כמה לילות להקדיש לזאקופנה?
-
הטיול מתוכנן ליולי. טיסת ויזז. מגיעים בשאטל ללילה ראשון בקרקוב. אחר כך עוד 6 לילות. וביום השביעי בצהריים חוזרים לטיסה מקטוביץ.
מתכוונים להתנייע בתחבורה ציבורית.
בנתיים שיריינתי-
לילה ראשון ליד תחנה מרכזית בקרקוב
2 לילות בזאקופנה
4 לילות נוספים במרכז קרקוב.
מה דעתכם?
-
נשמע בסדר גמור.
-
תודה ועוד שאלה...ללילה ראשון שרינתי את מלון איביס שקרוב לתחנה המרכזית. לפי מה שאני מבינה השאטלים מקטוביץ' עוצרים בתחנת האוטובוס המרכזית. שזה בצד האחורי של הקניון ותחנת הרכבת. האם אפשר לעבור ברגל באמצע לילה דרך התחנת רכבת והקניון כדי להגיע לרחוב הראשי ושם ללכת ברגל למלון. הדרך ה"אחורית" לא ניראת לי נעימה לאמצע הלילה.
-
אנחנו נסענו עם השאטל עד לפתח המלון שלנו ברובע יהודי.מלון רג’ינט
שילמנו תוספת כ30 זלוטי.הנהג פיזר לפי הדרך..
-
תודה!ננסה לבקש מהנהג. אם לא- נלך ברגל עד המלון בתקווה שניתן לעבור דרך התחנה.
אשמח לשמוע טיפים מה ניתן לראות בזקופנה?
אני מוצאת מעט חומר על האיזור
תודה
-
היינו רק יום אחד.
זאקופני עיירה מתוירת,עיירת סקי בחורף.
יש מדרחוב נחמד,בתי קפה ומסעדות. מתחם דוכני שוק עם תוצרת מקומית.
וביגוד. אפשר לעלות לתצפית עם קרון שעולה על פסים. טיול רגלי, מסעדה.
חברה שלי נשארה לכמה ימים,לקחו מלון עם ספא,היו בחורף אז הפעילות הייתה חורפית,מזחלות סוסים..
ראית את האתר הזה?
-
אמה, תודה!!! -
את זאקופנה ממצים ביום אחד.
-
היינו בזקופנה בקיץ האחרון. כמו שנאמר ממצים אותה ביום אחד. המוני אנשים מסתובבים במדרחוב עולים לתצפית וזהו. כנראה שבחורף היא יפה יותר. בדיעבד מצטערת שעשינו את הדרך אליה
-
אני שמחה שאת מצטערת.
כלומר לא שאני שמחה לאיד חלילה
אבל הנטיה שלנו ,כולנו, תמיד להצדיק החלטות (גם לא נכונות) בדיעבד.
-
מסכימה איתך. בעת שמתכננים טיול ולמרות שמשתדלים לברר מקסימום פרטים עדיין המציאות לעיתים שונה. קרה לי לא אחת ואין לי בעיה להודות בכך. יחד עם זאת מה שפחות מוצא חן בעיני אולי ימצא חן בעיני אחר.
-
אויי... מתחילה לדאוגחשבנו להגיע עם אוטובוס בצהריים לזקופנה. למחר לצאת לטיול טבע/הרים ובבוקר שלאחרי לחזור לקרקוב.
בתמונות הכל נראה כל כך יפה – העיירה, הנופים...
שם יהיו לנו עוד 4 לילות.
אשמח לשמוע הצעה אחרת למסלול.
-
רק בתיאוריה כי אני לומדת את האזור לטיול עתידי
ובהנחה שאתם ללא רכב אלא בתחבורה ציבורית/טיול קנוי מקרקוב
אופציה קרובה יחסית לקרקוב- ונראית (לי) מעניינת ובטבע
פארק לאומי אוציוב ojcow national park
-מערות (עטלפים) ועוד אחת .
טירה מאד מרשימה (תמונות)
ביצורים של פעם
מסלולי טבע כמובן
צוקים
כפרים.
נגיש בתחבורה ציבורית מקרקוב- (המידע כאן בסיוע נירית שהשאירה את הקישור לפני מספר ימים).
לא יודעת עדיין איך מתניידים בתוך הפארק אם לא צמודים למכונית?
יש גם סיורים מאורגנים פרטיים /קבוצות מקרקוב.
-
למה ללון בזאקופנה?במרחק שעה וחצי משם חבוי גן עדן העונה לשם סלובקיה.
-
לגבי ojcow national parkאם נוסעים באוטובוס מקרקוב ל אוציוב , אפשר ללכת משם לכמה נקודות קרובות-אחת המערות עם עטלפים Jaskinia Ciemna וערוץ יפה בערך 2.5 ק”מ מהחנייה. במסלול מאד קליל. גם הליכה לאורך הנחל חביבה (כיוון אחר).
ובכל זאת הנופים יותר מרשימים בעיני באזור זאקופנה, ואם מחליטים לטייל שם בטבע-יש לא מעט מסלולים שניתן לעשות.
ולמרות שאישית לא התלהבתי מזאקופה “התיירותית” לדעתי ההרים סביבה לא פחות יפים מהחלק הסלובקי.
-
תודה על ההשוואה, ועל המידע .