פארק פליטביצה האם צריך להזמין כרטיסים מראש?
-
שלום לכולם
אני מתכנן טיול לפארק פליטביצה באפריל הקרוב
רציתי לשאול מספר שאלות:
- האם צריך להזמין כרטיסים מראש?
- האם יש מלון בתוך הפארק והאם הוא מומלץ?
תודה רבה
-
1. לא צריך להזמין כרטיסים מראש
- יש 3 בתי מלון בפארק.
hotel jezero קרוב לכניסה הצפונית, ו 2 קרוב לכניסה הדרומית hotel Bellevue ו hotel Plitvice שהוא ככל הנראה הכי מומלץ
חפש בגוגלותמצא חוות דעת ומחיר.
כאן תמצא מידע נוסף.
-
היינו שם לפני המון שנים – אבל עדיין זכור לי כאחד מהמקומות היפים ביותר…
בעקרון לא יודעת מה לגבי אפריל, אנחנו היינו בשיא העונה (אני חושבת) בחודש יולי או אוגוסט (לא זוכרת מתי זה באמת היה מזמן) בחופשת הקיץ של כל העולם, ולא היה צורך להזמין כרטיסים מראש (אז מן הסתם באפריל גם כן...)
לגבי מזג האוויר – לא יודעת מה יהיה באפריל, מניחה שעלול להיות קר.
לגבי לינה – זכור לי שאז בדקתי עלויות מלון במקום וזה היה יקר מאד יחסית לאלטרנטיבות. אם יש רכב, יש עשרות צימרים באזור במרחק של דקות נסיעה ברכב שאפשר להתארח שם בעלות נמוכה ביותר (אנחנו הזמנו מראש, אבל זכור לי כשהגענו למקום, שהיו המון מקומות פנויים לאירוח...ושוב זה בשיא העונה).
תהנו

-
תודה רבה על העזרה והתשובות המפורטות !!
-
אנחנו היינו במלון jezero שהוא הכי קרוב לכניסה ומומלץ ביותר .
כמו שנאמר לך מקודם , לא צריך להזמין מראש כרטיסים לאתר ואנחנו אפילו קיבלנו 10% הנחה מהמלון לכרטיסי הכניסה לאתר .
-
המלון אכן הרבה יותר יקר מהצימרים באזור אבל לאחר הביקור שלנו בפליטויצה הצטערנו שלא בחרנו לגור במלון למרות המחיר היקר יותר. האתר מאוד יפה, והלינה במלון מאפשרת קצת יותר גמישות בביקור שלא לדבר על היכולת לוותר על הסיוט של החנייה.
-
יש שם בעיית חניה??
אנחנו היינו באגמים בסוף חודש מאי, הגענו, אם אני זוכרת נכון בסביבות 8 בבוקר (נסיעה של מעל רבע שעה מהעיירה שישנו בה)- מעבר לכביש יש חניון עפר בתוך היער, לא זוכרת שהיה חסר מקום. החניה כמובן בתשלום (לא זוכרת כמה, אבל עשינו סיבוב לחפש חניה חינמית וזה היה דיי מיותר). למעשה- באפריל, שזה עוד יותר מחוץ לעונה, לא חושבת שיהיו עוד הרבה תיירים חוץ מהם אם יגיעו בבוקר לפני אוטובוסי התיירים...
-
אנחנו היינו בתחילת ספטמבר והגענו בסביבות 10 בבוקר.
לא היתה בעיה של חניה (בתשלום) אבל נאלצנו להחנות מעט רחוק.
בנוסף יש הליכה לא קצרה מהקופות לתחילת המסלול (חניה 2)
היו כמויות של אנשים שנבלעו בשטח העצום של השמורה.
אני התרשמתי שיש שם בלגן מסוים והם לא משתלטים, מאחר וכבר כשהיינו עמוק בשטח השמורה נזכרנו שלא בדקו לנו בכלל כרטיסים, אז אמרתי בטח יבדקו ביציאה וכמובן שאף אחד לא בדק בכלל בשום נקודה.
-
הגיוני שלא יבדקו, תאכלס. אין שום בעיה להיכנס לשמור בלי לשלם (לא שניסיתי). יש כבישים שעוברים לידה והיא לא ממש מגודרת...