שאלות על רוסיה
-
אני מעוניין לנסוע לשבועיים: שבוע מוסקבה ושבוע סנט פטרסבורג וכמובן טיולי יום מחוץ לעיר שם
- האם זהו זמן מספיק?
- אני מעוניין להיות שם בתחילת אפריל. זה לא זמן קר מדי?
- מעבר לשתי הערים הנ”ל איזה טיולי יום מומלצים מכל אחת מהערים האלה
- ראיתי שהרובל ירד פלאים. מהו פחות או יותר יוקר המחייה שם?
- תודה רבה מראש למשיבים!
-
שבועיים לשתי הערים מספיק. .
אפריל עלול להיות קר ,פחות מ10 מעלות ביום, אבל בד”כ לא מושלג ,גשם צפוי גם בקיץ מומולץ להביא מטריה.
בין שתי הערים מומלץ לנסוע ברכבת. הרובל אכן פוחת .ומחירים זולים יותר לא מומולץ לקנות בקניונים הכל יקר שם
-
למה לנסוע ברכבת כשיש טיסה בארבעים חמישים דולר בין שתי הערים?
כמה עולה הרכבת המהירה של 4 שעות? ( בהנחה שלא מתאים לי לקחת רכבת לילה
-
בטיסה לא ישירה- עדיף להזמין בכרטיס אחד וללא החלפת שדה תעופה. או איירופלוט דרך svo או אל על עם s7 דרך dme. לדעתי, עדיף איירופלוט - הרבה יותר טובים מאל על. מטוסים חדשים, שירות מעולה.
לדעתי אם זה כרוך בהחלפת שדות תעופה וזה ב 2 כרטיסי טיסה נפרדים, אז עדיף רכבת. מגיעים ממרכז העיר מוסקבה (שממילא חייבים להגיע לשם אם מחליפים שדות תעופה בתחבורה ציבורית) למרכז העיר בפטרסבורג. מה גם, אם טיסה מת"א תאחר (אל על אלופים בזה)- תהיה בעיה עם הטיסה השנייה כי הם לא באותה הזמנה. מתחילים למכור כרטיסי רכבת 60 יום מראש. האתר של הרכבות עובד גם באנגלית. אפשר גם להשאיר מזוודות בשמירת חפצים בתחנת רכבת ולעשות סיבוב במרכז העיר.
באפריל שנה שעברה היה סביב 10 -12 מעלות בצהריים מקסימום.
למרות הפיחות ברובל, הקניונים יקרים - אולי יותר יקרים מאשר בארץ, אך האכול זול בדרך כלל.
-
מוסקבה צריכה יותר ימים מאשר סנט פטרסבורג. עדיף ליסוע בתחילת מאי. הימים 1-10 מאי גדושים באירועים והם נקראים החופשה הגדולה. עדיף אותם במוסקבה. המעבר בין הערים עדיף ברכבת. טיסה בהזמנה ישירה ומוקדמת מאוד ממוסקבה לסנט פטרסבורג יכולה לעלות 30 דולר. אבל היא מסובכת (תחשוב מתי תצא מהמלון במוסקבה ומתי תגיע למלון בסנט פטרסבורג). לעומת רכבת מהירה שיוצאת מתחנת לנינגראד במוסקבה ומגיעה לתחנת מוסקוביה במרכז סנט פטרסבורג. הזמנת כרטיסים מאתר הרכבות הרוסית ( ראה טיפ שלי בנושא) וכרטיס יעלה פחות מ-25 דולר. ישנם טיסות חזור מסנטפטרסבורג לישראל. לא ישירות. תזמין מוקדם מחברה אחת. אלעל בדר”כ יקרה ומשתמשת בשירות של חברה אחרת בקטע סנט פטרסבורג מוסקבה. אבל הכללים הם של אלעל. לגבי מחיה. הכל זול ברוסיה. נכון,מחירי הפריטים בקניונים יקרים יותר אבל איכות המוצרים בדר”כ טובה בהרבה. אל תתעסק יותר מידי בקניות ברוסיה. תטייל. יש המון מה לראות ובעיקר במוסקבה. כסף תמיר ברוסיה, לא בישראל. תשתמש הרבה בכרטיסי אשראי, זו ההמרה הזולה ביותר. תבקש בקניה שיחייבו אותך ברובל, לא בדולר ולא באירו.
-
רונן. אל תחשוש מהקור. תתפלל שלא יהיה גשם. זו הבעיה בטיול עירוני. בתחילת מאי קר מאוד ובעיקר בערבים. אבל מבחינת אירועים זה אחד הזמנים הטובים ביותר במוסקבה. ( גם סוף אוגוסט תחילת ספטמבר).
-
סע במחצית השניה של מאי. זו תקופה די טובה.
-
תודה על התשובות
אני יכול לנסוע רק בתחילת אפריל (זה החופש מהעבודה)
יש טעם מבחינת מזג האויר?
-
בוודאי, אפשר לנסוע לרוסיה בכל חודש. רק שבאביב עם הפריחה מאוד נחמד.