גלישה עם שקית שתייה/שלוקר
-
אהלן חברים,
יש כאן מישהו שגולש עם שקית שתייה בתרמיל גב ויכול לתת טיפ איך למנוע מהמים בצינורית לקפוא? -
אל תשים מים, תשים וודקה. וודקה לא קופאת.
-
וודקה תמיד תשובה טובהאבל – יש אפשרויות נוספות.
אני גולש עם תרמיל דקיק של קמלבק (דומה לזה בקישור) עם מיכל של שני ליטר. שטוח מאוד, בקושי בולט מתחת למעיל. הצינורית נמצאת מתחת למעיל.
אפשרות נוספת – לשים שרוול תרמי על הצינורית.
חשוב – כשמסיימים ללגום, לנשוף אויר לתוך הצינורית לרוקן אותה ממים.
-
אני פשוט לוקח בקבוק של חצי ליטר שם בכיס של המכנס וממלא אותו במסעדות בהר במידת הצורך.
אם אתה נופל הבקבוק עלול להתפוצץ וזה קצת לא ניעים אבל לא נורא
-
אם אתה נופל לא טוב על הבקבוק אתה גם יכול לשבור ברך (או צלע אם שמת קרוב לחזה).
בקשר לשלוקר אני נכנעתי וחזרתי לבקבוק וכן היה לי בידוד וגם מכיר את הטריק של הנשיפה אבל ברגע שאתה מתכופף (או נופל) המים חוזרים לצינור. רק צריף כמה טיפות קפואות כדי שהצינור יהיה חסום ואז אתה גולש עם משקל של 2 ק”ג סתם.
לאחרונה קניתי שקית רכה בצורה של בקבוק מתקפל של SOURCE נראה לי פתרון נחמד.
-
אני גולש כבר ככה כמה שנים וכמעט ולא היו לי בעיות. אתה תמיד יכול להכנס למסעדה לדקה או שתיים. או להקפיד לשתות כל כמה זמן שלוק קטן או שניים ואז זרימת המים מונעת קפיאה [כמו להשאיר ברז מטפטף בבית בימים של קרה]. את התיק אני מנצל גם בשביל להכניס לתוכו חטיפי אנרגיה/, פרי,/ כריך , את המצלמה. הבעייה היחידה שזה קצת התעסקות כי צריך להוריד אותו מהגב כשעולים לרכבל אחרת לא נוח לשבת ולהשען עליו.
את הפתרון של בקבוק במכנס אני לא אוהב. זה מגושם, המכנסיים לא ממש מתוכננים לזה אז זה בולט או לוחץ. כשנופלים זה כואב פחד וכבר דיברו פה על מה קורה אם זה נוזל… תמיד תהיתי איך לא תכננו מעיל או מכנס עם חיבור או פאוץ’ למים. זה כנראה שיגעון של ישראלים [המים]
-
אני שותה סודה דרך קבע (סחתיין על כל חובבי הוודקהתזהירו אותי איפה אתם גולשים שאדע להמנע מהמסלול שלכם...).
בד"כ כשאני לוקחת בקבוקי פלסטיק עם מים מוגזים בתרמיל- הם בסדר. משום מה הפחיות של פלגרינו קופאות, כך שאני צריכה להפשיר אותן טיפה’לה במסעדה.
אבל מה אתם עושים עם השוקולד שקופא? פעם כמעט נפלה לי סתימה.
-
למה בעצם צריך בקבוק מים?
זה לא שגולשים ימים ללא תחנות במידבר סהרה, בד”כ במרחק גג חצי שעה יש איפה לקנות שתיה כשצמאים במקום להיסחב כל היום עם תיק / בקבוק לא נוח.
ואם כבר אלכוהול אז וויסקי.
-
כ 25 שנה אני גולש .אמנם גולש עם תרמיל קטן על הגב אך לא נזקקתי לשתיה מידית.תמיד אפשר לותר על 5 דקות לטובת שלפוחית השתן בביקתה נחמדה .מנוחה קצרה והפסקת שתיה וצפיה בנוף המקסים הם חלק מחופשת הסקי.ובסוף היום כוס יין חם לפני הירידה עושה לנו טוב.
-
אם גולשים בסוף העונה, במרץ כבר חם ושמש ורצוי להצטייד בטרמילציק עם מים... BUT – אם טמפ’ קרובות ל 0 מספיק להכניס את הצינור לתוך התיק וכבר אין סכנת הקפיאה
בימים קרים (מתי היו פעם אחרונה???!) עדיף להיכנס למסעדה ולהתמלא... -
חבר’ה- עם כל הבדיחות בצד. אל תשכחו שסקי הוא מאמץ פיזי בתנאי יובש. למרות הכל נורא נורא ומאוד קל להתייבש. בלי להרגיש. מזיעים בירידה, לא מעט. ובגלל הקור לא מרגישים בזה. ואחרי שעה שעתיים אתם חצי מיובשים ורמת התגובות קצת יורדת, העייפות מתגברת ו… [ שלא לדבר על אחרי הארוחה בצהריים וקצת אלכוהול בצד] לכן אני גולש עם שלוקר ומקפיד לשתות כל הזמן , כמה לגימות כל כמה זמן. זאת המלצה שלי- להקפיד על שתייה [כמעט כמו בתנאי מדבר]
-
בנוסף לכך שרצוי מאוד להרבות בשתיה במהלך הגלישה אני מקפיד על שתיה של כחצי ליטר מים בארוחת הבוקר ואין לי ספק שזה תורם מאוד למאזן נוזלים חיובי.
-
הכי חשוב, גם אם ממש צמאים, לא לאכול את השלג הצהוב.
-
גם אני "מת" על פרנק זאפה!! -
אני ויתרתי על שלוקר כאשר קר זה תמיד קופא בסוף, אפשר לקחת בקבוק מים בתיק, או שקית קטנה של חצי ליטר בכיס של המעיל.
-
אם יש לך שלוקר של שורש, פשוט נשוף לתוך הצינורית והחזר את המים למיכל עצמו. מומלץ בעדינות כדי לא לנפח את המיכל באוויר.
פתרון נוסף הוא לקנות גומי ספוג שמבודד, אבל מנסיון זה לא תמיד עובד.