ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

צמיגי שלג או שרשראות

פורום סקי וסנובורד
    7
    11
    2830
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Shmuel3258017
      Shmuel3258017 נערך לאחרונה על ידי

האם צמיגי שלג פותרים את הצורך בשרשראות? מה כדאי להזמין?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ldude
        ldude נערך לאחרונה על ידי

לאן אתה נוסע?
        • Shmuel3258017
          Shmuel3258017 נערך לאחרונה על ידי

נוסע לmaria ALM באוסטריה.

• K M
            K M נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב,

צמיגי שלג טובים, אבל במקרה של שלג כבד, צריך גם שרשראות. באוסטריה צמיגי חורף הם חובה, ולכן יגיעו עם הרכב. אני מזמין שרשראות תמיד.

• yarivhar
              yarivhar נערך לאחרונה על ידי

מניסיון של הרבה שנים אם יש צמיגי שלג לא צריך שרשראות !!! מעולם לא יצא לי להשתמש בשרשראות על צמיגי שלג. וזה הרבה יותר בטיחותי לנהוג באזור מושלג עם צמיני שלג.

• מ. פולני
                מ. פולני נערך לאחרונה על ידי

מריה אלם אתר קטן בגובה נמוך

העיירה ב-800 מטר. לא חושב שתצטרך שרשראות

• שלגון
                  שלגון נערך לאחרונה על ידי

פינוי השלגים באוסטריה הוא מצויין. אם שכרת את הרכב בגרמניה או אוסטריה אז יהיו לך צמיגי חורף.

הדבר הכי משמעותי שיש לי לומר הוא שזה שתיקח שרשראות, זה לא אומר שאתה תדע להרכיב אותן בשעה צרה 

• מ. פולני

מנסיוני פעמיים בהרכבת שרשראות: לא לנסות

פעם אחת מישהו הרכיב לי בצרפת תוך כמה דקות ולקח לי חצי שעה לפרק. פעם שניה הרכבתי לבד באנדורה. לקח לי שעה לשים כמה שרשראות מחורבנות וחלודות שחייבו אותי בגינן 60 יורו וגם הייתי צריך להחזיר (בתחנת דלק עלו 25 יורו...) ופחות זמן לפרק, כי אחת עפה בירידות ולא נמצאה….

באוסטריה אכן הפינוי של השלג מעולה. לאיפה שאי אפשר להגיע עם מכונית בלי שרשראות כנראה שלא באמת צריך להגיע.

• Shir3227964
                      Shir3227964 נערך לאחרונה על ידי

תמיד טוב שיהיה ברכב שרשראות, גם אם יש צמיגי חורף (ובאוסטריה בכל מקרה חובה צמיגי חורף).

כבר קרה לי שנקלענו לשלג כבד שירד כמה ימים ללא הפסקה. בכבישים המהירים כל הזמן פילסו אז היה סביר, אבל בכניסה לעמק כבר נסענו על מסלול סקי. כל עוד היינו במישור או עליה מתונה לא היתה בעיה וצמיגי החורף עשו את העבודה. אבל הכניסה לכפר היתה בעליה קצת תלולה, והרכב פשוט נתקע באמצע הדרך. היה חושך, ירד שלג כבד ולא הצלחנו לשים את השרשראות, בסוף נטשנו שם את הרכב והלכנו ברגל למלון.

למחרת היינו צריכים לחפור את הרכב מחצי מטר שלג שירד בלילה, ירדנו חזרה לעמק (שם גם היו המעליות) ושילמנו לעובד בתחנת דלק כדי שיתאים לנו את השרשראות. בסוף היום בחזרה לעיירה כבר עלינו בקלות עם השרשראות. את השלג פינו מהכבישים רק כעבור יומיים, כשהשלג הכבד הפסיק לרדת.

• שלגון
                        שלגון נערך לאחרונה על ידי

יש משהו במה שאתה אומר אך זה מאוד נדיר וזה גם תלוי לאיזה מקום אתה נוסע. למריה אלם לא הייתי לוקח שרשראות וגם לא למאירהופן. הייתי לוקח לזולדן, אישגיל או סנט אנטון .

גם לי יש סיפור אישי. הייתי בקיצבוהל ויצאתי מהמלון לקנות משהו. כשחזרתי כבר ירד שלג והמלון היה קצת בעלייה עם סיבוב כך שלא ניתן היה לקחת תנופה ולא הצלחתי לעלות עם הרכב. ניסיתי להרכיב את השרשראות בקור ובשלג כחצי שעה ללא הצלחה. גם מקומיים ניסו ולא הצליחו. 

בסופו של דבר החנתי את הרכב 50 מטר מהמלון והלכתי ברגל, מה שהייתי צריך לעשות מלכתחילה laugh

בכל מקרה השרשראות לא עזרו במיוחד.

אבל שוב , זה באמת תלוי מקום. הייתי פעם בטין באחד הכפרים וירדו שם בכמה שעות 40 סמ שלג. אך אחד לא פינה את זה ואפילו מוניות לא רצו לבוא .

באוסטריה ב13 השנים שאני גולש שם, אפילו כשירד מטר!!  שלג עדיין פינו את הכל ויכולתי להתנייד בין האתרים השונים בקלות

• מ. פולני

מהפן של טיפול בתשתיות - אין על אוסטריה

פילוס כבישים ומסלולים. מעליות מחופות ומחוממות. גונדולות בישיבה (לא בעמידה כמו בסר שבליה או 3 העמקים).

שלא לדבר על החדרים במלונות ועל הדירות.

(וגם השינקן יותר טעים וכמובן הזאונות יותר טובות)

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון