ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כביש 1 ויוסמיטי

פורום צפון אמריקה
    6
    14
    2536
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • שיתכלת
      שיתכלת נערך לאחרונה על ידי

שלום,

מתכנן לנסוע עם המשפחה למערב ארה”ב באוגוסט.

ילדים קטנים וגדולים, כך שצריך לעשות את האיזון המתאים בין טבע לאטרקציות וערים.

ב- leg של סן פרנסיסקו, כביש מספר 1 ויוסמיטי רציתי להתייעץ איתכם בעניין הבא:

נוחת בסן פרניסקו בשעה 4 אחה”צ, כך שיתרת הזמן תהיה להתארגנויות.

ביום השני סן פרנסיסקו.

ביום השלישי סן פרנסיסקו, ולקראת סוף היום אשכור רכב ואסע כשעתיים נסיעה למונטריי. לינה במונטריי [ אין לי עוד יום לסן פרנסיסקו, אבל נראה לי שיומיים יספיקו בשביל הבייסיק. מה דעתכם?]

ביום הרביעי – כולו מונטריי, לינה במונטריי. 

ביום החמישי יוצאים בבוקר ועושים את כל כביש מספר 1 ממונטריי ועד cambria. מלבד עצירות ספונטניות, אני מתכנן שתי עצירות עם מסלולים : McWay Waterfall Trail + 

Limekiln Falls Trail.

אח”כ לינה ב- cambria או בסן סימון.

ביום השישי בבוקר יציאה לכיוון יוסמיטי. הגעה עד הצהריים ליוסמיטי – מריפוסה גורב + גליישר פוינט. הגעה לעמק עוד לפני החשיכה ולינה בעמק.

ביום השביעי – טיול בעמק.

שאלותיי:

א. האם היום החמישי בסדר? אספיק מה שרציתי?

ב. האם כדאי בסוף היום החמישי להתחיל לעשות קצת מהדרך לכיוון היוסמיטי כדי לחסוך בזמן למחרת? אם כן, היכן לדעתכם כדאי ללון?

ג. האם הזמן לסן פרנסיסקו סביר?

תודה 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • SJM
        SJM נערך לאחרונה על ידי

היום החמישי בסדר גמור. תספיק את מה שאתה רוצה ועוד ישאר לך עודף זמן (אם תבקרו בפוינט לובוס ביום שלפני).

הייתי לן במורו ביי ומשם למחרת ליוסמיטי.

לאן ממשיכים אחרי יוסמיטי?

לגבי סן פרנסיסקו, זה סביר אבל לא בטוח שיספיק. אם אין תכנון לבקר באלקטרז אז יכול להספיק. רוב האנשים ימליצו על לפחות 3 ימים מלאים.

• all taken
          all taken נערך לאחרונה על ידי

לסן פרן – לפי מה שיש לכם זה מספיק – תמיד אפשר לחזור שוב Wink

לגבי כביש 1 – מבחינת מה ש/יש לכם ביום הזה – תספיקו בלי בעיה. לגבי להמשיך – אתם אחרי הרבה נהיגה, הרבה עצירות, שני טיולים ואולי עוד (Wink) השאלה אם לנהג יהיה כוח לעדו שעתיים נהיגת ערב…. אם כן – כמובן שזה מוסיף לכם זמן ליוסמיטי שזה תמיד טוב…. השאלה אם זה אפשרי.

אפשר ללון בפרזנו שיהיה בטוח ממש זול….. (לא שחיפשתי שם אבל מניחה כי זה לא מקום תיירותי עד כמה שידוע לי)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • שיתכלת

תודה.

ה- leg הבא הוא מיוסמיטי לוגאס דרך מעבר טיוגה, ואח”כ הפארקים של יוטה. בסוף מגיעים ל- LA ועושים את כל האטרקציות לילדים, וטיסה הביתה.

מבטיח לשלוח שאלות בהמשך גם על זה….

• דודו מרמת גן
              דודו מרמת גן נערך לאחרונה על ידי

מהיכן אתה מגיע לסן פרנסיסקו? מהארץ?

להיכן ממשיכים אחרי יוסמיטי?

נראה לי שהתכנון שלך לא כל כך ישים, אלא אם תיצמד לשעון ולא תחרוג בזמנים.

זה נראה בבחינת תפסת מרובה לא תפסת.

לפי התכנון שכתבת, אתה בעיקר תמצא את עצמך עושה V – אומר אוקיי היינו, ממשיכים הלאה.

בעיקר עם ילדים – רצוי מאוד לרווח ולעשות מסלולים באיזי.

סן פרנסיסקו לדוגמה – מומלץ לפחות 3 ימים מלאים ואתה מקציב פחות מ 48 שעות. 

לקחת בחשבון את הזמן שלוקח לשכור רכב? ומרגע שהרכב אצלך כמה זמן ייקח עד שתצא לדרך? כתבת סוף היום – לדעתי כבר בצהריים תצטרך לקחת את הרכב כדי שתוכל לנוע לפני חשיכה.

יוסמיטי הוא פארק שגם לו מומלץ להקציב לא פחות מ 3 ימים מלאים.

חוץ מהתכנון של כביש 1, כל השאר נראה לי לחוץ מאוד.

• יערי
                יערי נערך לאחרונה על ידי

עשינו מסלול דומה לא מכבר …

חסר יום בסן פרנסיסקו

בדרך למונטריי … מיי מיסטרי פוינט … אטרקציה נחמדה

במונטריי = אין מה לעשות במונטרי … הכוונה לטיול באזור ...שמורת ביג סר וכד’? 

כביש 1 – ממה שעשינו כדאי עד מורוביי  … יש אטרקציה כייפית טרקטורונים ליד פיזמו ביץ … כדאי!

יש 2 שמורות בדרך כ שעה כל אחת – כדאי

יציאה לכיוון יוסמיטי. הגעה עד הצהריים ליוסמיטי – מריפוסה גורב + גליישר פוינט. הגעה לעמק עוד לפני החשיכה ולינה בעמק.- נסיעה ארוכה, אפשרית … חבל לבזבז את הנסיעה ביום … אני תכננתי את החלק האחרון בחושך , למרות ההסתייגויות כאן , והיה בסדר גמור!

ביום השביעי – טיול בעמק – יום שלם כולל גליישר פוינט לשקיעה

ה- leg הבא הוא מיוסמיטי לוגאס דרך מעבר טיוגה- אפשרי – יום ארוך .. תתכנן ככה שהשעתיים האחרונות בחשיכה … בערך מעמק המוות … כביש נוח

ממליץ להגיע לאגם פאוול + פייג’

אם יש בעיית זמן … הייתי מוותר על ברייס ומבקר רק בציון

• SJM
                  SJM נערך לאחרונה על ידי

אין מה לעשות במונטריי? הגזמת… אקווריום, דרך ה17 מייל, כרמל, שייט לוויתנים, שכירת קיאק/קאנו, פוינט לובוס, סתם להסתובב בעיר המגניבה הזו.. ועוד ועוד. יש מספיק מה לעשות שם.

• all taken
                    all taken נערך לאחרונה על ידי

לדעתי אם עושים את ה-1 אין בכלל מה לעשות את ה-17 מייל. אם כבר להסתובב על הדרך ליד הים – נותן את הנופים בלי שאר ה-17 מייל שרובם מיותרים

האקווריון גם הוא יפה אבל בשביל המחיר שלו לא בטוח שהוא שווה. המסקנה שלנו היתה שהיה דברים טובים לעשות עם הכסף. מקווה שלא דורכת על יבלות למישהו. אקווריום. זה של ברצלונה אפילו הרשים אותנו יותר, אם זכור לי

מצד שני מוטריי עיר חמודה מאוד ובאמת אפשר לשוטט בה בכיף. תלוי אם אוהבים את זה ואם יש זמן

אם תשאלו את הבנות שלי סנטה קרוז לוקחת בגדול ועדיף להסתובב בה Wink

גם הברוודוולק כיפי, קפיטולה ביץ’, הוורף וכו….

• SJM
                      SJM נערך לאחרונה על ידי

גם לדעתי אפשר לוותר על דרך ה17 מייל, והאקווריום נחמד מאוד אבל גם עליו אפשר לוותר (כמו שאפשר לוותר על כל אטרקציה. כאקווריום הוא מאוד מוצלח לטעמי), אבל זו לא הנקודה. הוא כתב שאין מה לעשות במונטריי, וזה לגמרי לא נכון. יש המון מה לעשות שם.

• יערי
                        יערי נערך לאחרונה על ידי

רגע, בואו נעשה סדר ולא נבלבל את השואל.. 

כשאני כותב מונטריי… אני מתכוון מונטריי… 

לא כרמל ולא השמורות ולא ה 17 מייל… 

מונטרי לכשעצמה, בחוויה שלנו, לא שונה מסתם עיירה… רחוב ראשי עם חנויות, האזור שליד האקווריום….ו אקווריום שאנחנו בחרנו שלא לבקר ולכן לא אביע דעה… 

כשאני משווה כרמל ו מונטריי… כרמל לטעמי שינית יותר ונחמדה כמו גם חוף הים הנחמד שלה… 

לגבי ה 17 מייל וכביש 1 על שמורותיו שיחליט השואל מה לעשות… 

אנחנו נהננו לראות את האחוזות לאורך ה 17 מייל גם בחטף תוך כדי נסיעה וגם את הנופים שלאורך הדרך 

על כביש 1 נהננו לטייל רגלית בשמורות… 

אז מונטריי זה מונטריי ולא כל האזור שמסביב… 

• SJM
                          SJM נערך לאחרונה על ידי

לתפיסתי, כשמישהו כותב מונטריי (וגם אני בהמלצותיי), הכוונה היא גם לאטרקציות שבתוך העיירה (אקווריום, שייט), וגם לאלה שצמודות לעיירה במרחק של דקות ספורות (כרמל, 17 מייל ולעתים גם פוינט לובוס).

זה כמו שמישהו יכתוב לוס אנג'לס ויכלול בתכנוני לוס אנג'לס גם את סנטה מוניקה למשל, או את דיסני (למרות שאנאהיים לא נמצאת אפילו באותו המחוז של לוס אנג’לס). הכללה כזאת מתבצעת כל הזמן והכוונה ברורה (לפחות לי).

אני באופן אישי הייתי חושב שכוונתך היא לדלג על האיזור כולו ולהמשיך הלאה מבלי לעצור אפילו בנקודות העניין הצמודות לעיר.

בכל מקרה, שמח שהבהרת את נקודתך ועשית סדר בדברים.

• שיתכלת

חברים:

לעשות לכם סדר…

במונטריי אני מתכוון לעשות שייט לוויתנים בבוקר שייגמר רק בשעה שתיים. אחכ לסייר קצת בקונורי ריי וקו החוף עד כף האוהבים, אולי באופניים משפחתיות. יהיו קצת מינהלות וכו' ונגמר היום.…

לגבי סן פרנסיסקו שהוזכר - אין לי כוונה לעשות את אלקטרז. אני רוצה לראות רק את המאסט - פיר 39, הגבעות והקרוניות כמובן לומברד, גשר הזהב ומה שהזמן יותיר. יום וחצי נראה לי מתאים לציפיות.

• יערי
                              יערי נערך לאחרונה על ידי

מאסט - שאלה

אני חייב לשאול 

למה אתה חושב שיש מאסטים? 

אין דבר כזה! 

על כל דבר אפשר לוותר, הכל תלוי בזמן ובהתעניינות שלכם

לגבי שעה שעתיים וכד’… אני חושב שקשה לתכנן זמן ככה… אתה עם ילדים, יש זמן נסיעה, פקקים, חניה, אוכל, מנוחה… כך שקיפות מפה לשם הן לא בהכרח אפשריות בפועל כפי שהן נראות על המפה

קח את זה בחשבון 

ואני אומר לך שפיר 1 בו יש שוק אוכל נחמד מאוד, כמו גם ההליכה לאורך הרציפים… אז רק פיר 39...יש פה לטעמי פספוס… 

• Neta85
                                Neta85 נערך לאחרונה על ידי

נראה לי שיש פה קצת פספוס של סן פרנסיסקו..

כמו שיערי אמר, בהחלט אין מאסט וכל אחד בוחר לו מה מעניין אותו.

אבל בכל זאת, חלק מההנאה בעיר היא בדיוק זה, ההנאה מהעיר עצמה.

לטייל ברציפים, ולא רק לבוא, לראות את פיר 39 וללכת,

ללכת (או לנסוע באופניים) על גשר הזהב ולא רק לבוא ולסמן עליו וי.

גם יכול להיות שיום אחרי הנחיתה עדיין תהיו עייפים וקצב הטיול יהיה איטי יותר.

ואז עוד באמצע היום השני לטיול לרוץ לשכור רכב (חוויה גוזלת זמן בפני עצמה)...

אז מיומיים (סביר מינוס) נשארו יום וחצי כמו שאמרת, וזה ממש מעט וחבל לדעתי, עד שכבר מגיעים. 

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון