ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסע לפולין - כמה שאלות

פורום אירופה
    7
    8
    2142
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יוחאי72
      יוחאי72 נערך לאחרונה על ידי

בהמשך לשאלתי הקודמת בפורום

נזדמנה לי אפשרות להצטרף למסע לפולין של בית ספר תיכון.

אני יוצא רק לחלק השני של המסע. 4 ימים הכוללים את “הקו” לובלין – קראקוב – אושוויץ

שאלות:

1. אני צריך להגיע מורשה ללובלין בשעות הלילה (נוחת בורשה 22:30). האם יש בעיה לנסוע עם רכב שכור? המסע הוא בסוף פברואר – שלג / גשם / כביש קפוא... 
      2. היום האחרון במסע:  אושוויץ-ברקנאו, מחולק לחצי יום באושוויץ וחצי יום בברקנאו. הטיסה שאני רוצה לקחת חזרה (אני טס בנפרד מהקבוצה) יוצאת ב 17:00 מקרקוב, כך שאני מפסיד את החלק של בירקנאו בסיור.
        האם לדעתכם זה קריטי ההפסד הזה? (יש לי אפשרות לקחת טיסה מאוחרת יותר אבל היא הרבה פחות מתאימה לי)

תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dyarok
        dyarok נערך לאחרונה על ידי

1. לגבי נהיגה בחורף לא אוכל לענות. נהגתי בקיץ ולא הייתה שום בעיה: כבישים נוחים (אם כי איטיים כיוון שחוצים עיירות לרוב).

2. ביקרתי באושוויץ פעמיים: במסגרת מסע מהעבודה ובמסגרת פרטית לקחתי סיור מעמיק של המוזיאון ליום שלם (6 שעות , 3 ש' בכל אחד מהאתרים). 2 האתרים גדולים מאוד ושונים. אני מניח גם שטקס האזכרה יערך בבירקנאו.

לדעתי ההחלטה היא אישית ולא נכון יהיה להסתמך על אחרים במקרה זה.

אני אישית החכמתי, למדתי וחוויתי בכל אחד מהסיורים שהייתי שם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • idonadav
          idonadav נערך לאחרונה על ידי

יכולה לשתף אותך רק בחוויה האישית שלי.

הייתי במשלחת הורים במקביל למשלחת של בני במסגרת ביה”ס.

החלק של בירקנאו כולל הטקס של הילדים הוא עוצמתי, ועבורי  היה מאוד משמעותי.

• קליינר
            קליינר נערך לאחרונה על ידי

עשיתי את הדרך מורשה ללובלין עם רכבת , נסיעה של כ-שעתיים, לפני כ-7 שנים.

רק צריך לברר עם עדיין קיים הקו  בלילה.

• סקר סביונית
              סקר סביונית נערך לאחרונה על ידי

מאוד קשה לענות על שאלה 2.

להבדיל מאושוויץ,הביקור בבירקנאו הרבה יותר עוצמתי.במקרה שלנו היו משלחות מהארץ של חיילים ושוטרים.היה שם טקס מרגש,מצמרר,דגלי ישראל מכל עבר וזה היה שיאו של המסע.

החיבור בין כולם שם מדגיש כמה ולמרות הכל עם ישראל חי וקיים.

מעבר לזה השיקול הוא שלך.

• נדב1913
                נדב1913 נערך לאחרונה על ידי

הייתי במסע הזה לפני כ17 שנים, אני יכול להעיד שהחוויה העוצמתית ביותר היתה בבירקנאו, שם אתה באמת מצליח להבין את מימדי האסון.

לאחר שחזרתי מהמסע העברתי כמה הרצאות הכנה לנערים ונערות מבית הספר שלי והיה משפט שיצא לי באופן ספונטני והוא כ”כ נכון

באושוויץ מרגישים את הרוע, בבירקנאו מרגישים את המוות.

• יוחאי72
                  יוחאי72 נערך לאחרונה על ידי

תודה על התשובות

תודה לכל המשיבים!

בעזרת תשובתיכם ובעזרת תשובות של מכרים שהיו שם, החלטתי לא לוותר על בירקנאו.

אני אצא למסע עד סופו ואחזור איתם לארץ וכך גם אחסוך את הבירוקרטיה של לחפש תחבורה באופן עצמאי

תודה יוחאי

• ליאל_אורי
                    ליאל_אורי נערך לאחרונה על ידי

החלטתך נבונה ונכונה. נכון, גדלנו עלל המושג “אושוויץ” אבל בירקנאוו היא “עיר ההריגה”. אושוויץ קטנה. במקורו זהו מחנה פולני שהוסב על ידי הגרמנים לכלא לשבויי מלחמה ולמתנגדי שלטון. היהודים אוחסנו בו לאחר מכן. שהגרמנים הבינו כי הוא קטן מלהכיל הם החליטו לפתח עבורו שלוחה גדולה, בירקנאוו. הם לא סיימו את הקמת בירקנאוו. כיום נותר מעט ממה שהיה שם. אבל כשאתה נכנס פנימה ורואה את השטח העצום שהוכן, אתה מזדעזע מהגודל. וכשאתה שומע שאלו שהגיעו לכאן “לא עוכבו” אלא נשלחו מיד להשמדה, אתה מתחלחל. ואתה שואל עצמך, היכן היו הפולנים? אותם אלו שכיום עושים כסף מאותה השמדה לה הם נתנו ידם. ואז אתה מבין, למה החליטו הגרמנים לרכז את כל ההשמדה בפולין? למה לא בגרמניה? להם היה ברור שיהיה להם קל לטעון ולשכנע בבוא היום כי היו אלו הפולנים האנטישמיים שביצעו את השמדת היהודים. 

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון