פראג ובודפשט בינואר
-
היי חברים,
אנחנו זוג שמתכננים לטוס באמצע ינואר הקרוב לפראג ולבודפשט.אשמח לטיפים חורפיים במיוחד.
- רכבת למעבר בין המדינות – אני מנסה להזמין מעכשיו וזה לא נותן לי. האם אני יכול להזמין וטיסות ומלונות בשתי המדינות ולהיות רגוע שאוכל להזמין רכבת למעבר ביניהן שבוע-שבועיים לפני כשהאופציה תפתח באתר הרכבת?
- כמה ימים מומלצים לפראג וכמה ימים לבודפשט כדי למצות אותן?(סך כל הטיול במקסימום צריך להיות 10 ימים), כיצד לחלק?
- אשמח לשמוע על מקומות מומלצים לביקור בכלל בהנחה שיהיה מזג אויר רגוע וגם המלצה למקומות בהם אפשר להסתובב כשיש מזג אויר סוער. אנחנו חובבי צילום, טבע, שופינג, אוכל טוב ומסעדות. אשמח להמלצות בתחומים האלה. לא מתחברים למוזיאונים.
- תחבורה ציבורית והגעה מהשדה למרכזי הערים – האם יש רכבת ישירה ומסודרת ל/מ שדות התעופה למרכזי הערים? היכן והאם ניתן לקנות כרטיסי חופשי שבועי או כרטיס נסיעה לכמה ימים בתחבורה הציבורית?
תודה ענקית לעונים.
אתם תמיד מדהימים אותי כאן:)
-
אענה על פראג, כי לא הייתי בבודפשט – כל היופי של פראג הוא בהסתובבות בחוץ, שעות על גבי שעות. כל הדברים המעניינים זה בנוף פתוח. בקיצור, עמידות לקור וביגוד מעולה זה חובה (בעיניי, מעיל פוך טוב עושה את ההבדל, פלוס ביגוד תחתון תרמי). במזג אוויר סוער אתה פשוט יכול להיכנס לבר או מסעדה, או מה לעשות, מוזיאון (ובאמת, הייתי פעמיים בעיר, כל פעם לשבוע, ומעולם לא הייתי במוזיאון – כל הכיף זה ללכת ברגל בחוץ, בפארקים, ברחובות).
-
היי חבר, תודה על התגובה.
יש המלצות יותר ספציפיות? מסעדות טובות שהיית בהן? אטרקציות כלשהן? פארקים מומלצים?
תודה!
-
היי תומר,
מציעה לחלק חצי חצי, להקדיש לפחות 5 ימים לבודפשט..
בבודפשט יש כרטיס תחבורה שבועי, או לחמישה ימים..אין הבדל גדול במחיר.
בבודפשט ובפראג יש חברות הסעה שמזמינים מראש בלי לתת אשראי ומשלמים בהגעה (אפשר גם ביורו) – המחירים סבירים
במקום להתרוצץ בתחבורה הציבורית
יום מקסים בטבע עם הרכבל… שימו לב לשעות הפעילות, רצוי לא ביום שני.
לבחור ביום בהיר ושמשי בינואר…
ממליצה על ביקור במרחצאות סצ’ני, רצוי לא בסופש. להתחיל בבריכות הפנימיות שנסגרות ב7-8 בערב. באחת הבריכות הגדולות בחוץ, יש מתחם של זרם ספירלי שיסובב אתכם בגלים.. חוויה.
אפשר לתכנן צהריים בקרקס הסמוך (רק חוצים כביש, מחיר סמלי)
סצ’ני הקרקס וגן החיות נמצאים אחד ליד השני, באזור הפארק עירוני, לא רחוק מכיכר הגיבורים.
בודה – אזור יפה לצלם, ממצודת הדייגים לפרלמנט.
ליד הפרלמנט, מצבת הנעליים, גשר סצ’ני ועוד….
מסעדות ואוכל:
תזמינו מראש לרוברטו, איטלקית. באזור מדרחוב ואצי.
מנזה
טרופאה גריל, מחיר משתלם לא בשבת ראשון. כפי יכולתך שיפודים, יין ועוד...
ארוחת אבירים, קצת תיירותית, מנות עוף טעימות, בהזמנה מראש.
מסעדת פור סייל, תזמינו מרק, מרק גולש זוגי זול מאוד… ציפס שניצלים. (מול השוק המקורה)
שוק איכרים קטן, בפאב ביום א’ בבוקר – ברובע היהודי
שוק אוכל מקורה, נפתח מוקדם בבוקר, סגור ביום א’. בשבת נסגר מוקדם בצהריים.
את כל הקישורים תמצא בבלוג “בודפשט בכפית”.
יום ג’ הבא 22:00 ערוץ 23 תוכנית נוסטלגית שרלבנטית גם להיום - איל פלד בבודפשט
לבחור לינה ליד תחנת המטרו פרנץ דק טר, קרוב לכיכר ורומרשטי.
לא חסרים מקומות יפים –
חומת גון לנון, המצודה, חצר כנסיית טין, השעון,
בעקבות פסלים מהממים של דייויד צרני, פסלי התינוקות באי קמפה….
רכבל לפארק פטרין
המון אפשרויות שופינג
לבחור לינה, בסמוך לכיכר העיר העתיקה וכיכר הרפובליקה.
בבלוג אספתי סיכומי חופשות חורפיות, רשימת יעדים והמלצות מפורטות…
בהצלחה
-
וואו ממש תודה על כל המידע!!!
עזרת לי מאוד. קראתי הרבה כעת ועוד אמשיך לחפור:)לגבי מסעדות – שכחתי לציין פרט חשוב – אנחנו צמחוניים:) אז האיטלקיות סבבה אבל בשרים זה לא בשבילנו:)
רק דבר אחד לא הצלחתי להבין כדי שאוכל להזמין את המלונות והטיסות –רכבת למעבר בין המדינות – אני מנסה להזמין מעכשיו וזה לא נותן לי. האם אני יכול להזמין וטיסות ומלונות בשתי המדינות ולהיות רגוע שאוכל להזמין רכבת למעבר ביניהן שבוע-שבועיים לפני כשהאופציה תפתח באתר הרכבת? אודה שוב לעוזרים!
-
לגבי אטרקציות יש באתר ב” טיפים” כל מה שצריך לדעת הן על פראג והן על בודפשט.טיול בערים אלה בשיא החורף אינו דומה כלל לטיול באביב או בסתיו. קחו את הטיפים מהאתר המתאימים לכם. לגבי פראג אכן השיטוט ברחובות זה הכייף בפראג . כמובן שיש את המצודה. מנזר סטרהוב. לורטה. הרובע היהודי הכל מאוד קרוב מאוד 3 ימים יספיקו.בודפשט יש את השוק המקורה. המצודה . כיכר הגיבורים
טיול במדרחוב ואצי אוצ’ה .הטיילת מקסימה לטיול ביום ובערב. הפלרלמנט. אנגרטת הנעליים. ביתהכנסת הגדול. בבודפשט ממליצה על מלון דירות שנקרא 7 העונות מיקום מצויין נקי וזול. פראג מלון ליברטי מיקום מצויין ונקי מאוד .
-
קצת חושש מעניין הנסיעה ברכבת מפראג לבודפשט בתקופה כזאת כמו ינואר. האם יש סיכוי לביטול רכבות בעת סופת שלגים במידה ותהיה? מה עושים במצב כזה?
-
למיטב ידיעתי רכבות פועלות גם במזג אויר קיצוני
ככל שמקדימים להזמין כרטיס לרכבת, יש סיכוי להשיג מחיר זול יותר…
לא סביר שלא ניתן להזמין מעכשיו לינואר…
יש מומחים פה שמתמצאים בהזמנת כרטיס לרכבות.. אם לא תקבל תשובה,
תפתח אשכול חדש עם כותרת מתאימה לנסיעה ברכבת בין שתי הערים..
אם הטיסה עדיין לא הוזמנה, מציעה לשקול להקדים את החופשה בחודש,
לתקופה שלפני הכריסמס,
להנות משווקי חג מולד… דוכנים, יין חם, רצוי לחזור לארץ עד 24.12.
בכל אופן בתחילת ינואר, מתחילים הסיילים באירופה, הזדמנות לשופינג משתלם.
-
הי,
פראג מהממת תמיד, אבל בעיקר בחורף. אם יהיה לכם מזל – תזכו גם לעיר מושלגת וקסומה במיוחד

ממליצה על שתי מסעדות צמחוניות מעולות שבהן אכלנו:
וגם על בית קפה נפלא שחזרתי אליו שוב ושוב בשתי הפעמים ששהיתי בעיר:
תהנו!
אורה
-
לפי השאלה בפורום אתה מצפה שיארגנו לך את הטיול. אז ראשית, אני ממליצה לך מאוד מאוד שלא לצאת לערים אלו בינואר. השנה החורף עלול להיות קשה יותר ואלו ערים קרות מאוד. לפני כמה שנים היה בפראג בחורף טמפרטורה של -20. הייתי בערים אלו הרבה פעמים. אם לא תוכל להסתובב ברחובות וגם לראות אחרים מסתובבים אתה פשוט לא תהנה. יש רכבות, פשוט הם מוציאים כרטיסים למכירה רק החל מחודשיים מראש. בפראאג יש כרטיסים לתחבורה חופשית 1,3 ימים ובבודפשט גם יש. תחלק את הימים 4 לפראג ו- 6 לבודפשט. ( לכן עדיף כרטיס 7 ימים שעולה 4950 פרוינט). לגבי טיפים לחורף. ראשית לבוש חם מאוד ולא בהרבה שכבות. במקומות הסגורים ובתחבורה חם ותצטרכו להתקלף. אוכל, לא חסר מסעדות אבל קח בחשבון שבימים סוערים הרבה לא פותחים. תכין תוכנית טיול גמישה מפני שמזג האויר הוא לא צפוי לתכנון. המלונות בינואר הם זולים. לגבי אתרים לבקר, קח בפראג מפה של אטובוסי התיירים ועליהם יש את כל האתרים. אותו כנל בבודפשט. או שתכנס באתר למטייל ולכל אחת מהערים יש להם כתבה מרכזת ויש להם המון טיפים. דרך אגב, הנסיעה מבודפשט לפראג ברכבת זולה מאשר הנסיעה מפראג לבודפשט.
-
היי, לא הבנתי מה שאלתי לא בסדר. אני המון זמן בפורום הזה ואף פעם לא ענו לי בצורה כזו. מה הבעיה בלבקש טיפים ועזרה?
אני ממש לא רוצה שיארגנו לי את הטיול אלא לארגן אותי בעצמי על סמך טיפים וחוויות של אנשים שהיו שם.
שיהיה לך חורף מהנה.
-
היי אורה,
ממש ממש תודה!!! רשמתי לעצמי:) נהדר!!! -
היי לי,
אנחנו עדיין יכולים לשנות ולהזמין לדצמבר,
אבל המחירים של הטיסות והמלונות הרבה יותר יקרים.לגבי הרכבות, עדיין לא מסתדר.. אפתח שרשור חדש עוד מעט.
תודה!!!

-
אם אתם יכולים לשנות לדצמבר אז אין בכלל מה להתלבט. שתי הערים יפות ומקושטות . שווקי כריסמס נחמדים ואווירה טובה מאוד. בשנה שעברה הייתי בתקופה של דצמבר בבודפשטץ הייתה מאוד כייפית ותוססת אני כמובן מדברת על נסיעה לפני חג הכריסמס עצמו. אני נוסעת בדצמבר לפראג לי זו הפעם החמישית בפראג. שלגים????? כבר שנים שאין ממש שלג אם אתה חושש מהנסיעה ברכבת. תזרמו עם עצמכם מבלי לשאול יותר מדי שאלות כי באתר כל אחד מביע את תחושתו וחוויותיו וזה בסדר אך עלול גם לבלבל.הייתי בפראג בפבאור האחרון היה מצויין .
-
תכננו טיול לא יקר, ונסיעה בדצמבר לפני הכריסמס תייקר לנו משמעותית את הטיול.
-
אגב, שאלה נוספת,
האם כדאי לשלב בטיול ביקור בדרזדן?האם יש מה לעשות בה יותר מביקור של יום?
תודה!
-
סעו כשזול, יהיה לכם כיף. אין מה לחשוש.
אבל מכוון שזול לטוס לבודפשט ול פראג
למה לעבור ולא להישאר באחת מהן?
וללכת לשניה בשנה הבאה בחורף?
רכבת תגזול זמן וכסף
-
לגבי דרזדן שבגרמניה
אפשר לשלב אותה ביום טיול מפראג, ברכבת..,
עיר יפה משוחזרת, עם אפשרויות שופינג, יום אחד אמור להספיק.
היינו כמעט שבוע בפראג, ולא יצאנו ממרכז העיר…
למרות שהכנתי אופציה כזו ליום מחוץ לעיר
יש המון אפשרויות ולא הספקנו הכל
-
בדיוק בלילה סגרנו סופית. בסוף הזמנו רק פראג – 5 לילות 6 ימים. תודה:)
-
מעולה תודה!
בדיוק בלילה סגרנו סופית. בסוף הזמנו רק פראג – 5 לילות 6 ימים.
עכשיו נותר לתכנן ולעבור על כל הדברים שנרצה לראות ולעשות:)תודה!!