מי חווה אומגה בטירול?
-
שלום לכולם. לקראת טיול משפחתי טירול ראיתי שאחת האטרקציות המעניינות היא אומגה ארוכה. האם מישהו חווה ויכול לספר?
תודה מראש
חן
-
שלום. אני עשיתי את הserfauser saucer. זאת אומגה מאוד ארוכה ומאוד גבוהה שמחולקת למספר מקטעים. היה כיף גדול אבל פחדתי לתת לילדים הקטנים יותר לעשות אותה לבד. הגדולה פחדה. כך שאין לי המלצה של ילדים לגביה. אני נהניתי מאוד. יש גם את הדאון בפיס שעשיתי עם הילדים מספר פעמים. אין שם מקטעים שצריך לעבור ממקטע למקטע אז נתתי לילדים (הקטן בן 11) ללא חשש. הם מאוד מאוד נהנו.
-
ויש אומגה של 500 מטר מעל סכר בעיירה VANDANS במחוז פורלברג. עולים עם הרכבל GOLM ולמעלה יש פארק חבלים + אומגה + סיום במגלשות הרים מאד מהנות של 2700 מטר.
-
תודה על המענה. על האומגה בגולם שמעתי אבל קצת רחוקה לנו. על זו שבסרפאוס גם שמעתי והיא הרבה יותר קרובה אלינו. האם מתאימה גם לאלו שחוששים? הבנתי שהיא בנויה ממספר מקטעים, האם ניתן לעשות רק את חלקם? תודה
-
לא ניתן לעשות רק חלק מהמקטעים באומגה בסרפאוס. זאת אומגה לכיוון אחד. מראש ההר ועד לבסיסו. מחולקת לתחנות. ברגע שמתחילים עוברים מתחנה לתחנה. כל תחנה היא בעצם פלטפורמה קטנה שלא ניתן לרדת ממנה אלא רק להמשיך (אולי יש ירידת חירום?) על כל תחנה יש איש צוות שמעביר את הגלגלת למקטע הבא בזמן שעדין בעצם קשורים לאומגה. אין ממה לחשוש. על כל תחנה יש איש צוות ובכל זאת מדובר באוסטריה. הכל מאובטח. האומגה עצמה מאוד מהירה וגבוהה אז היא פחות מתאימה למי שיש לו חשש מגבהים ומהירות. אני מאוד אהבתי אותה. אולי כדאי להתחיל עם הדאון בפיס. זאת אומגה יותר קצרה ויכולה לתת את הטעם של המהירות למי שחושש לעלות על אומגה ארוכה יותר מבלי לדעת מה המשמעות. עושים אותה גם 4 אנשים שקשורים יחד אז ילדים יכולים להרגיש יותר בטוחים עם ההורים לצידם. בכלל פיס מקום נהדר. יש שם גם מגלשת הרים, מגדל קפיצה והרבה מתקנים נוספים. וכמובן שהנוף שם מדהים.
-
אומגה בטירול ?לא מניסיון…
חפשי רשמים בגוגל
arena skyliner - zillertal, אומגה, מגיל 8 / 40 ק”ג
הר רופאן – מתקן רחיפה, מגיל 10 / גובה 1.30 מ’
פארק אקסטרים, לא רחוק מאימסט, אזור 47 – למתבגרים מגיל 12+
fiss – Serfauser Sauser
ועוד
-
עשינו אותה עם 3 בנות בגילאים 11-15. כולנו גלשנו בגבורה. קצת מלחיץ לפני שמתחילים, עד שמבינים שזה כיף גדול.
מומלץ להתחיל בדאון בפיס. עשינו אותו שנה לפני.
תהנו