בודפשט או וינה? יעד לסופשבוע הבא
-
מתכננים סופשבוע זוגי ומתלבטים בין שני היעדים
במקור תכננו לנסוע לבודפשט אבל שמעתי שוינה מאוד יפה לפני הכריסמס ומדובר ממש בסופשבוע שלפני ולכן מתלבטים
-
חזרנו השבוע מוינה ואכן הכול מקושט ומואר, בחלונות הראווה, בתוך החנויות ,הרחובות , תאורה מיוחדת לחג של חלק מהבניינים באזור השווקים.
בסוף שבוע היו המונים ברחובות ובשווקים. הייתה אווירת חג.
לא הייתי בבודפסט בתקופה זו של השנה אבל אני חושבת שהעושר של העיר והמצב הכלכלי משפיע גם על מראה העיר ואוסטריה זה לא הונגריה למרות שאני בטוחה שגם בבודפסט יש משהו לכבוד החג...
-
שתהן מקושטות ואויירת החג מורגשת היטב ברחובות.השוק המרכזי של וינה הוא אחד שווקי חג המולד המומלצים ובעיניי הוא מדהים.
וינה הרבה יותר חגיגית אבל גם יותר יקרה מבודפשט.
-
אני מכיר את שני הערים היטב. אין הבדל ממשי גם בין השווקים וגם בקשר לקישוט. למרות שאוסטריה מדינה יותר אשירה, בזה ההונגרים לא חוסכים. המחיה וגם הטיסה כנראה לבודפשט יהיה יותר זול.

-
תודה על התשובות
התמונות בהחלט עושות חשק

האם בוינה אין יותר שווקים שקשורים לחג ביחס לבודפשט ולכן החג יותר מורגש?
בכל כתבה שקראתי על שווקי חג המולד מדגשים את וינה בהקשר זה
ולכן חשבתי שאם כבר נוסעים בעיתוי הזה אולי כבר כדאי לנצל את היופי שיש לוינה להציע לפני החג ולשמור את בודפשט למועד אחר.
מצד שני רצינו מראש בודפשט, היא זולה יותר והטיסות מתאימות לנו קצת יותר
-
כמו שכתבתי, היתי מספר פעמים בוינה לפני חג המולד וגם בבודפשט. בוינה שני שווקים גדולים ב- Rathhausplatz וב-Maria Theresien Platz. בבודפשט ב-Vorosmarty ter. בשתי הערים כמעט בכל כיכר שווקים יותר קטנים ורחובות רבים ובינינים מקושטים ומוארים. ההבדל אולי שוינה עיר קצת מטופחת יותר.

-
לדעתי ווינה הרבה יותר שווה מבחינת שווקים של חג המולד וכן התאורה ברחובות.
חזרתי לפני שבוע ומאוד נהנתי.
אם תסע לוינה בדוק את מלון מרידיאן
-
לא הייתי בעונה הו, ולא הייתי בוינה כלל עדיין (נוסע בשנה הבא) אבל את בודפשט אני מאוד אהבתי עיר מקסימה עם אוירה טובה.
-
תודה לכולם
אנחנו נוטים לבודפשט (בלי הסבר ממשי, בעיקר תחושה)
נחליט סופית לפי נוחות הטיסות