מסלול טיול ויאטנאם - התיעצות
-
אנחנו משפחה של 5 (זוג ו-3 ילדים מתבגרים) מתכננים לעשות טיול ראשון עם הילדים במזרח אחרי שטיילנו מספר פעמים באירופה וארה”ב. התכנון הוא 3 שבועות המחולקים ל- 10 ימים מלאים בצפון-מרכז ויאטנאם ואח”כ 11 יום סינגפור+קוסומוי.
המסלול שתכננו בויאטנאם:
יום 1: נחיתה אחה”צ בהנוי והתאקלמות
יום 2: יום הנוי
יום 3: נסיעה בבוקר לסאפה (לא ברכבת)
יום 4: שוק Bac Ha Market והאיזור
יום 5: סאפה + נסיעה אחה”צ להנוי
יום 6: יום פתוח
יום 7: הלונג ביי
יום 8: הלונג ביי + טיסת ערב ערב להוי אן
יום 9 הוי אן
יום 10: הוי אן + טיסת ערב לסינגפור
נשמח לשמוע חוות דעת על המסלול בדגש על היום החופשי באיזור הנוי – האם כדאי לבקר Bat Trang Ceramic Village או Tam Coc או רעיונות אחרים.
בסאפה יש לנו יום מלא + 2 חצאי ימים – נשמח להמלצות ממוקדות או פעילויות מיוחדות. מחפשים דברים שונים ממה שמכירים מטיולי העבר במערב אך שמתאימים לילדים מפונקים.
תודה על העזרה!
-
אהלן גילית.
על פניו התכנית נראת טוב.
תנסי לדחוס עוד אתר מענין.
תנסי לותר על היום החפשי ולהגיע ל הואה ,כדאי מאוד.
בהצלחה ונסיעה טובה
-
המשך .
עם תזדקקי לסוכנת נסיעות מצוינת תצרי עימי קשר.
097483262 \ 0546905496
-
לגבי באט טרנג- אני חושב שאם אין לאף אחד מכם שום עניין בקרמיקה- זה יהיה פחות מעניין.
הייתי שם עם הבת שלי, אבל היא עובדת עם זה, ופשוט נכנסנו לאנשים לחנויות ולמקומות העבודה והיה מעניין. תכלס יש שם משהו תיירותי יותר ( בעיקר תיירות מקומית) שעובדים על ריחיים לעשות קצת קרמיקה ומסתובבים בחנויות. אני חושב שרוב האנשים יעדיפו שיטוט ברחובות הרובע העתיק.
למה לא תסעו ישר לבאק הא ותלונו שם לפני השוק, תוכלו כבר באזור הצהריים לעזוב לסאפה ואולי להספיק באותו אחה”צ את קטקט.
לי יותר מפריעים הימים הקצרים בסוף שכוללים גם טיסות ונראים לי שיביאו אתכם יותר למירוץ מפוספס מאשר להנות מהמקום. אולי כדאי להוסיף יום מלא בהלונג ועוד יום אחד לנסוע באמת לנין בין והאתרים בסביבתה במקום הוי-אן.. שאני בטוח שהטיסה לסינגפור ממנה היא עם עצירה בסייגון או הנוי...
-
מפריע לי חלוקת הימים בין וייטנאם שאתם מקציבים לה 10 ימים ולסינגפור וקוסמוי 11 ימים .
הייתי בשלושת היעדים שציינתם ואני חושב שאתם עושים עוול לוייטנאם .
אני טסתי לוייטנאם דרך סינגפור , ואחרי שבועיים וחצי הקדשנו שלושה ימים לסינגפור , וזה כדי להתארח אצל הבן שלי שגר אז בסינגפור .
-
מסכים עם אבי
חזרנו לפני חודש מ 3 שבועות בוויטנם
לא מספיק
אם אתם רוצים נופש עדיף כבר לקחת בפוקוק
לפי דעתי תוותרו על סינגפור וקוסמוי
-
אהלן.
צודק הכותב שאתם עושים עוול לויאטנם.
צריך להקדיש לויאטנם לפחות 14 ימים נטו.
היתר צריך להתחלק ל סינגפור.ולעד השלישי
בהצלחה.
-
ראשית שימו לב שהשוק בבאקהא זה ביום א’
יש כל יום שווקים בכל מיני מקומות
תבדקו לפי הימים שתמצאו בסאפא.
צפון ויטנאם שווה לפחות שבויים אם לא יותר
הנוי עיר מאד מענינת ושווה להשקיע בה לפחות יומיים
גם הוי אן שווה לפחות 4-5 ימים כולל הסביבה הקרובה.
וותרו על סינגפור
וגם על קו סאמוי
סעו לפו קוק (לא הייתי )
ואת 5 הימים שיעדתם לסינגפור הקדישו להנוי ולהוי אן.
אחת הערים היפות בדרום מזרח אסיה היא הוי אן
אחרי לואנג פראבנג
-
תקדישו עוד זמן לויאטנאם!
מה אתם מתכננים לעשות בסינגפור?
קוסמוי זה נופש אותו תוכלו לעשות גם בויאטנאם.
תשמרו את תאילנד וסינגפור לטיול אחר...כך גם אנחנו עשינו
ויאטנאם מדהימה ויש להקדיש לה את הזמן הראוי לה

-
כבר די הרבה הגיבו פה והעירו הערות רלוונטיות, אני אוסיף כמה דברים גם כן

האנוי: עיר מאוד מעניינת, אפשר בקלות להעביר שם יום שלם ויותר. אנחנו טיילנו במהלך היום בעיר העתיקה ובאתרים נוספים שנמצאים במרחק הליכה, ובערב עשינו סיור אוכל שהיה אחד מהאטרקציות המוצלחות במהלך הטיול (זה כמובן תלוי במידת הפתיחות של הילדים, אבל יש מגוון של מנות).
הלונג ביי: אנחנו גם נסענו בבוקר ועלינו על ספינה של 24 שעות, בעיני זה הספיק, למרות שראיתי שיש כאלה שלנים באי מסוים או באיזורים שקרובים ומאריכים את השהות במקום. אבל מבחינת מיצוי החוויה של ההלונג ביי זה הספיק.
הוי אן: באמת אחת הערים המקסימות ומאוד נהנו שם, מכיוון שהיא קטנה יום אחד יכול להספיק בכדי לחוות אותה. מצד שני, יש כל מיני דברים נחמדים שאפשר לעשות בסביבה – “כפר” משי, סדנאות אוכל, השכרת אופניים וכדומה. אז אפשר להיות עוד יום-יומיים.
בהמשך למה שרשמו לך על פוקוק – אני הייתי לפני תחילת העונה, כך שהמזג אוויר לא היה מאוד אידיאלי (ימים גשומים/מעוננים וים סוער). גם נראה שהמלונות והסביבה פחות מפנקים מתאילנד (לא הייתי), מצד שני, יש יתרון למקומות פחות מתוירים וזה היה שינוי אווירה מרענן. השאלה היא מה אתם מחפשים

מניסיון עבר, נראה לי שגם אם זה אפשרי, שלוש מדינות בשלושה שבועות יכול להיות צפוף. אפשרות אחרת – אנחנו נסענו לקמבודיה לאנגקור (יומיים, קצרצ’יק), גם שם יש איים בתוליים ויפים בדרום, ואז אפשר לבלות שם כמה ימי בטן-גב. מצד שני, אם אתם נוסעים לסינגפור ותאילנד בשביל אווירה יותר מערבית ומודרנית – זה לא עונה על הדרישה.
-
פוקוק בסוף אוקטובר
קצת גשום
מים חמימים
ים לפעמים קצת סוער
אין מה לעשות בערב חוץ מהשוק
מי שמחפש איקקשין מסיבות זה לא המקום
אנחנו הינו מאד מרוצים