וכאן כבר ביקרתם ...????.
-
שבוע טוב ומבורך.
בכתבה המצורפת,רשימת פארקים – ואולי לא מהידועים בארה”ב,
אך נראים ששווים ביקור והתרשמות,לידיעתכם ושימושכם.
http://www.veranda.com/travel/g1588/state-parks-youve-never- heard-of/
בילוי כייפי ומהנה,ושבוע טוב חיים.
נ.ב.
אם מי מהגולשים,ביקר באחד מהם,ויכול לחוות דעתו,לטובת כלל חברי
הפורום,תבוא עליו הברכה,ובתודה מראש.
-
הייתי ב4 מתוך הרשימה (שאני זוכרת) - כל הכבוד להורים שליMammoth Caves National Park — Kentucky
Big Bend National Park — Texas
Carlsbad Caverns National Park — New Mexico
Petrified Forest National Park — Arizona
-
למרות הכותרת המדברת על state parks, רוב האתרים המוזכרים הם דוקא national parks.
הצלחתי לבקר ב6-7 מהם (השביעי הוא ביקור קצר בפארק שננדואה, שאני לא ממש זוכר היום):
- Capitol Reef – פארק נחמד באיזור מדברי יבש. אין שם מרכז מבקרים. יש מספר מסלולי הליכה באורכים שונים.
- Badlands – לדעתי, מומלץ למי שמבקר בגבעות השחורות בדקוטה הדרומית להקדיש יום לפארק ה- badlands. לידו יש גם פארק היסטורי לאומי באתר טילים אסטרטגיים. ניתן לסייר בעמדת הפיקוד (דורש הרשמה מראש לסיור) ובסילו של הטיל שנמצא במרחק מה מעמדת הפיקוד. עמדת הפיקוד נמצאת על אחד מכבישי הגישה לפארק ה- badlands.
- Olympic – מהפארקים היפים בארה”ב, לדעתי. יער גשם, אגם, וגם רכס הרים גדול. הנוף מ- Hurricane Ridge ביום בהיר ממש עוצר נשימה. מומלץ בחום למי שמבקר במדינת וושינגטון.
- Crater Lake – אגם גדול ויפה. הביקור מתמצה בתצפיות, אם כי ניתן גם לעלות על שיט באגם, שיכול לכלול גם עצירה באי שבתוכו. גם כן אתר שכדאי לבקרו אם מבקרים באורגון.
- North Cascades NP – עוד פארק יפה במדינת וושינגטון. עלו על כביש 20 בצפון מדינת וושינגטון ותחצו את הפארק הזה, המתאפיין בהרים גבוהים, נהרות, אגמים וגם יערות.
- Petrified Forest – פארק הנמצא בחלק הצפוני של מדינת אריזונה, ממש על כביש I-40. האמת היא שפחות התלהבתי ממנו יחסית לפארקים האחרים שהזכרתי כאן.
-
קרייטר לייק ואולימפיק הם פארקים מוכרים וידועים שבהחלט שווים ביקור ואפילו נסיעה מיוחדת. לא נראה לי שהיה צריך להכניס אותם לרשימה של "20 פארקים שלא שמעתם עליהם". קפיטול ריף פארק פחות ידוע ויותר פראי, יש כביש מרכזי שממנו יוצאים מספר מסלולי הליכה. לא הייתי נוסעת עבורו במיוחד, אך כדאי וניתן לשלב אותו עם ברייס וציון. מפארק שננדואה לא התרשמתי.
-
מוזר שכתבו ש Great Basin NP נמצא ביוטה.. כי הוא נמצא בנוואדה.
-
התשובה היא כן… ואפילו ממליץ בחום
בקיץ 2015 ביקרנו בשתיים מהשמורות האמורות:
פארק אולימפיה (יש לומר חצי האי אולמפיה) במדינת וושינגטון:
האמת שלא ביקור ראשון שלי שם אלא מספר ביקורים ואני תמיד נהנ לחזור. מדובר על חצי אי שמאפשר ביקור ביערות גשם (ישנם שניים שם), חופים מרתקים (גזעים של עצי סקוויה ענקיים על מפרצים פראיים של האוקיינוס), אגמים מטרפים (אגם קרסנט הוא אחד היפים שבהם). הפארק מאוד גדול ויש לקחת בין יומיים לשלושה אם רוצים למצות אותו בצורה טובה.
פארק Crater Lake :
לוע של הר געש שקרס והפך לאגם כחול מדהים. הביקור הוא מעט מורכב. כביש מקיף את הצלעות של הפארק באזורים חשופים לרוחות (רוחות פרצים לעיתים), עם שפע של נקודות תצפית. על מנת לבקר באגם ובאי שבמרכזו יש לצאת למסלול הליכה היורד אל החוף ומשם בסירה (יש להזמין כרטיס מראש) בשיט אל האי או מסביבו. וכמובן טיפוס תלול במקצת חזרה.
שפע של הזדמנויות צילום ומראה מדהים של אגם מראה , שבצירוף עננים יתן לכם נוף בלתי נשכח.אני אצרף להמלצה את שמורת Lasen הפחות מוכרת. שמורה געשית קטנה. שקיבלה את שמה על שם הר הגעש הפעיל שנמצא בליבה. (התפרצות אחרונה ב – 1915). בשמורה שביל נפלא שיורד לאזור של בריכות בוץ מבעבעות (סרחון אימים) וגם מספר אתרים עם ארובות מעשנות. בין לבין אזור נפלא של אגמים ועצים. שמורה מקסימה. ניתן למצות ביום עד יומיים ביקור.
מקווה שזה עזר! -
קודם כל, תמיד נהדר לבדוק איפה עוד כדאילבקר. אני אוסיף גם את קאטמאי נשיונל פארק הנהדר באלסקה- דרך נפלאה לפגוש דובים חומים, ומדבר מוהאבי (מואב), שבו נמצא גם הג'ושוע טרי נשיונל פארק המיוחד (לא לשכוח לקחת מים למסלולים- מדובר במדבר יבש במיוחד).
כמובן שאולימפיק, petrified forest, והקפיטול ריף הם נהדרים, אבל כך גם עוד פארקים נהדרים ביוטה ואריזונה.
-
רשימה קצת מוזרה, וחלקם בכלל לא סטייט פארקס! הם גם לא בהכרח פארקים לא מוכרים – אולימפיק פארק למשל מאוד מפורסם, במיוחד בגלל הגישה הנוחה מסיאטל.אולימפיק יפה ומגוון – אזור חוף פראי, ג’ונגלים ומנגד הרים מושלגים. טיילנו בו כמה ימים בקמפינג.
קרייטר לייק היה מרשים בעיקר בביקור הראשון שלנו בו, כשרובו לא היה עביר בגלל שלג. המראה של האגם המפורסם עם השלג היה נהדר. בחזור, שבועות אחרי, זה היה פחות יפה…
הייתי בעוד שניים-שלושה מהרשימה. אבל כאמור, את השניים שציינתי לא מתאים בעיניי לכנות “פארקי מדינה לא מוכרים”...