זכרונות אהבה מד.אפריקה,סוואזילנד,זימבבואה ובוצואנה
-
רחל היקרה,
התמונות פשוט מדהימות ומשמח אותי להכנס לכאן ולראות שיש המשך לסיפור המרתק הזה.
אני נהנה מכל פוסט ועוקב בהנאה גדולה מאוד.
שמוליק
-
בוקר טוב לרחל
שאלה על זימבבואה
כיצד היו מאירים בזימבבואה את הבתים לפני שהתחילו להשתמש שם בנרות???
התשובה כאן למטה
השתמשו ב,,,,,,,,,,,,,חשמל!
ציינת שזימבבואה נראית ‘מתקדמת’ יותר מסוואזילאנד, דבר כל כך נכון, עד שמוגאבה ‘השתגע’ והתחיל להפקיע חוות של לבנים. עד אותו הזמן, מערכת החינוך בזימבבואה הייתה המתקדמת ביותר באפריקה (טובה אפילו מזו שבדרום אפריקה) ולא נופלת מזו של אנגליה. מאז הפעילות ההיא של הפקעת החוות, הכלכלה בזימבבואה התמוטטה, ובמקום להיות אחת מיצואניות המזון הגדולות באפריקה, היא הפכה לארץ שבה אחוז האבטלה עולה על 80% והיא נאלצת לייבא מזון מהארצות השכנות. המטבעה המקומי ‘נמחק’ (עדיין זוכר שקבלתי עבור 20 דולאר, כמה מיליוני זימ’ דולר) והמדינה נמצאת בנסיגה מתמדת …. חבל.
-
רחל יקרה
מתפללת שהפוסט הזה לא יסתיים
בזימבאווה ביקרנו כשהיתה עוד רודזיה.
מדינה עשירה עם קהילה יהודית אמידה
ממתינה לקרוא את התיאורים שלך שמעשירים ומוסיפים המון
ובעיקר מעוררים לי זכרונות נפלאים ורק רוצה לחזור לשם שנית
תודה לך
-
גם אנחנו והילדים התאהבנו קשות בדרום אפריקה.
בתאור שלך עולה דרום אפריקה עוד יותר יפה ממה שראינו.
מדינה מיוחדת מאוד מערבית אך באותה נשימה כל כך אחרת.
שמחה שנהנתם.
אחוה
-
רוצה להוסיף לגבי עניין המוהר בסוואזילנד כמו גם בדרום אפריקה.
לטעמי בדרום אפריקה המצב יותר קשה. הרבה מאוד אנשים בטאון שיפ חיים כזוג נשוי עם ילדים אבל לא יכולים להתחתן כי לחתן אין מספיק כסף לתת להורי הכלה….
המדריך שלנו בטאון שיפ היה כבר לא אדם צעיר , עם שני ילדים מחברתו ועדיין מקווה שיוכל להתחתן איתה ביום מן הימים לכשיחסוך מספיק כסף.
-
רחל יקרה
את ממש לא לבד. גם אני ממשיכה לעקוב בעניין.
שמורת ציציקמה נראית נהדר . גם דרך הגנים
מחכה לחלק של מפלי ויקטוריה. אנחנו בדרכנו גם לשם אם כי נלון בזמביה.

איריס
-
ערב טוב חברות וחברים יקרים!!!
שמחתי לראות שישנם עדיין קוראים!!!
שמוליק – איזה יופי שאתה עוקב אחרי סיפור הטיול שלי. לכבוד הוא לי.
צפריר – איזה מזל שאתה שם באפריקה ומכיר מקרוב את המקומות שטיילתי בהן ויש לך תוספות מעניינות. לא ידעתי שכך התדרדרה זימבבואה, אבל עם נשיא בן 91 , יש סכוי שהיא עוד תעלה על דרך המלך אחרי שיפרוש או ימות כי לא לעולם חוסן.
ירדן – היום בדיוק חשבתי עליך משלא ראיתי אותך מזמן כאן חשבתי שנסעת לאן שהוא. אז נכון שבעברה זימבבואה נקראה רודזיה ע”ש . אחד מראשי האימפריאליזם הבריטי בדרום אפריקה, המדינאי ססיל רודז.
איני מתפלאת שהיתה כאן קהילה יהודית ענפה. במקום שהיה פרוספריטי כלכלי עם צמיחה בשיעור של 4.5% בשנה, שם היו גם יהודים. זו מדינה עם הרבה מחצבים שכפי שצפריר כתב הנשיא שלה הלך ודרדר את מצבה הכלכלי והצמיחה היום מגיעה ל-1-1.5% בשנה. רוב התושבים הלבנים נוטשים אותה.
בגלל מצב הבריאות במדינה והרבה חולי איידס תוחלת החיים הממוצעת עומדת על 40 שנים. עוד פחות מסוואזילנד.
אחוה – קראתי את הפוסטים שלך באתר שלך ומאד נהניתי. לא הבנתי היכן דרום אפריקה נראית יפה יותר מאצלך. ראינו כמעט אותם מקומות אבל היופי בעיני המתבונן והמצלמה.
לגבי המוהר אני עוד אגע בכך כשאגיע לבוצואנה.
איריס – קיוויתי שאת עדיין כאן ועוקבת מה המקומות שמצאו חן בעייני יותר ומה פחות. עוד אגיע למפלי ויקטוריה. סבלנות אני מגיעה רק בערב לכתוב.
-
בפתח של מלון KINGDOM קיבלו את פנינו לוחם בשר ודם ולוחמים ממתכת ששים אלי קרב. תעלות מים עם אנפות וברווזים שכך באמצע היום בפרהסיה עשו סקס.
-
הרבה מאד “מוקשים תיירותיים “ המתינו לנו לא הרחק מהמלון. בחום הזה לא עלה בדעתי לרדת מהאוטובוס ורק התפעלתי למראה ההיצע הרב והאפשרויות הרבות לרכישת מזכרות קטנות כגדולות.
כמה מהקבוצה קנו כאן ג’ירפות.
מה שעוד התלהבתי בשוק שהגענו אליו כאן היה מהמקומיים שקונים גם הם מתנות. אותי עניין להביט בדמויות הססגוניות שבאו לקנות.
-
רחל היקרה,
נראה לך שנשארת כאן לבד?
מה פתאום?
אני לא תמיד יכולה להגיב, אבל קוראת כול מילה ומתענגת מן התמונות.
דיי דוחה בעיניי הרכיבה על היען.
מזל שלפחות יש הגבלת משקל, משמע: הרע במיעוטו.
ובכלל מדוע שמישהו ירצה לרכב על יען ? (מוטי???)
שמורת ציציקמה מצטלמת נהדר!
נילי
-
הבילוי הבא היה שייט על נהר הזאמבזי. אך רגע לפני שאנו עולים לספינה מקבלת אותנו גם כאן להקה ששרה ורוקדת לפנינו, לבושים בגדים יפים, כאשר כמה מבנות הקבוצה אפילו הצטרפו אלינו. מצאה חן בעייני זימבבואה שבפעם השניה ליום זה עושים לנו קבלת פנים צבעונית.
נהר הזמבזי אורכו 2574 ק”מ והוא הרביעי באורכו באפריקה אחרי הנילוס, הניז’ר והקונגו. אנו שטנו על מי מנוחות בנהר אולם לאורכו לפני שמגיע לאשדות של ויקטוריה, הוא שוצף ומי שאוהב ריגושים ראפטינג על הנהר בראפידים בדרגה 5 יוצאים מויקטוריה. עוד על ראפטינג כדאי לקרוא כאן.
במהלך השייט ראינו פיל שמפרק כמה עצים לתוך פיו ולא שם עלינו.
-
נילי היקרה ערב טוב!!!
שימחת אותי שאת עדיין כאן,
לרגע חשבתי שזה כבר אינו מעניין היות והכתבה ארוכה כמו כל הכתבות שלי בגלל אורך הטיולים. הרגעת אותי.
אכן לגבי היען זה מאד צרם גם לי. ואם כבר חייבים רכיבה הייתי מגבילה זאת לילדים בלבד ששוקלים גג 25 ק”ג.. מצד שני גם על חמור וסוס רוכביים ואיני בטוחה שהם נהנים. וסוסים ותחרויות סוסים זה בכלל מאד מקובל באנגליה ובעולם כך שאיני יודעת מה לי כי אלין. ברומא תתנהג כרומאים. זו התרבות כאן או התרבות לתיירים.
-
למעוניינים – סיימתי לכתוב בבלוג שלי
כתבה מורחבת על סוואזילנד – מדינה בה המלך הכל יכול!!!
ואתם כמובן מוזמנים לקרוא ולהגיב שם.
הכתבה כבר מופיעה ככתבה מומלצת מטעם למטייל.
-
נילי
לאחר שנפלתי תוך שניות מעטות מגב היען
גם אני שאלתי את עצמי את אותה השאלה.
במקרה שלי..... התשובה כנראה מורכבת
אבל לא נראה לי שזה משהו שפסיכולוג טוב לא יוכל לפתור
. רחל.... נראה לי שתמונה רק תתסיס פה את האוירה ולא הייתי רוצה להעכיר את האשכול היפה הזה שלך.
מוטי
-
היי מלאך,
העיקר שלגבך וליען שלומות.
.במצב העכירות של שמי מדינת ישראל תמונתך רק יכולה לתרום להעלאת מצב הרוח כאן….רק אומרת….

נילי.
-
מוטי היקר ערב טוב
החיים בדרום אפריקה הם שחור ולבן. יש הרבה מהכיעור והרבה מהיופי.
הכל אגב בעייני המתבונן.
אני באה לשקף את מה שראיתי ולא הכל יפה
אז בוודאי תמונה שנפלת מיען לא יכולה להזיק אלא אם אתה מתבושש.
לחץ מתון יעזור?
נילי יקירה ערב טוב גם לך !!!
באמת בערב זה כש-80,000 אנשים התפנו מבתיהם ומעל 100 נפצעו
צריך דחוף אסקפיזם מנושא השריפות.
במקום שנפגעו קשה להושיעם . מקווה מאד שלכולם יש ביטוח
וישופו במוקדם או במאוחר. מקווה שזה יהיה במוקדם אבל כשיש כל כך הרבה
נזקים זה אינו מנבא פיצוי מהיר.
-
נהר הזמבזי, נודע גם בכינויו "נהר האלים”. כששטנו הבחנו שהנהר זורם על גבול מדינות (זימבבואה וזמביה), במקום שעמד הפיל זו כבר זמביה. הוא ללא ספק הנהר המפורסם והמשוייט ביותר באפריקה ואולי בעולם כולו.
הרבה להקות של ציפורים ממינים שונים חלפו מצד אחד לצד השני של הזמבזי.
ראינו היפופוטמים אבל אחרי כל כך הרבה היפופטמים שראינו בטיול עד כה – הם כבר לא הליהיבו אותנו. ךמעשה הזמבזי היווה אכזבה מבחינת החיות.
אבל גולת הכותרת של שייט זה היתה שקיעה מרהיבה.
-
כבר ראיתי כמה שקיעות מרהיבות בחיי אך זו על נהר הזמבזי היתה רומנטית למדי.
-
לפני שנסענו לחו”ל, במפגש עם המדריך בארץ, כששאלנו על מחלת המלריה, אמר לנו המדריך שהוא אינו נוטל כדורים נגד המלריה בטיוליו הרבים שמדריך באפריקה, אמר שבתקופה בה אנו נהיה במקום שעלולים להעקץ זה בויקטוריה פולס, אבל כיון שאנו נהיה בתקופה היבשה שלא יורד גשם, היתושות לא תהיינה פעילות. היתושות הן אלה שעוקצות.
באחד הערבים שהמדריך כינס אותנו להרצאה הוא הסביר לנו על המלריה, קצת באיחור למי שלא ידע על המחלה לאחר העקיצה.
אביא לכם קצת מידע מויקיפדיה:
יתושות האנופס מחדירות בעקיצתן את טפילי המלריה לדם הנעקץ. טפילים אלה, מגיעים תוך מספר דקות לכבד ושם מתחילים להתרבות. בתקופה זו לא מופיעים בקרב אדם הנגוע במחלה תסמינים ולכן אין באפשרותו לדעת האם הוא אכן נדבק במחלה. לאחר מכן יוצאים הטפילים למחזור הדם ופולשים אל האריתרוציטים, שם הם מתחלקים ומתרבים תודות לפירוק ועיכול מולקולת ההמוגלובין.
לאחר שמגיעים האריתרוציטים לקיבולת טפילית מרבית, הם מתבקעים וגורמים לשחרור הטפילים לנוזל הדם. דבר זה מאפשר לטפילי הפלסמודיום לפלוש לאריתרוציטים נוספים ובאופן זה להמשיך את תהליך ההדבקה. יחד עם הטפילים משתחררים לנוזל הדם גם גבישי המוזואין. שחרור גבישי המוזואין הוא זה שמוביל לעלייה חדה בחום הגוף, שכן שחרורו מעודד הפרשה של ציטוקינים פירוגניים (דלקתיים)
המלריה מתפרצת לאחר 10 ימים עד חודש מרגע העקיצה והתסמינים שלה: חום גבוה, שלשולים והקאות, כאבי שרירים, כאבי ראש, כאבי מפרקים, טחול מוגדל, כבד מוגדל, הזעה מרובה. בקיצור חגיגה.
בארץ המדריך אמר לנו שכדאי להצטייד בחולצה בהירה עם שרוול ארוך לאירוע בערב זה , שכן היתושות אינן נמשכות לצבע בהיר. אנו רק קיווינו שהיתושות מכירות תאוריה זו, שכן רפי ואני החלטנו לא ליטול כדורי מלרון.

יצאנו למקום שנקרא בומה שזו מסעדה הנמצאת עם כסוי מקש, במתחם ענק, שבה מכינים בשרים על האש, יש שם מזנון חופשי של בשרים, ירקות, פירות ועוד.
לכבוד האירוע לבשתי ליתר בטחון חולצה קצרה שחורה, עליה חולצה בהירה עם שרוול ארוך כעצת המדריך, וכשהגענו לכניסה למקום עטו על כל אורח בד צבעוני בסגנון אפריקאי, קשור על כתף אחת.
אלא שעם החום מהאש להכנת הבשרים, והחום ששרר באותו היום, וכל השכבות שהיו עלי, כל שנותר לי לעשות מייד לאחר שהבאתי את האוכל והתיישבתי ליד השולחן – היה להסיר מעלי את כל השכבות ולהשאר עם חולצה שחורה קצרה עלי.
למחרת בבוקר ראיתי שנעקצתי מספר עקיצות וכעת היה עלי להמתין כדי לדעת אם אלה היו יתושים או יתושות.
פרט לאוכל היה שם מופע של שירה וריקודים שנראה ממש לא אותנטי והקבוצה החליטה בשלב די מוקדם שהבנו את הפואנטה ואפשר לחזור כבר למלון.

-
שלום רחל
לא יודע מי הפיץ לך שמועה שאת פה לבד (רשעים)
הכתיבה היא לבד, ואני אומר שאני כותב לעצמי ושמח שיש לי שותפים לקריאה.
ואיזה מזל שלא הגעתי לדילמה כמו שהיתה לך בטיול (הייתי נכנס לריב עם עצמי)
מה זאת האפשרות בחירה:- לכאן או לשם
אני רוצה להיות גם כאן וגם שם!!
ואם לא הבנת את הדילמה (שאצלי היא קריטית)
הדלימה היא לבחור בין………..
מטיבי לכת ומטיבי לסת
צביקה