ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

השכרת רכב בחברת GREENMOTION ברומניה

פורום אירופה
    3
    4
    1974
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yy4
      yy4 נערך לאחרונה על ידי

דרך לגנוב כסף מלקוחות - השכרת רכב בחברת greenmotion ברומניה

שלום שמי יוסי 

שכרתי מכונית ברומניה דרך חברת CARRENT בארץ והיא הפנתה אותי לסוכנות של greenmotion בשדה התעופה בבוקרשט ברומניה.

המכונית הייתה "Dachia Daster" ושכרתי אותה במשך 5 ימים - החל 19.10.16 עד 24.10.16.

כאשר הגעתי לשדה התעופה, לקחו אותי למשרד שלהם, אשר נמצא מחוץ לאזור טיסות ההגעה.

השעה הייתה מאוחרת בלילה והם גרמו לי לחתום על חוזה גדול עם אותיות קטנות מאוד.

שילמתי מה שסיכמנו על ההשכרה - 106 יורו + 25 אירו עבור נהג נוסף.

בנוסף הם גם החתימו אותי על פיקדון בכרטיס אשראי של  6111 ליי (סביב היורו 1360) למקרה שמשהו יקרה למכונית.

החוזה היה מאוד ארוך עם הרבה אותיות קטנות מאוד, שאדם נורמלי לא יכול לקרוא.

כששאלתי על המכונית הם הראו לי סביב 10 נקודות על המכונית בחוץ (מאוד מאוד קטנות) וושריטות קטנות שהיו שם. רובם לא ניתן היה לראות כי זה היה בלילה.

זה היה נשמע מוזר וחשש קל התגנב אלי שמשהו לא בסדר עם החברה הזו כי עד היום שכרתי מכוניות פעמים רבות בחו"ל אך לא פגשתי חברה שתסמן  כל כך הרבה נקודות קטנות על מכונית שאינה חדשה.

לקחנו את המכונית ומאד נהנינו בטיול שלנו ברומניה למרות שהכבישים ברומניה הם לא כל כך טובים וגם לפעמים מאוד מלוכלכים ובוציים.

כשהחזרנו את המכונית לאחר 5 ימים מיהרנו למטוס.

הגעתי לתחנה והאיש שם אמר לי: "אתה חייב לשלם 10 אירו כי המכונית אינה נקייה מבחוץ". זה היה מוזר כי אנשים אמורים לנסוע עם המכונית והם לא אמורים ללכת לשטוף אותה לפני שהם מחזירים את המכונית. לא רציתי להתווכח איתו כי מיהרנו וזה היה סכום נמוך. ושילמתי.

ואז הוא אמר: "מאחר והמכונית מלוכלכת, אני לא יכול לתת לך את ההפקדה עד שנבדוק את המכונית”. אמרתי לו שלא היו לנו שום בעיות עם תאונה או משהו שגרם נזק לרכב אבל הוא אמר שהם יודיעו לי בדואר אחרי שאחזור לארץ.

כשחזרתי הביתה הם שלחו לי כמה תמונות בטענה שיש עוד מספר נקודות ושריטות קטנות על הרכב שלכאורה עשינו ובכוונתם לחייבני בסכום אסטרונומי של  497 יורו.

הם לא ענו למיילים שלי המסבירים שאנחנו לא שרטנו את המכונית ופשוט חייבו אותי בסכום הזה מהפקדון שהיה ברשותם.

אני מאוד מצטער שזו הדרך החברה הזו עושה כסף מאירועים כאלה.

השיטה עובדת כך: אחרי שאתה חוזר לארץ הם אומרים שאתה שרטת את הרכב ודורשים הרבה כסף על זה. (כמובן שהם לא מתקנים את השריטות כי זה עוזר להם לקורבן הבא)

אתה לא יכול לעשות כלום והם מחייבים אותך וגונבים את כספך.

לדעתי Greenmotion ברומניה הם חברה של גנבים.

בכוונתי לכתוב את זה בכל מקום באינטרנט כדי שאנשים יידעו שלא לשכור מכוניות מכיוון שהם קורעים את הלקוחות שלהם.

עכשיו אני מבין למה יש כל כך הרבה נקודות על המכונית. אתה לא יכול להגיד שום דבר, הם מחייבים אותך  על האשמה שלך על שריטות מדומיינות שלכאורה עשית. זוהי דרך לגנוב כסף מהלקוחות. הם מרוויחים כסף לא מן המכונית השכורה אלא מהאשמת הלקוחות על דברים שהם לא עשו.

כמובן שאם הייתי  עושה את השריטות אלה הייתי משלם אבל אם אני לא, מדוע עלי לשלם?

אחרי שחזרתי הביתה קראתי על התופעה הזו בעוד מספר סניפים של החברה באירופה. ממש אחד לאחד - האשמה של הלקוחות לאחר חזרתם הביתה בתשלום על נקיון ובשריטות מדומיינות שהלקוח גרם לכאורה וחיוב הלקוח במאות יורו 

אני מציע לכולם לא לשכור מכוניות מחברה "greenmotion" גם אם זה נעשה דרך חברה ישראלית. (לפחות נסיוני העגום הוא מרומניה אבל קראתי את הסיפור הזה אחד לאחד על מקומות אחרים של החברה הזו כאמור.) כל אחד רשאי להחליט לעצמו איפה להשכיר אבל שימו לב למקרה הזה ולעוד מקרים - יכול להיות שבחברה הזו המחיר יעלה לכם מאד יקר.

כרגע אני בבדיקות מול החברה הישראלית איך ניתן לקבל החזר לנושא ולהאשמה הלא נכונה הזו. 

לתשומת ליבכם

יוסי 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • yy4
        yy4 נערך לאחרונה על ידי

להלן כתבה בנושא

זו שיטה מתוחכמת לגניבת כסף מלקוחות

הישמרו

https://www.theguardian.com/money/2016/may/21/tiny-scratches -large-bills-hire-car-green-motion

• חיים47
          חיים47 נערך לאחרונה על ידי

לא שוכרים רכב ללא ביטול מלא של השתתפות עצמית , דובר על זה כל כך הרבה כאן.

אישית, נמנע מלשכור רכב בחברה מקומית ולא ידועה. מעדיף חברה בינלאומית מוכרת גם אם זה יקר יותר.

• אילן Ilan
            אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

- מקרה דומה קרה לנו באוסטריה עם חברה בינלאומית בשנת 2005, כך שהשיטה לא חדשה. אחרי חודשיים קיבלנו חיוב של 140 איורו על שריטה ורכב מלוכלך . היינו שני זוגות למשך שבוע כש 5 ימים ירד גשם בלתי פוסק. לא היו ילדים קטנים ברכב . בסוף החזירו רק 80 איורו .

- ברומניה נדרש להחזיר רכב נקי ולכן או שנכנסים לשטיפת מכוניות ומשלמים 20 רון או משלמים את ה-10 איורו . 

- כדי להימנע ממקרים כאלה אני דווקא שוכר רכב בחברה רומנית, כולל כל הביטוחים והכי חשוב משלם במזומן בקבלת הרכב ומשאיר רק 50 אירו פיקדון עבור הניירת . לא אותיות קטנות ולא נעליים. בסיום הטיול מחזיר את הרכב עם מיכל דלק מלא ומקבל את הפיקדון בחזרה . שלום שלום ולהתראות !

אין גיהוץ של כרטיס אשראי ואין חיובים מאוחרים !

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון