זכרונות אהבה מד.אפריקה,סוואזילנד,זימבבואה ובוצואנה
-
עוד כמה תמונות מהר השולחן שלא הפסקתי להתפעל מהנוף הנשקף מהפסגה.
העננים הבאים והולכים הוסיפו רבות לתמונות לטעמי.
-
במפרץ HOUT BAY שוכנת עיירה בשם זה שמרוחקת מרחק של 20 דקות נסיעה מקייפטאון. זו עיירת דייגים במקורה, למרות הקידמה היא שימרה את צביונה. בנמל מוזמן לנו שייט לאי עם כלבי ים לשעה 11.00, וכבר בבואנו לנמל ממתין לנו כלב ים גדול שבעליו מצליח לעשות כסף מלהטוטיו . עוד בנמל להקה בלבוש ססגוני שגם היא תופסת טרמפ על כל תייר – שרים ורוקדים. עוד בנמל דוכנים למכירת מזכרות ומוצרים אפריקאיים וכן מסעדות ובתי קפה.
-
-
רחל היקרה,
השלמתי קריאה.
בתמונות הנהדרות אני צופה באופן סדיר….

אני עדיין מזועזעת ממה שכתבת על המלך והנשים בסוואזילנד.
אני מאוד מקווה שזה מה שלא חוותה אסתר מלכתנו בהופעתה לפני המלך אחשוורוש….
ונעתקו המילים מפי כאשר קראתי על המלך שאנקה, למרות שהיה בן המאה ה-19 המעשה שעשה מזעזע.
על הר השולחן קיבלתי דיווח מחברים קרובים שלי, שחיכו לפני חודשיים ,שלושה ימים, כדי לעלות עליו במזג אוויר בהיר. גם הם צילמו תמונות מדהימות שם.
התעניינתי במיוחד במפרץ hout. מניחה שהבנת מדוע….

זה שם הולנדי?
נילי
-
נילי יקירתי ערב טוב!!!
כמה משמח אותי שאת מלווה את הכתבה אותי בקביעות. תודה לך.
אספר לך שכבר בעת הטיול כשאמרו שאנו נוסעים למפרץ חוט נזכרתי בך.
השם באפריקאנס :”Houtbaai, meaning "Wood Bay
וזה על שום העצים ששינעו למקום לצורך בניית סירות וספינות ולבניית בתים.
מה שאוכל לספר לך שהמפרץ הקרוי על שם משפל\חתך הוא מפרץ מאד יפה
שבחלקו מוקף הרים.
לגבי מלך סוואזילנד אוכל לאמר שהוא בעצם ממשיך את המסורת ולפחות הבנות
שהופכות לנשותיו מרוויחות כלכלית ומורמות ממצב של עוני בו הן שרויות לכן הכמות
הגדולה של נשים שבאות ורוצות להבחר.
לעומת זאת שאקה הרג את הילדים והנשים שילדו בשנת האבל – אכזרי ביותר.
מה שעוד יותר מפליא שלמרות מעשיו האכזריים עדיין משאירים את הנצחתו.
באשר למלכתנו אסתר את צריכה לחקור ולעדכן.
-
כשירדנו מהספינה כמובן שהסתובבנו בין דוכני המכירה לתיירים ורציתי לקנות מגנטים מהאשה המצולמת מטה. היא לא חייכה . היא היתה כה יפה בעייני ורק חיוך היה חסר לה. שאלתי אותה למה אינה מחייכת וכמובן מייד חייכה חיוך רחב אותו הנצחתי מייד. איני יודעת מה איתכם אבל אני נכבשתי ביופיה.
-
המשכנו בנסיעה באחד הכבישים היפים בדרום אפריקה
ל-CHAPMANS PEAK. זהו כביש אגרה ששווה כל אגורה. הרבה פרחי פלישיה ורודים פרחו . הראות לא היתה טובה והיה סוג של אובך למרות שלא היה חם.
-
בדרכנו לשמורת הפינגווינים האפריקאיים שנקראת BOULDERS VISITOR CENTER שהיא למעשה לךק משמורת הר השולחן, עברנו דרך עיירה הבנוייה בבתים קולוניאליים יפים שלא הפסקתי להתפעל מהם. בשביל שמוביל לחוף עם הפינגוינים פגשנו חבורת בנות שהפליאה בריקודים , הרבה דוכני “מוקשים” היו מפוזרים ורק לנו לא היה זמן לצפות בכל – הפינגוינים ציפו לבואנו.
הפינגוינים שפגשנו כאן שונים מהפינגוינים שפגשנו בדרום אמריקה שבדרום אמריקה יש טבעת סביב הצוואר. הפינגוין הדרום אפריקאי חי בטבע בין 10-12 שנים כמובן אם לא טורפים אותו קודם. הוא מסוגל להתרחק מהחוף עד 70 ק”מ.
-
המושבה כאן התפתחה מזוג פינגוינים שבאו בשנות ה-80 של המאה ה-20 לדגור כאן. הוא הפיץ את השמועה שטוב כאן שזה מפרץ מוגן ומאז גדלה כמות הפינגוינים המגיעים למפרץ יפה זה המוקף בולדרים ענקיים כמו בתמונה מטה.
הם ניזונים מדגיגים כפי שתראו בתמונה שצילמתי מטה, ומדיונון.
עוד נתונים על הפינגוין הדרום אפריקאי שנקרא גם פינגוין שחור רגל אביא לכם מתוך ויקיפדיה:
אורכו של הפינגווין כ-68-70 ס"מ, ומשקלו בין 2 ל-5 ק"ג. גופו של הפינגווין צבוע בשחור ולבן, ויש לו עור חשוף בצבע ורוד מסביב לעין. כאשר הפינגווין מתחמם, מגיע יותר דם לבלוטות אלו, כך שיתקרר באוויר הסובב את הבלוטות, ובמצב זה הבלוטות מקבלות צבע ורוד יותר. הזכרים גדולים יותר מהנקבות ובעלי חוטם גדול יותר. צבעיהם של הפינגווינים שחורי-הרגל משמשים להסוואה - צבע לבן, שמסווה את הפינגווינים מעיני טורפים תת-מימיים, ושחור, עבור טורפים שמסתכלים על הפינגווינים כשהם שוחים מלמעלה.
התנהגות
אין לפינגווינים עונת רבייה מוגדרת, למרות שעונת הרבייה העיקרית מתחילה בפברואר. הנקבה מטילה שתי ביצים, ודוגרת עליהן במשך כ-38-42 ימים. הגוזלים בוקעים כשהם מכוסים פלומה, וההורים מתחלקים בטיפול בגוזלים שנמשך כ-8 שבועות.
עוד על הפינגוין כדאי לקרוא את כתבתו של גילי חסקין כאן.
-
אנו בדרך לכף התקווה הטובה שרבים נוטים לשגות כאילו הוא הנקודה הדרומית ביבשת אפריקה. אך המקום הדרומי ביותר ביבשת אפריקה נמצא 170 ק”מ דרום מזרחית לקייפטאון והנקודה נקראת כף אגוליאש .
הראשונים שהגיעו לאיזור היו הפורטוגזים כיון שרצו למצוא תחליף לגרכים היבשתיות היקרות להובלת סחורות. תעלת סואץ טרם נכרתה והיה דרוש מוצא זול יותר לאסיה.
הראשון שהגיע לכאן היה ברתולומיאו דיאז בשנת 1488. שקרא למקום "כף הסערות" (בפורטוגזית Cabo das Tormentas), אך מלך פורטוגל ז'ואו השני שינה את השם ל"כף התקווה הטובה" (Cabo da Boa Esperança), כיון שראה בו אות מבשר טובות לפתיחת נתיבי הסחר למזרח.
כעבור עשור ב-1497 הגיע למקום ואסקו דה גאמא. הם לא התיישבו במקום.
רק בסוף 1687 נשלחה משלחת של הוגנוטים מהולנד שהתיישבה כאן. ההוגנוטים היו נוצרים מהולנד וצרפת. על ההוגנוטים בפירוט ניתן לקרוא כאן.
בשנת 1806 כבשה בריטניה את הכף כחלק מרצונה לשלוט בנתיבי מסחר ימיים.
האיזור נותר בשליטתם עד ל-1910 עת קיבלה דרום אפריקה עצמאות.
לפני שעזבנו את הבולדרים עם הפינגוינים שוב עברנו בשביל שהוביל אותנו למסעדת הדגים – SEAFORTH הטובה עם נוף לים ולחוף , בה סעדנו ואז שוב ראינו רוקדים אחרים במקום.
עלינו עם פוניקולר למצפור של כיף התקווה הטובה וראינו מפרץ יפיפה עם מים טורקיזים למטה. על הצוק הסתתרו ציפורים שחורות בזוגות.
-
עוד כמה תמונות מהצוק
-
כשהגענו לנקודת הכניסה לפוניקולר הצצנו למסעדה ליד שממנה נשקף נוף יפה, אבל מה שמשך את תשומת ליבנו יותר היה בבון שחיפש ונבר בפח אשפה של המסעדה. הוא מצא תחילה קערה מפלסטיק עם סלט, שאכל ממנה בתיאבון ללא מזלג או סכין.

הוא לא שבע והמשיך לנבור ומצא חצי בגט והמשיך את הסעודה.
בסוף הסעודה רק היתה חסרה איזו מפית שינגב את הפה. ואם שאלתם – טיפ לא השאיר לצופים במחזה.

-
רחל יקרה
כל פיסת עולם שאת מטיילת בה הולכת ומשתבחת עם הכתבות, הצילומים, והתיאורים שלך.
תענוג גדול לכולנו.
הרבה בריאות
צביה
-
צביה היקרה ערב טוב!!!
כמה כיף היה לי לבוא הביתה ולמצוא את מילותיך החמות,
את המחמאות והפירגון שאת רוכשת לי.
לקבל את המחמאות ממטיילת כמוך זו כמו תעודת הצטיינות.
תודה לך ומקווה שתכתבי משהו אחרי הטיול הקרוב שלך.
רחל לבון
-
כיף התקווה הטובה זה המקום שהכי הרגיש לי כמו סוף העולם שמאלה.
המקום הכי מבוקש לצילום היה כמובן מאחורי השלט המעיד על המקום. הוא לא התפנה לרגע כעמדת צילום ומיהרנו להמשיך בטיול אז זה הפספוס הכי גדול שלי בטיול.

בשמיים עפו אין סוף להקות של קורמורנים במבני תעופה שונים. פשוט לא יאומן כמו להק מטוסים כל פעם משק אחר.
במרחק רב , מאחורי השלט, צילמתי קורמורנים על החוף וראיתי עוד משהו לידם אבל שם במקום לא זיהיתי. כשהבטתי בתמונות לאחר שהורדו למחשב ראיתי שאילו היו כלבי ים.
יכולנו להגיע אליהם במרחק נגיעה ולא ידענו.
-
מומלץ לעלות ברכבל למגדלור ההסטורי שבקייפ פוינט, אנו כמובן עלינו אבל במדרגות שהיה צריך לטפס עד המגדלור ויתרתי בגלל כאבים בברך אבל אתם תעלו.משם קיימת אפשרות להמשיך למגדלור החדש שמתחתיו ( אם הדרך פתוחה) הפעם זה רגלית. מהתצפיות רואים מפרצונים יפים ומרשימים של השמורה,
אומרים שהמשמורה אפשר להגיע גם למפגש בין שני האוקיינוסים, ההודי והאטלנטי.
איך תבחינו בין מימי האוקינוס ההודי לאטלנטי? לפי חום המים. ההודי חם יותר כ-26 מעלות צלזיוס והאטלנטי קר.
.
לנו היה מזל וראינו גם יען מסתובב כך בטבע. ראינו ליד כף התקוה גם בבון אבל לא הספקתי לצלמו.
כל מפרץ בדרך הזו יפה יותר מקודמו.
אפשר לראות את הפסלים של ברתלומיאו ושל ואסקו דה גאמה כמובן לא זה ליד זה אלא משני צידי הכביש די במרחק. אילו הייתי בטיול פרטי כמובן שהייתי ניגשת לראותם מקרוב.
-
למחרת בבוקר התעוררתי כשבחוץ היה עדיין חושך- בשעה 5.15, הירח המלא היה מעל הר השולחן ונע מעל ההר מימין לשמאל. זה היה הלילה האחרון בקייפ טאון ואילו היו רגעים קסומים. אני פשוט התאהבתי בקייפ טאון.
לאחר ארוחת בוקר דשנה נסענו לסיור ממונע , ירדנו קרוב למצודה, הלכנו רגלית דרך שדרת עצים וגן בוטני חמוד שבהמשכו מוזיאון אנתרופולגי – גיאולוגי.
המדריך המקומי התלבש ביום זה, שהיה יום ראשון כסקוטי מכף רגל ועד ראש, שכן מוצא משפחתו מסקוטלנד.
נעמדנו ליד הפסל של J.C. SMUTS. מיהו אותו אדון סמאטס?
נתחיל מהסוף – הוא היה נלהב לרעיון הציוני., להקמת מדינת ישראל. הוא היה חבר של חיים וייצמן – הנשיא הראשון של מדינת ישראל עוד לפני שכיהן בתפקיד זה. הוא גם היה אחד המנהיגים הראשונים בעולם שהכיר במדינת ישראל.
לא, הוא לא היה יהודי אלא מצד אביו – הולנדי ומצד אימו -הוגונטי.
הוא למד משפטים באוניברסיטת סטלנבוש אליה עוד נגיע בטיול, ובהמשך באוניברסיטת קיימברידג’ באנגליה שם סיים את לימודי המשפטים בהצטיינות.
מבחינת הדרום אפריקאים עיקר חשיבותו:שהוא היה איש צבא, מדינאי ואינטלקטואל שכיהן בשתי קדנציות שונות כראש ממשלת דרום אפריקה.
הוא גם כיהן במספר תפקידי מפתח בממשלת רפובליקת טרנסוואל טרם איחודה של דרום אפריקה.
-
להלן מספר תמונות בודדות מהגן הבוטני של קייפטאון שיש גם חלקה עם עשבי תיבול למיניהם וכמובן גם סנאים שאפשר גם לקנות ולהאכיל אותם.
-
הי רחל
גם אני ממשיכה ללוות .
התמונות של הפינגוינים נהדרות !!! איזור כיף התקווה נראה כל כך מיוחד.
אנחנו מתחילים מקייפ טאון ונקדיש לה 4 ימים ולילות
כבר לא יכולה לחכות

איזה כיף שנסעת לפני !!
מחכה להמשך
איריס
-
רחל יקירתי !
אומנם באיחור רב ,אבל גם אני בין המצטרפים.
אפשר להגדירכם כמטיילים “לא שיגרתיים “ שבוחרים את יעדי הטיול
“עם פנצטה “.
גם הטיול הנוכחי מצטרף לרשימה נכבדה זו .
התלוויתי ליעדים השונים שבחרתם לבקר בהם לאורך 4 יבשות ועם קצת מאמץ
ייגמרו לכם בקרוב היבשות ! מה יהיה ?
מאד נהנה מתאוריך ומהתמונות הנהדרות שצילמת לאורך המסלול הנוכחי .
בינתיים תודה על השיתוף ומצפה להמשך.