עזרה בתכנון מסלול לסלובקיה
-
היי לכולם ,
אנחנו משפחה זוג+3 (7,10,12 )
עם ילדה צליאקית
נוחתים ב 8.7.17 בוינה 9.7.17 נוסעים לסלובקיה (היינו פעמיים באוסטריה מדהימה!!)
חשבנו לבלות 18 יום בסלובקיה ושבוע בהונגריה סה”כ 25 יום.
חזרה דרך וינה.
האם יש אינפורמציה על מוצרים ללא גלוטן בסלובקיה
ומה המסלול המומלץ?
אזורים ללון לטיול כוכב תחומי עניין אגמים, פארק חבלים, אופניים, מסלולים בטבע, רכבלים…….
תודה מראש,
ניר
-
היי,
היינו באוגוסט בסלובקיה ווינה בהרכב דומה.
הנה לינק לתכנון המקורי ובלוג המתאר את המסלולים שעשינו בפועל.
לנו ב riverside שבטטרה הנמוכים, מיקום מצויין לטיולי כוכב. אם יש לכם ככ הרבה ימים בסלובקיה, ניתן לפצל את הלינה לשניים – בטטרה הנמוכים ובגבוהים.
-
הי
וואוו...18 ימים לסלובקיה נשמע לי הרבה. לא שאי אפשר למלא..עדיין אולי כדאי לשקול תוספת קטנה מפולין למשל או מוינה , שם אתם נוחתים.לצערי המלצות לצליאקים לא אוכל לתת.
היינו בסוף אוגוסט האחרון בוינה 4 לילות ובסלובקיה 10 לילות שחולקו חצי לטטרה העליונים (ישנו בטטרנסקה לומניצה – ממליצה) וחצי בטטרה התחתוניים (ישנו ברוזומברוק- אבל אני ממליצה לישון קרוב יותר לליפטובסקי מיקולש).
נתחיל בדיסהמלצות: פחות אהבנו את המבצר בספיס. מאוד נהננו בטיולי הטבע ובפארקי המים. מגלשות ההרים ופארקי החבלים חביבים- לא לצפות לרמה של אוסטריה.עדיין נהננו מאוד.
פארק המים טטרלנדיה נהדר. אקווה סיטי נחמד בבשנובה לא היינו.
נהנו מאוד במערת הקרח והנטיפים על אף שלא היו הסברים באנגלית. באחת המערות נתנו דף הסבר באנגלית. אכתוב את ההמשך בהודעה נפרדת כי כבר קרה שנתקע האייפד והכל נמחק
-
יש משהו לא מאוזן בטיול שלכם.
הייתי מעביר ימים מסלובקיה להונגריה. בהונגריה אפשר להיות כמה ימים בבודפשט ועוד כמה ימים באגם בלטון.
-
המשך.
לא ביקרנו בהרבה ערים ועיירות בסלובקיה. אבל את בנסקה ביסטריצה מאוד אהבנו. חמודה, קטנה וציורית. טיילנו ברחוב הראשי ואכלנו שם. עלינו למגדל לתצפית נוף , ירדנו ואכלנו גלידה טעימה שקנינו בתחתית המגדל. הלכנו כעשר דקות למוזיאון המרד ועשינו סיבוב בגינת המוזיאון שם מוצגים כלי נשק/מלחמה ממלחמת העולם השניה. והתרגשנו מהביקור הקצרצר בגינת חביבה רייך..
מבחינת מסלולי טיול : הטיולון מסביב לאגם ורביצקה בטטרה התחתוניים חביב ביותר. מסלול דיירי במאלה פטרה מהמם. ממליצה מאוד להגיע מוקדם מאוד בבוקר אחרת המקום עמוס מאוד ולדעתי פוגם בחוויית הטיול. מאוד אהבנו את מסלול המפלים היוצא מהרביינוק ואלמלא הבעייה ברגל שהיתה לבתי היינו עושים את כל המסלול האדום מסקלנטה פלסו עד להרביינוק.
מאוד אהבנו את מסלול זימרסקה רוקלינה בגן העדן הסלובקי – עם הסתייגות: מדובר במסלול שחלקו הראשון קשה ואפילו קצת מפחיד עבור מטיילים שאינם מורגלים - כמונו. הכוונה שאיננו מורגלים. ואף על פי כן צלחנו אותו והילדים הכריזו שזה המסלול הכי שווה שהם עשו. עד כדי כך שהיתה דרישה לחזור עליו . עוד מסלול יפה שעשינו הוא מסלול מאגם שטרבסקה פלסו (שמהמם בעצמו) לאגם פופרדסקה . בכלל, המסלולים והאתרים בטטרה העליונים מקסימים.
אשמח לתת מידע נוסף ןלענות על כל שאלה
איילת
-
אני מאוד ממליצה להתחיל מראיה באתר,בבלוגים הרבים על סלובקיה.
מצורפים בבלוגים לינקים להמון אתרים סלובקיים. תחומי עניין רבים.
גם סיכומים של מטיילים ללא ילדים.
אפשר לחלק את המסלול 2-3 מוקדי לינה.
לא כולם אוהבים את זה,נכון. המרחקים לא ענקיים אך עדיין ..לא מדובר בכבישים מהירים. לרוב עוברים דרך העיירות. מהירות נסיעה יורדת. ולא תמיד כייף להיות כמה שעות,בדרכים.
יש אפשרויות רבות ללינה. פנסיונים עם מטבחון,עם אפשרות לארוחת בוקר..
עם צליאק אולי עדיף פנסיון עם מטבחון,לקחת מהארץ כמה מוצרים שאפשר מהם להכין לחמניות מהירות,לחם כו’..
הערים הקטנות של סלובקיה חמודות מאוד. אהבנו כמה..
יש כמה כפרי מוזיאון.
כדאי לבדוק באתר תיירות סלובקי איזה פעילות יש לתקופה שלכם..
אפשר להקציב זמן לפולין הקרובה. אולי אף לקרקוב כמה ימים.
מוזמנת לקרוא בבלוג שלי.
-
הי,
אם יש לכם הרבה זמן לבלות בסלובקיה אז הייתי ממליצה לחלק לשני כוכבים. אחד בטטרה הגבוהים ואחד בנמוכים.
אנחנו הגענו לסלובקיה מבודפשט. אם לא הייתם בבודפשט הייתי מקדישה לה לפחות ארבעה ימים ועוד כמה ימים באגם בלטון.
ממליצה לגבי הצליאק לקחת הרבה דברים מהארץ, מאוד קשה להבין שם את המוצרים בסופר, שום דבר בסלובקיה לא כתוב באנגלית ובהרבה מקומות התקשינו למצוא מישהו שמבין אנגלית ויעזור לנו, ומה שבטוח למצוא בית/דירה עם מטבח ולבשל את רוב הארוחות לבד. בבודפשט יהיה לכם יותר קל למצוא אוכל ללא גלוטן.
אני הייתי ישנה חצי מהלילות ליד רוזמברוק ומשם מטיילים בטטרה הנמוכים כולל הר חופוק, מסלול מלון דיירי, טירת אורבה, פארק טרטלנדיה ועוד. ואחר כך הייתי מתמקמת באזור טרטנסקה לומניצה או אפילו יותר צפונה (אנחנו ישנו בזדיאר היה נפלא) ומטיילת באזור שם כולל גן העדן הסלובקי, שיט בנהר הדונייץ’ וכמובן האזור של טרטנסקה לומניצה שמלא במסלולי טיול נהדרים ויש בו גם אטרקציות. בנוסף, הייתי מוסיפה נסיעה לפולין לפחות ליום אחד. יש לכם הרבה זמן (אנחנו לא הספקנו...אבל אם היה לי זמן הייתי עושה זאת)
-
אנחנו היינו לפני כשלוש שנים בסלובקיה , עם בת צליאקית והמודעות שם היא סבירה.
יצאנו עם כרטיס העמותה, והיתה הרבה מאד נכונות לעזור בכל מסעדה כמעט.
בחלק מהמסעדות ישנו סימון מנות, ובמקומות שלא – הרוב הבינו את הכוונה ועזרו מאד.