שלום לכולם :) אוגנדה כמה שאלות:)
-
היי חברים אוקי אז החלטתי לנסוע לאוגנדה לחודש ימים מאמצע ינואר עד אמצע פברואר פלוס מינוס בלי קשר אני מחפש שותף או שותפה לחודש של טיול

לשאלות – הבנתי שזה העונה הטובה לטייל שם ?
לגבי מחירים כמה עולה טיול חודש לתרמילאי ? כן אשמח לפרוט לגבי השמורות וכמה כל דבר עולה . אני עובר את ה700 דולר לחודש ?
הבנתי שבחודש אספיק לראות הכל וגם לנוח על ערסל בחוף ?
שאלה אחרונה לא חייב לשתות כדורים נגד מלריה נכון ?

-
“לשתות כדורים”?
כדורים ככל הידוע אינם נוזליים!?
-
ינואר-פברואר נחשבת תקופה טובה. קח בחשבון שמדובר במדינה עם אקלים טרופי בה בכל חודש יש ימים גשומים.
700 דולר יכול בהחלט להספיק לחודש (בלי הטיסות, כמובן), ויכול להגמר תוך יומיים. השאלה היא מה בתכנית. המחיה התרמילאית היא די זולה. השאלה היא כמות הנסיעות שאתה מתכנן (חייב להיות כל יום במקום אחר, או אוהב להשתקע בכל מקום מספר ימים?) והאטרקציות התיירותיות – רפטנג יעלה לך עשרות דולרים ליום, לראות את הגורילות במזרח המדינה יגמור לך את רוב התקציב החודשי ביום אחד (אבל חוויה מדהימה!), וכו’.
מצד שני, יש הרבה מקומות מדהימים לשהות בהם עם עלות נמוכה מאוד, כדוגמת sipi falls, sesse islands ועוד.
לגבי מלריה – בשום מקום זו לא חובה (למרות שבחלק מהמדינות זה בהחלט מומלץ). לגבי המלצות רפואיות כדאי להתייעץ בפורום בריאות כאן באתר או במרפאת מטיילים.
-
הייתי בינואר, היה חם ולפעמים גם גשום כצפוי מאזור טרופי. מזג אוויר סביר לגמרי.עיקר הכסף באפריקה הולך על טיסות ועל כל מה שקשור לתיירות: למשל, אוכל מקומי הוא זול (אנחנו גם אכלנו אוכל רחוב בשווקים חלק גדול מהזמן), אבל נסה ללכת לאטרקציה המפורסמת ביותר באוגנדה שהיא הגורילות, וכבר זה היה עולה – כשאני הייתי שם לפני שנים רבות – 300 דולר לכמה שעות. ספארי (ואגב, הספארי באוגנדה לא מגיע לאיכות הספארי בקניה/טנזניה לטעמי), רפטינג, כל מה שקשור בתיירות יקר.
מלריה – כדורים, לא שתייה. על דבר כזה מתייעצים עם רופא שמתמצא בתחום, לא עם אנשים בפורום. אוכל רק לומר שכשמחליטים מה לעשות אחרי המלצת הרופא כדאי לזכור שבאוגנדה האיום של מלריה הוא לא ערטילאי כמו באסיה, למשל: בקמפלה היו איתי בחדר באכסניה 4 חולי מלריה, 3 מהם נדבקו באוגנדה. הסיכון קיים ונוכח.
-
אוקי אז אוותר על טיול גורילות ב300 דולר לכמה שעות כי אידאולוגית לא ארשה זאת לעצמי .. אז חוץ מאתרי התירות הגזלנים מה כן אפשר לעשות לתרמילאים ? אשמח לכל האפשרויות
וכם אני אוהב גם להרגע על ערסל כמה ימים 
-
אוקי אז אוותר על טיול גורילות ב300 דולר לכמה שעות כי אידאולוגית לא ארשה זאת לעצמי .. אז חוץ מאתרי התירות הגזלנים מה כן אפשר לעשות לתרמילאים ? אשמח לכל האפשרויות
וכם אני אוהב גם להרגע על ערסל כמה ימים
רפטינג אין יותר זול נשמע לא הגיוני המחיר -
מה הבעיה האידיאולוגית? אפשר להבין בעיה כלכלית (אני נאלצתי לוותר בעצמי), אבל אידיאולוגית? הסיורים דווקא מטיבים עם הגורילות – קודם כל, יש עליהם הרבה הגבלות כדי לא להפריע לגורילות, למשל מותר בכל שמורה לקחת לסיור רק מספר מאוד מוגבל של תיירים (6 ביום, לפחות בשנה בה הייתי), וברגע שרואים את הגורילות מותר לשהות בקרבתם (בלי מגע, בלי הפרעות) 60 דקות על השעון וזהו. גם מונעים ממי שנחשד כחולה או מצונן לצאת כדי לא להדביק את הגורילות. הסיורים יקרים בגלל ההגבלות (בכל זאת, 6 תיירים ביום זה לא כלכלי כל כך), אבל מוכיחים לאוכלוסייה המקומיות שהגורילות שוות יותר כשהן בחיים – מביאות תיירים שנשארים ללון, שקונים אוכל, שמשלמים על אמצעי תחבורה וכו’ – מאשר כשצדים אותן ומוכרים את בשרם באופן חד פעמי.אני לא האדם לפאר בשבחי אוגנדה כי אישית פחות התחברתי אליה. יש טרקים ומסלולי הליכה שונים, נופים יפים, אפשר לנפוש באזור לייק בוניוני היפה, שבו אפשר לקחת קאנו בין האיים וכו’. בזמנו הסיור לשימפנזים בקיבלה היה זול למדי (משהו כמו 30-40 דולר, אבל זה היה לפני שנים רבות). אבל בעיניי אם זה ביקור ראשון באפריקה, הספארי הוא גולת הכותרת (ועדיף במדינות השכנות), וזה יעלה כסף, מה לעשות. כדאי, אגב, אם תקציבך דחוק, לבדוק כמה בכלל עולות הטיסות מישראל לאוגנדה. זה גם לא מעט לדעתי, למרות שאין לי מושג על מחירים כיום לאזור הזה של העולם.
-
לא שווה התיחסות – אשמח אם תצא לי מההודעה תודה
-
פחות סאפרי אני יותר בקטע של תרבות כפרים טיולי יום וטרקים בין כפרים לחוות את המדינה .. לגבי לא התחברת ? מה אתה ממליץ ? זו לא הפנינה של אפריקה ?
אני אישית לא אשלם 300 דולר לשעה ודברים כאלה
נכון גורילוצ סאפרי וכו אבל אני פשוט לא כזה -
הוא שאמרתי. זה שיקול כלכלי, כי זה נראה לך הרבה כסף ביחס לתמורה/זמן/תקציב. לכן לא הבנתי מה פה אידיאולוגיה.הייתי בהרבה ארצות בעולם, לפעמים יש קליק למקום, לאנשים, לנופים וכו’ ולפעמים לא. זה עניין של טעם אישי, של איך עברה החוויה או אפילו מצב רוח או ציפיות.
מה שיותר רלוונטי לך – למה אתה רוצה לנסוע דווקא לאוגנדה.
-
אנסה לענות קצת על השאלות האחרות שלך:
יש באוגנדה לא מעט מקומות בהם יש מה שאתה מחפש.
בסיפי פולס יש נוף מהמם וכפרים יפים עם אוכלוסיה מקומית מעניינת. מבחינתנו זה היה גולת הכותרת של אוגנדה, בעיקר בגלל המפגש הבלתי אמצעי עם האוכלוסיה המקומית.
בג’ינג’ה תוכל להתערסל ולרבוץ על שפת הנילוס, עם הרבה ירוק מסביב וכפרים שאפשר לבקר בהם. זה אזור מאוד יפה ואפשר בכיף להעביר בו כמה ימים.
באגם בניוני אפשר גם כן להעביר בכיף כמה ימים. אפשר לקחת קנו ולעבור בין האיים, ואפילו לישון בהם.
בססה איילנדס בכלל אפשר לרבוץ על החוף, להרגע, ולספוג את השקט.
בפורט פורטל יש קצת יותר פעילו, טבע ומסלולי הליכה.
וכמובן שבקמפלה אפשר להעביר יום-יומיים (ואף יותר) בשוטטות בעיר עצמה.
אלו המקומות שאנחנו הכי אהבנו.
אם יש שאלות, אשמח לעזור.
-
שלום

תודה רבה על הטיפים שלך אני צמש נעזר באים אני טס בלי מדריך טיולים
1 – גינגה
2 – אגם בניונו
3 – ססה איילנד
4 – פורט פורטל
כמו שהבנתי אלה מקומות שאני יכול לצאת לטייל בהם טיולי יום שטח רביצה בחופים נהרות וכו . יש שם אופציות לינה זולות ?
אני טס מה18לינואר עד ה21 לפברואר
אשמח לפרטים מסלול מאיפה כדאי להתחיל ואיך תרמליאי מסתדר שם ועוד
תודה רבה -
בגדול אוגנדה לא זולה לטיול, אבל בכל מקום אפשר למצוא אופציות זולות. אם תטייל אם אוהל, אז בכל המקומות הנ”ל יש בקפקרס (הוסטלים, גסטהאוסים, אך שתרצה לקרוא לזה) עם קמפינגים מצויינים, עם מקלחות ושירותים מסודרים ומסעדה. לינה בקמפינג עולה כמה דולרים בודדים. אם לא בא לך לקחת אוהל, יש בחלק מהמקומות לינה באוהלים מסודרים עם מיטה, ואם גם זה לא אז חדרים פשוטים. אבל אל תצפה למחירים של כמה דולרים בודדים כמו במדינות מקבילות במזרח או בחלקה הדרומי של אמריקה. באפריקה הדברים קצת יותר יקרים.
-
טראק גורילות 600 דולר לאדם. נכון לשבוע שעבר.