זכרונות אהבה מד.אפריקה,סוואזילנד,זימבבואה ובוצואנה
-
זכרונות אהבה מד.אפריקה,סוואזילנד,זימבבואה ובוצואנההציפור עם (בלי עלה של) זית, היא המיינה ההודית. ציפור חכמה מאוד. מין פולש מהודו שלצערנו הגיע גם לארץ ומחסלת די בשיטתיות את ‘ציפורי הבית’ המתגוררות באזור. הציפור הזו היא גם ‘זמרת’ מוכשרת מאוד.
בספר ‘החתול של מתיו פלינדרס’ (‘רק’ 600 עמודים ובכלל מספר על אוסטרליה) מסופר על ‘מלחמתו’ של הע”וד השיכור בציפרים האיומות הללו.
וחוץ מזה, יען היא ‘ציפור’ נהדרת, הבשר שלה בריא מאוד וטעים לאכילה וחביתה מביצה אחת שלה, תספיק ל20 סועדים.
-
בחלק האחרון של הביקור בחוות ליפשיץ אפשר היה לעלות על יען כל מי ששקל מתחת ל-60 ק”ג. הביאו משקל ושקלו כל אחד שרצה לעלות. היו כמה מהקבוצה שענו לנתונים הנדרשים ועלו.
רכיבה על יען ביצעו שניים מעובדי החווה במיומנות רבה. כדי לעלות על היען מכסים את עיניו תחילה ואח”כ מסירים את הכסוי ומתחילים לרכב. היען רק רוצה להעיף את הרוכב ממנו.
אני כאוהבת חיות המחזה הזה לא כל כך היה לרוחי.
-
רחל היקרה,
הצטרפתי מאוחר יחסית לטיול שלכם בדרום אפריקה (יש לי אישור על העיכוב! את יודעת...).
אמנם עקבתי אחרייך גם בזמן אמת, אך כאן נוספו לתמונות שלך ההסברים מלאי ההשקעה שלך (כי אין אצלך אופציה אחרת!) – ממש ספר מדריך לתייר העתידי בדרום אפריקה. איזה כיף לאיריס…
כולי מלאת התפעלות מבעלי החיים, הנופים המיוחדים ובעיקר – מהמפגשים האנושיים שאת מתארת. מיסרי לרפי שאני מלאת התפעלות מכישורי הריקוד שלו…!!
איזה טיול מרהיב, מיוחד ומרתק.
תודה לך רחל על השיתוף הנפלא הזה.
ממשיכה לעקוב ולהתפעל…

שירלי
-
רחל
לא נעים לספר כי הרכיבה שלי על יען
הסתכמה ב שנייה וחצי בנסיון הראשון
ושבע שניות תמימות בנסיון השני.
שתיהן הסתיימו כשאני שוכב על הגב
על האדמה מתפוצץ מצחוק.
אכילת בשר יען מענגת יותר מרכיבה עליו.
תמשיכי....…
מוטי
-
היי רחל !
אני עדיין פה וממשיך להנות מהטיול – מהתמונות הנהדרות ומהסברייך
המלומדים !
תודה ענקית על השיתוף !
-
בוקר טוב ושבוע טוב
לקחתי התנחתה קלה מהסיפור שלי ע”מ לסים לקרוא את הסיפור המופלא שלך
הכן מגיע לו 6 כוכבים (אבל יש רק 5) גם על הסיפור המופלא, המספרת והתמונות
צביקה
-
ערב טוב חברה יקרה וחברים יקרים!!!
שמחה שטרחתם להגיב ו/או להחמיא!!
צפריר – המיינה ההודית אינה דומה למיינה בישראל אבל טוב לדעת שהיתה פלישה הודית לא רק של בניאדם (בדרבן) אלא גם של ציפורים..
הם הביאו במזוודות בוודאי.

שאפו על הספרים עבי הקרס שאתה קורא. נשמע מעניין הספר הזה. מתי אתה קורא?
יען הוא עוף אבל אם אתה מתעקש שהוא ציפור לא יפול כבודה.
לגבי חביתה מביצת יען – כדאי לדעת שהיא מלאה בכולסטרול ומי שסובל משומנים בדם כדאי שירחק ממנה.
שירלי – האיחור שלך מתקבל בברכת ברוכה השבה והמאד שווה. היו לך כל הסיבות לאיחור ויפה מצידך שביקרת כאן. התמונות שהספקת לראות הן מהנייד וכאן מהמצלמה הגדולה – יחי ההבדל הקטן.
תודה לך על המילים החמות והמפרגנות.
מוטי – ממך הייתי מצפה שתצליח להחזיק מעמד על היען 10 דקות לפחות. אוי איך נפלו גיבורים??? לפחות יש לך תמונה?
המטייל המתמיד – כמה אתה משמח אותי שאני רואה שאתה עדיין כאן מלווה אותי , למרות שאני יודעת שאתה דחוק בזמן. תודה לך!!!
צביקה – יופי שלקחת לך אתנחתא קטנה להגיע עד הלום. גם אני עשיתי כמוך בכתבה הנהדרת שלך על האלפ”צ . הצצתי ונפגעתי מהיופי שם.
שבוע טוב לכולם
-
נעצרנו לארוחת צהרים טעימה בג’ורג’יה שהיא העיר השישית מבין הערים העתיקות בדרום אפריקה וממנה מתחילה “דרך הגנים” היפה על דרך הגנים כדאי לקרוא כאן. אך במקומות מסויימים קראתי שבעצם דרך הגנים מתחילה מקייפ טאון ונמשכת עד לפורט אליזבט. נייזנה עיירת קיט ציורית קיבלה את פנינו כשדגל ישראל מתנוסס במדרחוב המוביל לרציף.
נייזנה נכתבת בכלל KNYSNA.
את נייזנה מאד אהבתי ובמדרחוב התחדשתי עם קישוט לבית – ביצת יען.
-
בנייזנה קיימת לגונה הנכנסת פנימה לתוך היבשה ושני צוקים הנקראים “הראש של נייזנה” סוגרים על הלגונה ופתח קטן נשאר ליציאה אל הים. הלכנו לאורך בתים יפים ווילות שבכיף הייתי קובעת כאן בית קייט. עצים שמדי פעם מסתירים את הנוף ומדי פעם רואים את היופי שמופיע בתמונות.
נפעמתי מהנוף המדהים ביופיו והיתה לנו הליכת בוקר קלה ומרעננת להוריד את הקלוריות מארוחת הבוקר.
-
רחל התמונות נפלאות !!!!!
יעד מרתק שכבר הרבה זמן אצלי על הכוונת
אקרא את הסיפור לאט לאט שיתפנה לי קצת זמן
בינתיים התענגתי על התמונות
כל הכבוד לך
הותיקים שביננו זוכרים את הציפורים בראש של מתי כספי הצעיר ושלישית לא אכפת להם
תודה על התמונות הנהדרות
-
ליאור היקר ערב טוב!!!
איזו הפתעה יפה הכנת לי כששבתי הביתה.
בזמנו אהבתי מאד לשיר את השיר הזה.
וכשראיתי את הפסל והצטלמתי זו בדיוק שהמנגינה שזמזמתי לי.
אני יכולה לאמר לך שדרום אפריקה והמדינות השכנות זה מתכון בטוח למשפחתכם להנות מטיול שונה ותמשיך לעקוב ולקרוא תראה אילו מקומות יפים עוד ראינו ואילו חוויות מיוחדות עוד חווינו.
תודה לך מקרב לב!!!
-
היעד הבא היתה העיירה PLETTENBERG BAY שלה מפרץ מרהיב אבל מזג האויר לא היה מספיק בהיר. השם ניתן ע”ש מושל האיזור יואכים פלטנברג.
לאחר תצפית על העיירה ועל החוף היפה , המשכנו לגשר המפורסם בזכות קפיצות הבאנג’י – גשר בלוקארנוס.Bloukrans Bridge פגשנו שם זוג ישראלים שבדיוק קפצו לראשונה בחייהם והם היו בהיי עילאי. זהו הגשר הגבוה בדרום אפריקה שקופצים ממנו באנג’יי – 216 מ’ גובהו. והוא השלישי בגובהו בעולם שקופצים ממנו באנג’י!!!
אתם בוודאי מבינים שלא יכולתי להתאפק וגם אני – הנועזת – קפצתי בחלום הלילה
-
כדי שתחושו מהי דרך הגנים אראה לכם כמה תמונות של פריחה מהדרך שכל פרח היה יפה יותר מקודמו. שטיחים של פרחים. התמונות לעיתים מטושטשות במקצת אבל זה צולם תוך כדי נסיעה ואני רק יכולה להתנצל על איכותן.
-
ולבסוף הגענו ליהלום שבכתר לשמורת ציציקאמה. המדריך המקומי דון לקח איתו את מיטיבי הלכת ורפי ביניהם, והמדריך בצלאל לקח את מיטיבי הלסת ואני בתוכם.
התחלנו ללכת את רפי כבר לא ראיתי ואני רואה גרם מדרגות ארוך שצריך לעלות.
בשלה הזה של הטיול היו לי כבר כאבי ברכיים מכל העליות והירידות מהאוטובוס והג’יפים בספארי, עשיתי אחורה פנה, וצעדתי בגפי לאורך החוף עד הנקודה בה ראיתי מהאוטובוס את הקורמורנים שהיו על החוף.
-
Tsitsikamma שמורה זו פירוש שמה – המקום של המים השופעים. אז יש כאן מים, יערות, סלעים יפים ומסלולי הליכה ממסלול של שעה- שעה וחצי ועד 5 ימים.
אפשר להגיע עד לנקודת תצפית על הגשר ומי שיורד מטה צריך גם לעלות.

על האפשרויות השונות באיזור ניתן לקרוא כאן.
ומי שלא רצה ללכת בכלל , בפינה שממנה פונים שמאלה למסלול ניצב בעמדה אסטרטגית בית קפה – מסעדה והיו כמה מהקבוצה שבחרו באופציה זו

-
ארוחת הצהרים היתה במקום חמוד עם אוכל טעים שנקרא פונדק ציציקמה המופיע בתמונה למטה, שהוא גם בית מלון. המנות היו מאד טעימות אבל מה שהכי אהבתי את הפרחים בחצר בחוץ. סוף כל סוף לצלם פרוטיאות בשלל צבעים ומקרוב.
-
לא הרחק משם פסענו בשביל בתוך יער, שביל מוסדר וחמוד , שביל מעגלי כדי לצפות בעץ בן 800 שנה. רק שמי שכבר היה בארה”ב עם עצי סקויה ורדווד, קשה היה לי להתרשם ממנו. מה שכן התרשמתי משלל סוגי הפטריות שראינו שם. תמונה של העץ הגדול בציציקמה ניתן לראות במאמר הזה כאן.
-
רחל יקרה
ממשיכה לקרוא בשקיקה את סיפוריך.
למרות שעברו מיליון שנים מאז שהייתי בדרום אפריקה לא שכחתי את ציצי-קמה
וכנ”ל את ציצי- קסטננגו בגואטמלה
.….. -
משהגענו לפורט אליזבט עלינו על טיסה ליוהנסבורג ולינה בבית המלון.
למחרת בבוקר טיסה נוספת , טיסה קצרה בת שעה וחצי לויקטוריה פולס שנמצאת במדינה חדשה בזימבבואה. בשדה התעופה צריך למלא טפסים לויזה רב פעמית בעלות 45$ לאחד ולהכין את הכסף במדוייק ורצוי בדולרים ולא בשום מטבע אחר. הם עיקמו פרצוף למי שלא היה לו במדוייק או שהיה במטבע אחר.
מחוץ לשדה התעופה קיבלה את פנינו להקה שזימרה ורקדה. זו קבלת פנים יפה!!!
בנסיעה ראיתי את היובש הרב והעצים יבשים. הכל זועק שירד כבר גשם.
המדינה נראית מתקדמת יותר מסוואזילנד עם בית חולים שהבחנתי בדרך, תחנת משטרה.
משם נסענו למלון – KINGDOM 4 כוכבים שנראה בסגנון מלונות בלאס וגאס.
מנוחה של שעה בחום אימים ובשעה 16.15 יצאנו לשוק המקומי כי מזמן לא קנינו משהו. לאור החום הכבד, רפי ואני החלטנו שאנו לא יורדים מהרכב ולא עוזבים את המיזוג.
-
לצביה היקרה ערב טוב
שמחתי לראות שלפחות אחת נותרה ללוותני ואיני כותבת לעצמי.
אם זכרת אחרי כל כך הרבה שנים את ציציקמה סימן שהתרשמת מאד מהמקום.
בטוחה אני שהיית במסלול ארוך יותר ממה שבטיול מאורגן הרשה לעצמו.
לציצי – קסטננגו מקווה להגיע ביום מן הימים ולבדוק ממה התלהבת שם.
בינתיים אפשר להתבשם מהצבעוניות הרבה שם.: https://www.google.co.il/search?q=chichicastenango+guatemala &biw=1138&bih=656&source=lnms&tbm=isch&s a=X&ved=0ahUKEwiWxfer-7zQAhWC5xoKHW7IA_kQ_AUIBigB&dp r=0.9#imgrc=WoS_l9lptYqI8M%3A