אי ביוון בפסח הקרוב. לא כל-כך פשוט כמו שזה נשמע...
-
שלום!
אולי פה תבוא הישועה.
אנחנו (זוג פלוס ילדון בן 4.5) רוצים גם השנה להמלט מליל הסדר לכמה ימים לחופש קצרצר –
מפנטזים על אי שמרגיש כמו יוון ולא כמו אילת, ים, טברנות, הליכות קצרות בין הכפרים, הפלגות קצרות לאיים שכנים, והרבה מנוחה.
מודעים לזה שאפריל זו עונה גבולית לים –
בשנה שעברה היינו בתחילת אפריל ברודוס והיה מז”א מדהים, כולל לרחצה בים ובבריכה.
מחפשים אי יווני שנגיש להגיע – עם טיסה ישירה או טיסה פלוס הפלגה לא ארוכה.
לא רוצים את רודוס/כרתים, גם כי היינו ורוצים לגוון וגם כי מפנטזים על מלון קטנצ’יק/דירה ולא על דיל.
שיטוטי העלו אי בשם אגיסטרי – פחות משעתיים הפלגה מאתונה.
מישהו מכיר? יודע? היה? הבנתי שהאיים שבאיזור אתונה פחות חמימים מהאיים הדרומיים כמו כרתים ויוון. האומנם? כי באפריל זו נקודה קריטית.
תודה מראש לכל תובנה
-
נשמע מצחיק כשדוחים מקום בלי להכירו.
בכרתים מעל 10.000 בתי מלון החל ממלון 1* וצימר פשוט, ועד צימר יוקרתי ומלון היחידי באירופה 6*.
האפשרויות הן או במרכזי הנופש, או בערים או בכפרים שבהם בתי מלון קטנים ונחמדים (גם בערים אני מכיר מלונות קטנים ונחמדים ואפילו זולים).
אפשר כמובן לקחת את הטיסה של הדיל בלי לקחת את הדיל עצמו , להזמין באמצעות סוכן מקומי מלון היכן שרוצים, ולהחליט לאן נוסעים ומטיילים ומה עושים בזמנכם.
להזכיר כי מחוץ לעונת התיירות מה שקורה כרגיל בחיי האי ממשיך כמובן, אולם כלל הפעילויות המיוחדות לתיירות ימתינו לעונה.
כמובן שהים בכרתים חמים יותר כיוון שהחוף הדרומי שלו הוא בים הלובי, 280 ק”מ מהסהרה…..
אבל מכיוון שאמרת לא לכרתים, מאחל לכם הצלחה להיכן שתיסעו.
-
בדקו אפשרות להיות באי לארוס
-
מאיר שפירא הגדול, שלום!
בכלל לא הייתי מודע לעובדה שצצה לה תגובה בפורום הזה אז –
א. קבל את התנצלותי
ב. קבל את תודתי (לקבל תשובה ממך זה תמיד כבוד גדול, ומשמח ומחכים כאחד
לא פוסל את כרתים על הסף. היינו בה באוקטובר לפני מספר שנים ונהננו מאד.
מעדיפים להכיר אי יווני נוסף/אחר הפעם, אבל שוב, לא פוסלים חלילה את כרתים…
אנחנו לא מעוניינים באופציה של דיל – טיסה פלוס מלון, ולא משנה איזה מלון ואיפה. מה גם שכל הדילים, בכל מקרה, הם למלונות באיזור חרסוניסוס ואם כבר, היינו רוצים להתמקם דוקא בחאניה.
כאן מגיעה הבעייה השנייה – הצעת את האופציה של לקחת מהדיל רק את הטיסה. ניסינו את זה בפסח שנה שעברה והופתענו מאד לגלות שהמחיר של רק טיסה הוא בערך כמו המחיר של טיסה פלוס מלון חצי פנסיון פלוס העברות.
נשמע מגוחך או לא הגיוני? גם לי. הרגשנו כאילו שנאנסנו לקחת (רודוס) את הדיל. כמובן שהמחיר של הדיל, רק עבור הטיסה, היה מגוחך ולא היה שום הגיון לשלם אותו.
ולכן, היה לי נראה יותר הגיוני, גם מהסיבה הפרקטית, לחפש אי שאפשר להגיע אליו בטיסה ישירה פלוס נסיעה ומעבורת קצרה.
נורה – תודה! ראיתי רק עכשיו, הולך לחפש מה זה הלארוס הזה...
-
אז תעשה כמוניאני לוקח טיסה של אגאין (טיסה ישירה לכרתים) ומזמין מלון ורכב מסוכן מקומי (לצורך הענין:זקרוס טורס).
לא בדקתי לגבי יעדים אחרים אם יש טיסה ישירה של אגאין, אבל אם יש, זו הדרך הטובה יותר, ואם קונים כרטיסי טיסה זמן רב מראש, המחיר זול. למשל , אני קונה כרטיסי טיסה ליוני כבר בתחילת פברואר ויוצא לי טיסה הלוך ושוב 180-200 יורו.
אם רוצים להתמקם בחאניה, או שטסים כרגיל לשדה התעופה ניקוס קזנצקיס בהרקליון ומשם ברכב לחאניה, או למי שיש סבלנות, טיסה לאתונה ומשם לחאניה.
אני מעדיף אופציה ראשונה.
בכל נסיעה שלי אני נוחת בהרקליון ונוסע לתקופה מסויימת באיזור חאניה, ואחר כך עובד למרכז למלון אחד או שניים, בהתאם לפעילויות שיש לי.
-
תודה מאיר
אבדוק
-
אני עושה את זה זמן רב , השנה זו תהיה השנה ה-28.....