ברצלונה - אב ובן - חבילת כדורגל
-
שלום לכולם
חזרתי בשבוע שעבר מברצלונה בטיול שכלל חבילת ספורט לליגה האלופות, משחק כדורסל בליגה הספרדית וטיול בעיר + קצת קניות…
ברצוני להודות לשמוליק ששלח לי את סיפור הטיול שלו, ולשאר חברי הפורום אשר קראתי והחכמתי מהמידע שפרסמו.
פרסמתי בלוג מוזמנים לקרוא.
אבי
-
הקישור לבלוג
-
תודה על הבלוג. עוד שנתיים צריך לקחת את הבן לטיול בר מצווה וזו אחת האפשרויות שיש לי…
מדוע בחרת בחבילה ולא הזמנה בנפרד של טיסות, מלון וכרטיסים למשחק?
-
תודה רבה על הבלוג והטיפים
גם אני טס מחר עם הבן למשחק כדורגל של ברצלונה. ליגה ספרדית מול אספניול.
אני לא הזמנתי חבילה אלא הכל בנפרד
-
גם אני הזמנתי שנה שעברה לחוד.
המחיר למשחק היה הרבה יותר טוב מכל מה שהציעו לי ספקים בארץ.
דרך האתר של בארסה ניתן לבחור את המושבים הספציפיים, ולהדפיס בבית.
רק צריך להיות נחושים, ולעקוב יומיומית אחר האתר, כי כרטיסים מועלים ודי מהר נחטפים (אלה המבוקשים במיקום ובמחיר).
-
מה המחיר הכי אופטימלי לחוויה
3 ימים, טיסות משחק של ברסה ( במקרה הזה אם ובן )
-
טיוסת לברצלונה אפשר להשיג ב 200 עד 300 דולר. יש גם חברה בשם vueling.
מלונות בברצלונה יש הרבה רמות מחירים. בעיקרון לא עיר יקרה במיוחד.
לגבי המשחק תלוי כמובן במשחק ובמקום הישיבה. למשחק שלי עלה לי 140 יורו לכרטיס במקום מצויין.
כמובם שליגת אלופות או סופר קלאסיק הרבה יותר יקר.
-
מישהו עשה / תכנן / שקל לטוס למשחק NBA?
אפשרי בכלל?
חוץ מהטיסה שכמובן יותר יקרה, יש עוד משהו מעניין?
-
שלום לכולם
לשאלה מדוע לא לקנות לחוד את כל החבילה?
בזמן שבררתי על החבילה הטיסות היו יקרות או בזמנים לא נוחים, והדרך להוזיל את הטיסה היתה לנסוע דרך איסטנבול או קונקשיין אחר דבר שמאריך את זמן הטיסות ומקצר את זמן השהות. לקנות באתר ברצלונה ולהזמין מלון לחוד הכל ביחד עלה 300 שח פחות. זו נסיעה ראשונה (במתכונת הזו) ולא רציתי לקחת הימור ולחכות עם קניית הכרטיס למשחק. בדיעבד יכול להיות שיכלתי לקנות כרטיס למשחק במחיר זול יותר, אולם העדפתי את השקט שהכל סגור מהארץ, כמו כן קניתי כרטיס למשחק הכדורסל בערב המשחק במחיר יותר זול מאשר באתר ברצלונה.
אבי
-
ל-NBA בארה”ב, מן הסתם?אני הייתי, לפני הרבה שנים. לא שכדורסל מעניין אותי (זה רק קצת פחות משעמם מכדורגל… היה משמח אותי הרבה יותר לראות אתלטיקה קלה), אבל הייתי במסע תרמילאים ארוך בארה”ב ושותפיי דאז רצו לראות משחק והחלטנו ללכת יחדיו בשביל החוויה ל-L.A Lakers.
למה שלא יהיה אפשרי? בדקנו איפה מוכרים כרטיסים, וקנינו. זה לא מסובך יותר מללכת להופעה.
איך היה? המשחק עצמו לא מרתק במיוחד לטעמי, חיבבנו את כל הקטע האנתרופולוגי מסביב – הקהל, הג’אנק פוד, הצעקות, מופעי הביניים וג’ק ניקולסון בשורה הראשונה. אחר כך גיליתי שבאותו זמן בדיוק הופיעה להקה ידועה דאז במועדון ליד ההוסטל שלי, והתבאסתי מהפספוס. נו, מילא.
אישית לא נראה לי שמשחק ספורט שווה טיסה טרנס אטלנטית עד לאמריקה, מקסימום לשלב את זה בטיול קיים על הדרך. היוצא מן הכלל בעיניי זו אם זו היתה אולימפיאדה. אבל זה עניין אישי של טעם.
-
כמו שאני רואה את זה (ואולי אני טועה, ובכל מקרה לדעתי יש פה מקום לפרשנות אישית) – הרעיון בחבילת כדוררגל של אב ובן זה בעצם טיולון של 2-4 ימים, שבמרכזו משחק כדורגל, ורצוי גם משחק כדורגל “נחשב”. מעבר למשחק אפשר להספיק לטייל טיפה, אולי לעשות עוד משהו (כמו שהוזכר פה גם משחק כדורסל “על הדרך”), וכמובן קצת להתגבש אב ובנו. לא הרכב משפחתי מלא, לא טיול ארוך יותר שכולל גם משחק. אלא נסיעה מוגבלת (בהרכב ובמשך) עם תכלית מוגדרת.
תסלחי לי איילת (ועוד נשים) – ברור שאפשר גם אם ובן, כמו גם אב/אם ובת. אבל המקרה הנפוץ זה אב ובן

אני באמת תוהה אם מישהו ניסה לעשות את זה לארה”ב ולמשחק NBA. לא לראות משחק “על הדרך” בטיול של שבועיים-שלושה, אלא לטוס במיוחד למשחק כזה.
ואם כן (או מישהו תכנן וויתר) מה היו השיקולים שלו ואיך היה.
הבו שלי רק בן 8 ויש עוד זמן, אבל באופן מובהק הוא מגלה עניין בכדורסל והרבה פחות בכדורגל (ואני באופן אישי שונא כדורגל). אז ברור שלא חייבים בכלל לעשות משהו כזה. אבל זה רעיון יפה.
אגב, בהמשך אשמח לשמוע גם על רעיונות אחרים הסגנון. זה יכול להיות טיול טניס לחובבי הז’אנר או כל דבר אחר.
-
כמו שאמרתי – זה אפשרי, אבל מכיוון שארה”ב מצריכה טיסה ארוכה ויקרה, אלא אם אתה מיליונר קשה לי לדמיין שמישהו יקפוץ עד לאמריקה ליומיים-ארבעה רק בשביל משחק. יותר סביר שגם אם החלום שלך לראות משחק תתפור מסביבו כבר שבוע לפחות של טיול כדי להצדיק את ההשקעה וכבר לנצל את הטיסה עד לאמריקה. הלא גם אם הבן חולה NBA, כבר נסעתם עד לוס אנג’לס, נגיד, הוא לא ירצה איזה יומיים בדיסני וביוניברסל? לא תרצו עוד כמה ימים לפה ולשם? בסופו של דבר יהיה יותר הגיוני לעשות מזה טיול של שבוע ומעלה, גם אם רק של שניכם. -
תודה
כאמור לי אישית יש עוד מספיק זמן עד הבר מצווה.
אבל רק הערה:
באופן אישי לא מליונר בכלל. אבל כבר יצא לי סוף שבוע בניו יורק, והילד המסויים הזה יהיה בקיץ כבר פעם שלישית בארה”ב.
אז אני לא חושב שאם כבר נוסעים לארה”ב צריך גם את זה וגם את זה.
בסופו של דבר, אם למשל טסים למיאמי בחורף, אפשר לסגור טיסה על 600 דולר. נכון, זה הרבה יותר מ 200-300 דולר של ברצלונה שהוזכרו פה
גם במיאמי אפשר למצוא מלונות בכל מיני רמות מחיר ולא רק מאד גבוהות (אם לא נוסעים בחופשת חג המולד או חופשות האביב). ממה שאני מתרשם מחיר לכרטיס NBA דומה לזה של ברצלונה (דומה, לא זהה). אז הפרשי העלות בין מיאמי לברצלונה הם בעיקרם מחיר הטיסה.
כלומר "חבילת" NBA תעלה 3000 ש"ח יותר מחבילת כדורגל.
ממה שאני מתרשם הדיל של חבילת כדורגל עולה (לשני אנשים) למעלה מ-5000 ש”ח. כלומר חבילת NBA תהיה יקרה ב-50%, לא ב100%
-
NBAבלי קשר לשאלת העלות, קח בחשבון את הג’ט לג והצורך להסתגל לשינויי השעון, בפרט שמדובר על נסיעה לזמן קצר מאד.
באחת הנסיעות לניו נורק הלכנו בערב השני למשחק של הניקס.
בזכות קשרים של החברים שאיתם נסענו הושבנו ב- VIP, במקומות מעולים.
הייתי כל כך עייף, אחרי יום שלם על הרגליים ושינה קטועה בלילה הראשון, עד שנרדמתי בלב המדיסון סקוואר גארדנס ההומה, ואליבא דבני החמצתי את המהלך היפה ביותר במשחק (דאנק מסחרר של דוויט האווארד, שהיה אז בשיאו)…
-
כמו שאמרתי, טיסה ארוכה ויקרה. גם לאורך יש שיקול בעניין. אחרי טיסה של 10 שעות מינימום, אולי יותר, וג’ט לג, למי יש כוח באמת ליהנות מיומיים-שלושה? זה מרגיש שהטיסה הלוך-חזור וההתעסקות בהזמנה לקחו יותר זמן משעות הערות ביעד…לי אישית זה נראה כמו עונש יותר מתענוג. מנגד, אני לא בעניין של נסיעות קצרצרות באופן כללי, גם לאירופה לא אטוס בשביל יומיים-שלושה.
-
תודה
-
לדעתי בטיול בר מצווה הקובע הראשי הוא בן המצווה. אם הילד בן 8 קצת מוקדם כדי להחליט מה יהיה אבל רק כדי לסבר את האוזן הנה דוגמא לטיול שחבר שלנו עשה עם הבן שלו.
הילד שחקן כדורסל וחולה כדורסל מאוד רציני. הבקשה האחת שלו היתה לראות את עמרי כספי משחק. טסו לארצות הברית לכמה ימים ניו יורק ומשם למקום אחר (סליחה אבל לא זוכרת היכן) כדי לראות את עמרי כספי משחק. החבר הצליח ליצור קשר עם עמרי כספי או מישהו שקשור אליו וכך הילד גם קיבל פגישה איתו אחרי המשחק.
זה טיול שללא ספק אף אחד מהם לא ישכח.
-
אנשים טובים ..אני מוחא לאמא אסור להתגבש עם הבן שלה במשחק כדורגל

לצערי אחד החסרונות הבולטים של אם יחידנית לבן חולה כדורגל הוא הצורך לקחת חלק בתחביב של הילד.
אז הוא משחק בליגת הילדים ואני נביעה ומקשיבה ובאה למשחקים
ורואה איתו משחקים בטלויזיה ( לפעמים) ואת התקצירים
וכן בקרוב ניסע לקאפ נו ( בטח שנה הבאה . השנה בין השיפוץ לטיול לחוף המערבי כמעט אני חנוקה)
ולתדהמתי המשחקים של ברצלונה כבר די מעניינים
-
בהחלט שוקל טיול בר מצווה לפלורידה, כולל ביקור בפארקים באורלנדו וגם משחקי NBA גם של מיאמי וגם אורלנדו.
-
עמיחי – זה כבר טיול בר מצווה. זה לא נסיעה רק לצורך משחק או שניים, אלא (אני מניח) טיול של שבוע לפחות ואולי יותר…
בעיניי זה לא באותה קטגוריה.
אבל ברור שאין פה “חוקים”