סקי באמצע מרץ
-
שלום
אילו אתרים באוסטריה מתאימים לגלישה לתקופה בין 20-27/3? חלקנו גולשים מתחילים או עם נסיון מועט וחלקנו מנוסים מעט יותר.
יש גם בינינו שמעוניינים ללמוד גלישה בסנובורד.
האם למישהו יש מידע על שטוביי (STUBIER)? האם מתאים ?
האם מאירהופן מתאים יותר ?
תודה
-
מרחב הגלישה של מאירהופן לא מתאים לסוף מרץ.
מרחבי גלישה אחרים אשר כן מתאימים:
סנט אנטון, אישגיל וזולדן. שטובאי הוא קרחון והוא יהיה פתוח בסוף מרץ, אך אני לא ממש בטוח שהוא מתאים למתחילים
-
זולדן מצויין למתחילים - וגם הימור די בטוח מבחינת התקופה -
זילדנתי עד היום שלוש פעמים: בנובמבר (חנוכה), בדצמבר (חנוכה) ובאפריל (פסח, כמובן). לא התאכזבתי.
-
Kaprun באוסטריה יכול להתאים
-
אני הייתי בזולדן השנה לפני כחודש
אני עם ניסיון של כשמונה ימי גלישה, לוקח מסלולים כחולים גם קשים יותר ומנסה להתחיל אדומים.
בגלל שהחופשה היתה קצרה ולקח לי יומיים יש לי דעה חשובה על זולדן למתחילים
בזמן רגיל, הוא אתר מעולה למתחילים! יש בו מסלולים כחולים ורחבים שחלקים אפילו לא תלולים מדי. אחד היתרונות הגדולים הוא שבקרחון הקל (טיפנבך אאל״ט) רוב המסלולים הכחולים מכילים מגוון רחב של שיפועים שמאפשרים להתאמן בכיף.
החיסרון היחיד בזולדן הוא כשלא הכול או הרוב פתוח.
במצב כזה צריך להסתפק במגוון קטן יחסית של מסלולים שההגעה אליהם בלי לעבור במסלולים קשים יחסית היא רק ברכב (דרך הרכבל צריך לגלוש בכמה מסלולים כחולים אמנם אבל לא ליום הראשון או השני).
המסלולים הנמוכים היו במצב קשה מאוד כשהגעתי והיתה לי סיטואציה מאוד לא נעימה באחד מהם (נפילה והתדרדרות מעבר למסלול)
בקיצור, אני מת לחזור לשם! אבל כשיותר מסלולים פתוחים.
בגלל שהחורף התחיל קצת לא יציב אני פחות ממליץ לקנות שם או בכל מקום אחר על עיוור אלא לחכות ממש לפני הנסיעה
-
תפסיק לזלדן את השכל ותסנטאטנן קצת. אתה לא גולש מתחיל

-
שלגון: אני דומה מהבחינה הזו לאריק איינשטייןבטח לא בשירה (אשתי והבנות אוסרות עלי לשיר בבית/במכונית)
אבל אני אוהב להרגיש בבית, עם התה והלימון והספרים הישנים
ואותם אתרים שאני כבר מכיר ויודע איך להגיע בעיניים עצומות גם לאתר וגם לכל מסלול באתר.
נראה לי שלפני שנדון בנושא סנט אנטון, אני רוצה לחזור לשלושת העמקים או לנסות את ול דיזר.
-
תודה לכל המגיבים.
איך אישגל וסנט אנטון בתקופה זו ? והאם מתאימים גם למתחילים?
-
תראה, הייתי בזולדן 3 פעמים בשלוש בשנים האחרונות אז אני מבים על מה אתה מדבר. אבל הלכתי לשם רק בגלל שנסעתי עם אשתי והיא כבר 8 שנים מתחילה
.כאחד שהיה בואל דיזר וטין ובסנט אנטון, לי יש העדפה גדולה לסנט אנטון, בייחוד לאחר החיבור לצורס. אני מחשיב את סנט אנטון לאתר הטוב ביותר באוסטריה מבחינתי.
כשתהיה בטין-ואל דיזר בגובה 3000 מטר בין שני הרים על רכבל כיסאות ישן ופתוח ללא בועה (העיקר שיש רכבת שמגיעה לפסגה) , כשתחפש קייזרשמארן/גרמקנודל/גולש על ההר או סופר נורמלי , תיזכר באוסטריה בחדווה.
מבחינת סקי, המרחבים די דומים.
לגבי שלושת העמקים,הוא באמת ענק. לא הייתי, אכן אני גם רוצה לנסת מתישהוא, אבל כמו שרשמת, כל שנה יש תכנון, אבל בסוף אני משתפן וחוזר לאוסטריה למקומות המוכרים. בעיקרון אני מחכה שהפרטנר החדש שלי לסנובורד יגיע לרמה מתקדמת ואז אולי אדגום את שלושת העמקים, אין טעם לגיע למרחב הזה עם גולש טירון. עם אשתי אני ממש לא מתכנן להגיע לשלושת העמקים, היעד הבא איתה הוא איטליה, בה נתמקד ב 30% סנובורד ו 70% אוכל איטלקי, כמו שחופשה עם האישה נראית בדרך כלל.
-
שני האתרים מתאימים לתקופה. אך סנט אנטון פחות מתאים למתחילים. אם ההתלבטות היא בין שני האתרים הללו אז אישגיל היא הבחירה הרצויה.
-
למה לדעתך מאירהופן לא מתאים לסוף מרץ?
-
אתר נמוך. בדרך כלל כבר סוגרים בסוף מרץ
-
מסכים עם הסתייגותייתכן (ביו”ד רבתי) שירדו שלגים גם בסוף מרץ וגם בתחילת אפריל – וכבר היו דברים מעולם.
אבל – למי שלא מתכוון לטוס ספונטנית בסוף מרץ אלא מתכנן חודשים מראש, זה הימור שיש סיכוי של בערך 50% שייכשל.
-
אני מסייג עם הסתייגות
(עד כמה שהדבר אפשרי בשפה העברית ). גם אם יירד שלג, האתר מתוכנן להסגר בסוף מרץ ללא קשר לכמות השלג. ואז יכולים לקרות כל מיני דברים כמו מסעדות סגורות, מעט אנשים בעיירה וחוסר רצון להפעיל את כל המעליות. היו ויש מקרים שירד שלג גם באפריל אבל האתר היה סגור.אחד השיקולים לבחירת עיירה גבוהה או אתר סקי גבוה בשולי העונה הוא שאותו המקום ערוך יותר לסוף עונה מבחינת כל השירותים ולמעשה נותן את אותו השירות כמו אתרים אחרים בשיא החורף.
נא לא להבין מזה שאי אפשר להזמין חופשה במאירהופן בסוף מרץ, פשוט יש דילים טובים יותר באתרים טובים יותר לאותה התקופה
-
wrong!!CABLE CAR WINTER OPENING HOURS & OPERATING TIMES Penkenbahn Mayrhofen Beginning of December 2016 - 23.04.2017
-
צודק. מודה בטעות. משום מה הייתי בטוח שהפנקן נסגר בסוף מרץ. אני זוכר שפעם בדקתי.
תודה על העמדת הדברים על דיוקם.
-
אישגל בד”כ בסדר מבחינת שלג אבל פחות מותאם למתחילים, מה גם שרוב המסלולים הכחולים מרוכזים די במרכז ותמיד עמוס שם לעייפה [ןהחל מהצהריים די ממוגל]. מצד שני אם כבר הגעת לשם קאפל יכול להתאים לכם בתנאי שמצב השלג טוב. גלתור פחות אבל הוא ד”כ לא כ”כ עמוס. עכשיו תמיד נשארת ונשאלת השאלה- מי יודע מה יהיה מצב השלג במרץ????!!