המלצה על יעד לסקי בחופשת חנוכה
-
שלום,
אשמח לקבל המלצה על יעד לסקי בחופשת החנוכה (23.12)..
אתר טוב במחיר סביר ככל שניתן.
תודה!
-
נתחיל בחדשות הטובות – הדמפ הראשון של החורף יורד השבוע כך שכנראה (כי שום דבר לא בטוח עםמזג אויר, גם אתרים לא כל כך גבוהים יהיו מושלגים)
אבל.…
החדשות הפחות טובות:
- אותה תקופה היא גם חופשת חג המולד !!!
- כמעט אין חדרים פנויים בשום מקום והמחירים יקרים
- יהיה צפוף
- גם מקומות בטיסות = בעייה
אם התקציב שלך קטן, כנראה מומלץ לחשוב על תאריך אחר
אם אין בעיית תקציב, תקח טיסה לציריך ותאתר מקוםלישון באתרי שויץ
הייתי מחפש בגרינוולד או דבוס.
אופציה אחרת לטוס לגנבה ולחםש מקום בשמוני.
ואופציה של רוזמר – ארהב
יונתן
נ.ב לפני שבועיים חיםשתי מקום 27/12-1/1 בסן אנטון- אישגיל – לא היה פתרון שינה, אנחנו נוסעים לשמוני בצרפת (נחיתה בגנבה)
-
מה בדיוק הבעיה???כנס לאתרים של אחת מהחברות : סקידיל, פינגווין, גרייבר, רג’ינה ועוד
יש שלל הצעות לשלל אתרים מבולגריה דרך איטליה וצרפת ועד לאן שתרצה
במחירים מסביר ועד יקר מאוד.
רמז
ככל שהאתר טוב יותר והעסקה מציעה יותר המחיר סביר פחות...
-
בגדול, חנוכה זאת תקופה טובה בעיקר במערב אירופה. צרפת, אוסטריה, שוויץ, איטליה. וגם, אתרים גבוהים.
בולגריה ושאר מדינות המזרח יהיה סיכון.
כמובן שזה מזג אוויר ואי אפשר לדעת מה יהיה, אבל חורף שעבר היה קטסטרופלי עד אמצע ינואר במזרח אירופה בפרט.מה גם, תבדוק מתי יוצא כריסטמס השנה, ואם הוא יוצא על חנוכה, הייתי שוקל תאריך אחר, יהיה מלא, יקר, על גבול המעיק.
-
הי יונתן
אני ובעלי רוצים לנסוע לסקי פעם ראשונה בחיים בשבוע הראשון של ינואר.
שמוני נשמע מעולה!!
יש לך המלצה איך להרכיב חבילה לבד כולל העברות והדרכה?
טיסה ולינה אני יודעת לחפש, אבל את השער...
-
לפעם ראשונה שמוני ממש ממש לא מתאים …..
לא יודע מה הגיל שלכם – אולי תחשבו על גרינדלווד בשוויץ … זו ארץ היידי בת ההרים
יונתן
-
אנחנו בני 40… משום מה הלב שלי נמשך לצרפת…
למה שמוני לא למתחילים?
יש חבילה מאוד אטרקטיבית ללז ארק ב-2.1 (2400 יורו לזוג הכל כלול). יש שם גם משטח החלקה על הקרח, היינו לוקחים את הסקייטים שלנו (אנחנו מקצוענים על הקרח).
נשמע לך דיל שווה יותר משמוני במקרה שלנו?
תודה רבה על התשובה המהירה!
-
שמוני לא מתאים למתחילים בגלל כל מיני סיבות. בעיקר חוסר במסלולים מתאימים למתחלים ואזורי סקי מפוצלים.
לז ארק מתאים מאוד למתחילים. וזה שיש שם גם משטח החלקה – נשמע לי כמו קארמה
. לכו על לז ארק בלי למצמץ. למרות שבלז ארק יש כמה מתחמי מגורים, אז תנו עוד פרטים על הדיל -
מסכים עם שלגוןראשית, בגיל שלכם (שזה פחות או יותר הגיל שגם אני התחלתי…. ואשתי התחילה) נראה לי עדיף “ארץ מתורבת” ואתר מעניין שיש בו יותר מה לעשות ולראות
מאשר
מזרח אירופה……
אומנם – שמוני … זה שם דבר “מותג על” בסקי, אבל כי שכתב קודמי יש לאתר חסרונות לא-קטנים במיוחד למתחילים, והוא מורכב ממספר תתי-אתרים שצריך להתנייע בינהם, ממש לא-מתאים למתחילים שצריכים שהעסק יהיה פשוט להם כי בלאו הכי הם צריכים להתרגל.
לשמוני צריך לחזור:
- עם כסף – לנצל את מבחר המסעדות בערב
- יכולת גלישה – מסלולי קשים (אדומים ושחורים) ו- אופ פיסט
לגבי לז ארכס – מציע לכם לפרסם איזה מלון ושיערו לכם, צריך לוודא שהוא קרוב למעליות ושהדיל כולל הדרכה ועדיף ציוד.
האתר צריך להיות פשוט יותר למתחילים.
יונתן
נ.ב – אני בלז ארכס באמצע פברואר לכמעט שבוע
-
שלגון, יונתן, תודה!!!
החבילה היא של קלאב מד אקסטרים, 2400 לזוג כולל טיסות, העברות, פנסיון מלא, הדרכות 4 ימים (5 שעות כל יום), סקי פס, ציוד, לוקרים, אלקוהול וכל מה שקלאב מד יכול להציע.
אני מניחה שהקלאב הספציפי הזה לא מפואר, לא משנה לנו בכלל, אוכלים כל דבר, אין לנו טענות בד”כ לתנאיי מחיה

-
נשמע דיל מצויין. כרגע בשבילכם זה עדיף בהרבה על שמוני. העניין עם ההדרכה נשמע לי מוזר כי לפי מה שאני זוכר, בקלאב ההדרכה היא חינם לכל השבוע.
אל תשכחו לספר כאן איך הייתה החופשה

-
חחח
נכון, הם אומרים שבוע הדרכה, אבל בפועל: יום ראשון ואחרון ימי טיסות לא עושים סקי (ביום ראשון מתאימים נעליים וסקי בערב). נשארו 5 ימים. ביום אחרון אין הדרכה – גלישה חופשית. אז נשאר כל יום הדרכה ב-4 ימים שנותרו..חחח
אגב, בגלל זה הדיל כזה זול – גנבו לנו יום לעומת החבילות הרגילות

תודה רבה על התמיכה, הייתי צריכה את זה כדי להיסגר שאני נכנסת לזה
), מקווה שמעכשיו זה לחיים
הזמנתי!!!
-
עדיין נשמע לי סביר יחסית למחיר. קלאב מד לא זוליםת ושלג אנחנו כבר יודעים שיש בכמויות.
אולי יהיה לכם טוב קצת להתנתק מהמדריך/ה ביום האחרון ולנסות לבד, למרות שזאת חופשה ראשונה שלכם ועדיף שתהיו עם מדריך בכל השבוע...
בכל מקרה, ביום האחרון, בחרו לכם מסלול קל שתוכלו להתאמן עליו ואל תנסו “לסחוט את הלימון”. מתי שתרגישו עייפים – רדו מההר או עצרו לאיזו ארוחה באחת המסעדות בהר.
-
בהחלט נשמע חבילה טובה!!
אני גם מחפש לינואר בלז ארכס. דרך מי סגרתם?
-
סגרנו דרך פינגווין כי הם נותנים גם השכרת ביגוד ללא תוספת תשלום (הם מגדירים את זה כשובר הטבה). המחיר הזה תקף רק לשבוע ראשון של ינואר. באיסתא אותו דיל בדיוק באותו מחיר, אבל אין שום טריק עם ביגוד, אז זה נופל עליך.
-
קלאב מד - בעקרון מקום טוב ללמודקצת הגזימו, נעשה סדר
- כולל ציוד וסקי פס – אתם לא צריכים לעשות כלום שכרגע אתם לא מבינים בו.
- הדרכה בקלאב – טובה, הם יטפלו בכם מהיציאה מהמלון ויחזירו אותכם – לא צריך להתמצא בכלום.
- לומדים – משני עד שישי (5 ימים)
- גלישה חופשית – יום אחד (שבת) לפי מה שקלטתם עד כה
- אוכל בשפע ואתם בצרפת…., בופה (לפעמים זה יתרון – לעומת סטנדרט אוכל של 5 מנות עם 15 דקות הפסקה בן המנות …..סה”כ שעתיים……..מביאים ספרים...)
סה”כ “בול” למתחילים ויש גם את הופעות הצוות וריקודים בערב אם מדבר לכם…
וכמובן תשאלו את המדריך (בהנחה שיש לכם תקציב...) איפה יש מסעדה “טובה” על ההר ליום שבת בצהריים…..
יונתן
נ.ב. – למי שלא מכיר, המסעדות בהר מתחלקות ל-2 סוגים – שירות עצמי ומסעדה אמיתית עם הגשה ותפריט “אמיתי”.
חלק מהמסעדות מהסוג השני ידועות וטובות בהרבה מכל “שף” בארץ כולל השף ששר את חלומות העגבנייה….
-
קלאב מד לז ארק - מקום טוב ללמוד להתחמק מאוכל בינונימהתרשמותי, הרמה של האוכל בקלאב מד יורדת בכל פעם שאני מגיע למוסד הזה.
בלז ארק היציאה מהקלאב למסלול די מעצבנת; למרות שמתחילים גמורים ממילא לא ינסו לגלוש את הירידה או לג’עג’ע בעליה עם המגלשיים.
קליטת הוויפי היא רק בקומה של המועדון ליד החדר של הילדים (כך בכל אופן היה לפני שנתיים – תבדקו אם שיפרו). אם לא השתפר – אל תשכחו לעשות חבילה בסלולר.
-
היינו בקלאב בלס ארקס שנה שעברה.
לסגור מהר מהר ולא להתלבט.
פשוט מושלם ובמיוחד למתחילים.
היציאה לשלג קצת מעצבנת אבל זה לגמרי נסבל, לא להתרגש מזה.
האוכל ממש אחלה במיוחד למי שלא בררן, אלכוהול חופשי בשלל צורות, נשנושים בין לבין, כיף שלא נגמר.
אחלה הדרכות.
הויי פי בסדר גמור לשולחי וואטזאפ לא למורידי סרטים.
הצוות מטורף. כיף.