מוצ'ילה או תיק צבאי?
-
אני נוסעת לטיול של 10 חודשים במזרח, מתכננת לעשות גם טרקים..
רציתי לדעת אם זה קריטי לקנות מוצ’ילה או שאפשר להסתדר עם תיק של צבא (הוא טוב ממש עם ברזלים בגב ונוח..) ואם זה חשוב אז למה, כי הבנתי שברוב הטרקים בכלל מטיילים רק עם התיק הקטן
-
תלוי בשימושקודם כול, עבור רוב המטיילים, עיקר ההסתובבות עם התרמיל היא לא בטרק אלא ביומיום – מהאוטובוס למלון, מהמונית לתחנת הרכבת וכן הלאה. יש כאלה שלצרכים האלה מספיק להם תיק סביר, או אפילו מזוודה. באופן אישי, בתור מי ששונא מוניות, מעדיף ללכת ברגל ליעדים גם אם מדובר בהליכה של ארבעים דקות, ואוהב ששתי הידיים שלו פנויות, חשוב שיהיה לי תרמיל עם מערכת גב טובה, שאותו אני לוקח אפילו לנסיעות עבודה [אם כי חייבים להודות שכיום הוא כבר די ממורטט ומצ’וקמק]. החבר שאיתו יצאתי לטיול הראשון שלי, באירופה, הסתפק בתיק הגדול מהצבא ולא סבל מזה יותר מדי. אם נוח לך להסתובב עם התרמיל שלך ואת לא מתכננת פעילות אקסטרימית, אפשר לשקול לקחת אותו.
בטרקים, לפחות בנפאל, באמת אין צורך להיסחב עם התרמיל – שוכרים פורטר שנושא אותו, והולכים רק עם התרמיל הקטן [גם במקרה הזה כדאי לרכוש תיק טוב עם מערכת גב]. את רוב הציוד בכלל משאירים במלון.
“מוצ’ילה”, אגב, זה תרמיל בספרדית. כל תרמיל. זה יכול להיות תרמיל מקצועי של אלפיים ש”ח, או שק עם שני חבלים וכמה תרנגולות חיות בפנים.
-
דבר שהופך להיות משמעותי בטיול ארוך הם החלוקה והעיצוב של התיק. ברוב תיקי הטיולים חשבו על הפרטים הקטנים - בין אם זה חלוקה פנימית נוחה, תאים שימושיים, ורצועות חיצוניות מפתיעות. בטיול כזה כל הדברים שלך בתיק הגדול וזה הופך להיות יותר חשוב ממה שמשערים
מצד שני, לרוב התיקים האלו יקרים, ואם את לא רוצה או יכולה להשקיע אפשר לוותר. כפי שרשמו, בטרקים ארוכים בנפאל יש פורטרים ובטרקים יומיים לוקחים תיק קטן, כך שזה יותר למעברים בין לבין ונוחות אישית. הייתי בודקת שוב שהמערכת גב בתיק הצבאי מתאימה לך, אפשר לשים משקל ודברים בתיק ולנסות ללכת עם זה קצת בבית.
-
קודם כל, פרט לכמה מקומות ספציפיים, במזרח לרוב אין כמעט טרקים ארוכים עם לינה וסחיבת תרמיל. נפאל היא יוצאת דופן, עם המון טרקים ארוכים, אבל אפשר לשכור בה סבל אם לא רוצים לסחוב.בכל אופן, תיקון לעתיד: כשכן עושים טרק ארוך (כלומר, טרק של יותר מיום אחד) לגמרי לוקחים את התרמיל הגדול ולא קטן. הרי כל הפואנטה בתרמיל גב מקצועי הוא להשקיע במערכת גב טובה שאיתה אפשר לסחוב על הגב את הציוד במשך שעות ארוכות. אין שום היגיון דווקא כשצריך לסחוב הרבה להשאיר את התרמיל הגדול מאחור.
אין לי מושג מה זה “תיק של צבא” ועד כמה מערכת הגב שלו טובה. כדאי להסביר כדי שנוכל להתייחס לשאלה בהתאם.
יש להניח שאת לא מתכוונת לתיק שקיבלת מצבא ישראל ממש, נכון? כי לדעתי לא כדאי לקחת לשום מקום בחו”ל שום דבר עם סמל צה”ל עליו…
כתרמילאית, את לא פעם צריכה לסחוב ציוד על הגב. זה לא רק בטרקים. זה גם כשהתחבורה הציבורית עוצרת במרחק 15 דקות מההוסטל, כשתופסים טרמפ וצריך ללכת לצומת, כשבטייוואן תמיד תוקעים אותך בחדר בקומה ה-5 ללא מעלית. האם ה”תרמיל של צבא” שלך נוח לך על הגב כשכל הציוד שאת מתכננת לקחת בפנים? מאחר והוא כבר אצלך, נסי ותקבלי תשובה: שימי בו את כל מה שאת מתכוונת לארוז לטיול עד הפרט האחרון, ולכי קילומטר כשאת סוחבת אותו. היית עושה את זה באופן יומיומי?
-
כמובן שתלוי איפה במזרח ואופי הטיול, אבל בהכללה, לדעתי חשוב יותר שהתיק יהיה נוח לתפעול ופחות מערכת הגב שלו.
אלא אם את מתכננת טרקים ארוכים הכוללים גם סחיבת משא (וכמו שרשמו פה במזרח אין הרבה כאלה ובאלו שיש בחלקם יש פורטרים), ההתנהלות העיקרית עם התיק היא להוציא ולהכניס ציוד. צריך לזכור שכל יום מחליפים בגדים, כלי רחצה וכו’ ולכן יש הרבה מאוד התנהלות כזו. ברוב המקומות הדרך מההסעה (מטוס, אוטובוס, מונית, טוק-טוק...) עד למקום הלינה כוללת יחסית מעט הליכה. וגם אם יש יותר הליכה, תיקי גב איכותיים עם מערכת גב איכותית מיועדים לטרקים ארוכים. זו המטרה שלהם.
האם קצת יותר נוח גם בהליכה קצרה לעומת תיק גב פחות איכותי? כן. האם נחוץ או שווה את הכסף? לדעתי לא.
רוב תיקי ה”צבא” למיניהם הם תיקי שק שהם מאוד לא נוחים מבחינה תפעולית, אבל גם חלק לא קטן מתיקי הגב האיכותיים יותר כך שאם כן רוצים להשקיע שווה לדעתי להשקיע בתיק עם ריצר’ץ קדמי.
אפשרות נחמדה מאוד לדעתי, יש תיקים שהם גם בעלי מנשא לגב (באיכות מאוד נמוכה אמנם) וגם טרולי. כך שאם רוצים וצריך לשים תיק על הגב אין בעיה ואם יש שביל/כביש נוח אין כמו טרולי. הלוואי והייתי לוקח כזה בסין או בפיליפינים למשל.
אני שוב כמובן מסייג ואומר שהכל תלוי באופי הטיול ובמיקום, אבל הרצון בתיק גב מאוד איכותי הרבה פעמים נובע מתחושה שזה מה שצריך וקונים לטיול הגדול ולא מצורך אמיתי לטיול (בטח ובטח אם את אומרת שיש לך תיק עם מערכת גב ונוח פשוט מהצבא ולא מהרכישה הגדולה שלפני הטיול).
-
אם כך אני אסייג: לא כל תרמילי הגב למטיילים הם אותו הדבר. נכון שרוב המטיילים קונים תרמילים בתצורת שק, אבל יש גם כאלו עם תאים הנפתחים כמו מזוודה, ומאוד נוחים לתפעול ולאריזה מסודרת – אבל שוקלים כלום ומצוידים במערכת גב. מבחינתי זה סוג התרמיל האידיאלי, והוא אכן משמש אותי כבר הרבה מאוד שנים גם למסעות עם טרקים וגם לנסיעות עירוניות. -
תודה רבה רבה עזרתם לי מאוד! וזה מקסים מצידכם ממש! -
יו גו גירל!אל תשכחי לחזור אחרי הטיול ולספר איך היה.