האם זה רעיון מופרע לנהוג מצ'אנג מאי לבנגקוק ?
-
עלתה בי המחשבה, לנהוג 5 ימים, תוך עצירות בדרך, כולל ביקור בקאו יאי…
למישהו יש תובנות מעניינות לרעיון ?
(יולי 2017, טיול משפחתי 2+2)
-
לא רעיון מופרע בכלל.
כשאני עושה את הדרך הזו אני מחלק אותה על פני יומיים שלושה כך ש 5 ימים זה ממש בסדר.
רק תזכור שנוהגים כאן בצד שמאל. זה קצת מבלבל בהתחלה.
-
אם כבר עשית את הדרך….
- יש לך המלצות למקומות מעניינים לאורכה?
- חברת השכרה טובה? (להזמנה מראש, אוגוסט זה חודש בעייתי להיות ספונטני)
- האם יש עלות להחזרת רכב בבנגקוק? ואיפה כדאי להחזיר (מבחינת נהיגה בעיר)
תודה
-
די קשה לי לדעת מה יעניין אותך, אבל מציע לך לקחת את הנתיב המערבי, זה שצמוד לגבול בורמה, כל יישוב שם הוא יפה ומעניין.
תוסיף לזה את סוקותאי במזרח, את פיצ’אנולוק שלא ממש רחוקה משם ואת קאפמנג פט ומילאת חמישה ימים.
יש לי רכב משלי אבל לא תמיד אני משתמש בו כי הרבה יותר נוח לטוס ולשכור רכב בעיר היעד. SIXT היא חברה טובה מבחינת מחירים וזו גם חברה בי”ל.
לא ממש אוהב לנהוג בבנגקוק. עושה את זה רק כשאין ברירה. עיר צפופה, פקוקה ודי מסוכנת לנהיגה. עדיף להחזיר את הרכב מחוץ לעיר, באחד משדות התעופה למשל ולחזור לעיר במונית.
-
התכנון שלי הוא להיות יומיים בשמורת קאו יאי, ולבקר בדרך ב Si Satchanalai במקום סוקותאי.
-
בהמשך לעצות של שלמה,
אני נוהג לשכור את המכוניות באחת מהחברות הבינ”ל אויס או הרץ, לפי הצעת המחיר הטובה ביותר. אבל את ההזמנה אני עושה באינטרנט באתרים המקומיים שלהם
https://www.hertzthailand.com/
http://www.avisthailand.com/EN/index.php
התשלום מתבצע בעת קבלת הרכב, כך שיש לך אפשרות לבצע שינויים או לבטל בלי קנס (פרטי כרטיס אשראי אתה מוסר בהזמנה).
לאוגוסט יש לך עוד זמן לבצע הזמנה. אוגוסט לא עונה בוערת.
לגבי דמי העברה – אני לא שילמתי אף פעם, אבל יתכן ויש מינימום ימי השכרה ע”מ להיות פטור.
כמו שלמה, ממליץ להחזיר את הרכב באחד משדות התעופה של בנגקוק במונית העירה.
הערה: אני לא יודע מה התוכניות שלכם בצפון, אבל אם כבר החלטת לשכור רכב תוכל לעשות סיבוב גדול : צאנג מאי – פאי – מה הונג סון – מה סוט – סוקותאי – קאו יאי – בנגקוק. אני מעריך סיבוב כזה ב- 10 ימים.
-
היי..
לפי דעתי אתה צריך לתכנן את הביקור בשמורת קאו יאי בנפרד מהנסיעה
המשעממת מאד
אל תשכח שאתה נוסע עם המשפחה ואתם תהיו כל כך עייפים וסחוטים שהדבר
האחרון שתרצו לעשות זה עיקוף דרך השמורה לפני ההגעה לבנקוק
את הטיול לשמורה תעשה בנפרד שמורה יפה מאד
-
הרעיון היה לנסוע יומיים עד קאו יאי (שני לילות) – ב”איזי” – 5 שעות נסיעה ביום
2 ימים מלאים (ולילות) בשמורה ואז השלמת הנסיעה להחזרת הרכב ולבנגקוק.
-
הבעייה זה שאתה מתכנן להגיע לשמורה מהצפון-לא מבנקוק…
תקרא היטב את תגובתי

-
קראתי…
אז ההמלצה היא לטוס חזרה לבנגקוק ושם לקחת ולהחזיר רכב ?
-
ממש לא.
אישית לא הייתי בשמורה אבל חבר טוב מכיר אותה היטב.
לדבריו, זו שמורה שבנויה לעבור אותה בנסיעה, לא בהליכה.
אני די סומך על דבריו. הוא מכיר את המזרח לא פחות טוב ממני.
אל תסתמך על עצות של מישהו שהיה יומיים בתאילנד.
-
באחת ההזדמנויות עשינו את המסלול הפוך, התחלנו מבנגקוק לקאו יאי (כפי ששלמה ציין רכב חובה, גם את הטרקים מחנים בתוך השמורה וחוזרים לרכב – מדריך חובה), חזרנו לכיוון כללי בנגקוק עלינו לאיוטיה וצפונה עד צ’יאנג מאי, בדרך יש לא מעט אטרקציות כאלה שרק להצטלם לידם וכאלה הדורשות מספר שעות – עיקבו אחרי השלטים החומים (למשל פארק הציפורים בצ’יאנאט)
חמישה ימים לכיוון אחד כולל השמורה אפשרי בהחלט.

-
לאור ההערות, החלטתי לעשות את הדרך מצאנג מאי לבנגקוק בטיסה, לקחת ולהחזיר את הרכב בשדה התעופה, ולסוע לשמורה ישירות משדה התעופה.
-
לתשומת לבך,
אם אתה לא מיומן בנהיגה בצד שמאל כדאי לך להתאמן קודם לנחיתה בבנגקוק.
היציאה משני שדות התעופה של בנגקוק לכיוון קאו יאי עוברת בכאוס תחבורתי רב נתיבי. עומס גדול מאד בכבישים.
להתחיל פעם ראשונה לנהוג בצד שמאל במצב כזה, ממש לא פשוט.
-
נהיגה בצד שמאל (ובצד ימין ברכב)מאתגר אך אפשרי. אנחנו עשינו את זה בקפריסין. שמחים לשתף בחמישה טיפים שלנו מאוד עזרו. שתהיה נסיעה טובה!