פתרון טוב בתנאי שאתה רגיל אליהן ובתנאי שאין לך רגישות ליובש הגבוה ששורר בהרים. אחרי כמה שנים שהן בכל שנה נפלה עלינו סופה כבדה שהפכה את הגלישה עם משקפיים לבלתי אפשרית נשברתי וקניתי זוג גוגלס. זה שדרוג רציני אבל לא מאסט. בקיצור, בדוק את התחזית- אם לא עומדת להגיע סופתשלג תוכל בשקט לגלוש עם משקפיים- אבל משקפי שמש וטובים כי הקרינה בהרים חזקה. אחר כך- אם תחליט שסקי זה בשבילך וכו’ תוכל להשקיע בגוגלס ואז גם תוכל לחפש כאלה שאפשר להרכיב משקפים מתחתיהם. יש לו מעט המלצות פה בפורום על זה.