ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סיכום טיול הולנד שבוע

פורום טיולי משפחות
    1
    1
    5817
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • meninblack
      meninblack נערך לאחרונה על ידי

חזרנו אתמול משבוע בהולנד כאשר נקודת היציאה הייתה מכפר הנופש דה האמוף.

הדיל היה כפר נופש ורכב שכור לשבוע.

הטיסה של אלעל יצאה בזמן, מטוס ג׳מבו מפוצץ במשפחות, המטוס ענתיקה אבל הטיסה קצרה והיה בסדר גמור. 

נחיתה בשדה הבן לאומי של אמסטרדם, מרחק הליכה לא קצר עד המזוודות.

לתשומת לב למי שמגיע עם עגלות, העגלות מחכות במסוע של הציוד החריג איפה שכל המזוודות ולא כאשר יוצאים מהמטוס. כמו כן ישנם 2 מקומות של פריקת ציוד חריג אז תשימו לב.

הרכב שלנו הוזמן דרך סיקסט  - תור ענקקקקקק של אנשים ומנסיון שלי בעולם בד״כ אדם עומד בדלפק ומסיים הכל תוך 7-10 דקות. בתור של הישראלים ישנם וויכוחים רבים. למה לא אוטומט? אני לא יודע לנסוע על הילוכים, אולי תשדרגו לי את הרכב? אבל למה חברים שלנו קיבלו וולוו? וכו׳ וכו׳. מה שהופך את הפקידות המאוד סבלניות לחסרות סבלנות כלפינו.

ישנה תוספת של 4 יורו ליום (את האמת לא זוכר במדויק) על נזק לשמשות ולגלגלים. יש כאלה עושים יש כאלה שלא.

לקחנו רכב מסוג סקודה, חדש, מרווח ונוח. הילוכים.  נסיעה של 45 דקות לכפר.

צ׳ק אין רק החל משעה 15:00. 

בנתיים התארגנויות של השכרת אופניים, ארוחת צהריים, קצת סופר והכרות עם הכפר הענק.

החדר שלנו היה 137, פתחתי פוסט בנפרד לגבי מה דעתי על החדר אבל אחזור בקצרה.

לי היה מאוד חשוב החופשיות של הילד. זאת אומרת להבדיל מנופש ביוון שאני חייב לשמור על הילד עם 20 עיניים כי יש מדרגות ויש בריכה ויש מעלית ויש ויש לא מעט סכנות, אמרתי לעצמי והדגשתי לספק שאני רוצה שיהיה חדר שהילד יוכל לשחק בחוץ בכיף ואנחנו נשב על המפרסת ונשגיח עליו.

בפועל, החדר היה על המים באזור אחורי כאשר הוא על חלק נהרי ולא על האגם. המרפסת על עמים והיא לא סגורה במיוחד כך שילד יכול בקלות להסתקרן וליפול למים. 

לא היה לנו שום חלק שהילד יכל לצאת ולשחק.

ישנם חדרים שהחדר יושב על האגם והילד יכול לשחק על המדשאה והחדרים האלה הרבה יותר טובים ממה שקיבלתי.

החדרים עצמם יחסית נקיים, מן הסתם יכולים להיות הרבה יותר נקיים אם רק רוצים. ישנם קורי עכביש, אבק, כתמים וכו׳... אבל לא נורא בכלל.

בפארק עצמו יש את הפארק מים שמאוד נחמד, המים חמים והמקום מקורה. בקלות אפשר להעביר שם כמה שעות כל יום. ישנם מסעדות מקומיות, לגבי המסעדה האיטלקית, אישתי קיבלה ממנה קלקול קיבה אז לשיקולכם כמובן. 

בסך הכל ההתנידות בפארק היא עם אופניים, אפשר להתסתובב בכיף ומאוד נעים במיוחד שאין גשם.

המקומות שאנחנו נסענו אליהם היו:

חיטהורן - מרחק שעה נסיעה מהכפר, הגענו בערך בשעה 10:30, ב-10 דקות הליכה הראשונות לא היה אף סירה להשכיר, הכל הוזמן מראש. אחרי 10 דקות הליכה היו סירה להשכרה. אנחנו לקחנו סירה לשעתיים ב-30 יורו. די קל להשיט את הסירה, קחו בחשבון שיש התנגשויות אבל לא נורא, מאוד נחמד וכיפי, תביאו לחם איתכם להאכיל את הברווזים.

יש כאלה שלקחו סירה לכל היום, יש כאלה ל-3 שעות, לנו הספיק שעתיים.

פארק הקופים - כיף כיף ועוד פעם כיף. הקופים מסתובבים בחופשיות בפארק, מתקרבים אליך, אפשר לגעת בהם ובסך הכל מקום מהנה מאוד.

דולפינריום - נחמד, לא יותר. אין יותר מידי מה לעשות חוץ מאשר המופע המרכזי.

אמסטרדם - נסיעה של 45 דקות עם האיצטדיון האולימפי. כדאי להגיע עד 10 בבוקר כי אחרי הכניסה לחניון מאוד איטית. חניה לא זולה, קנינו במכונות האוטומטיות כרטיסים לרכבת וצריכים לקחת רכבת מספר 16 או 24 עד מרכז אמסטרדם.

אמסטרדם מאוד כיפית, ישנם הרבה חנויות מותגים ובכלל נחמד להתוסבב שם.

קניון האאוטלט באטאביה סטד - אאוטלט גדול של כל המותגים המובילים. המחירים יחסית לישראל לא ממש זולים.

באופן כללי היינו כמעט חצי יום מחוץ לכפר נופש וחצי יום בכפר במיוחד בפארק מים.

התמזל מזלנו ו5 ימים מתוך ה-7 שהיינו לא היו גשומים אבל היו יומיים רק של גשם וזה די מגביל מבחינת הפעילות מחוץ לכפר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • 1 / 1
      • פוסט ראשון
        פוסט אחרון