יום ספארי טנזניה
-
שלום רב, אנחנו בזנזיבר ושוקלים לנסוע לטנזניה ליום אחד לספארי. כולל טיסה ג'יפ צמוד ושש שעות בספארי. העלות מאד כבדה לכן אנחנו מתלבטים. ברור שספארי למס' ימים עדיף אבל לא נראה שבשנים הקרובות נוכל להגיע שוב לאזור וזאת האופציה היחידה שלנו להגיע לספארי בשנים הקרובות. מישהו היה ליום אחד? שמע? שווה את הכסף?
-
בארוחת הערב במלון בזנזיבר, שמעתי כמה אנשים שהתלוננו למדריך של ‘אשת’ שזוהי “רמאות” מכוון שהם כמעט לא ראו חיות, אז המדריך בספארי אמר להם “להסתכל על הסלעים” המדריך של אשת ענה להם “החיות בספארי אינן קשורות לעצים על מנת שתגיעו ותראו אותם”
זוג אחר אמר שידע שהעיניים של האריה צהובות, וכי הם “יכולו לוודא במציאות שזהו באמת צבע העניים של האריה”
אני אומר: ספארי הוא כמו קזינו. לפעמים מרויחים בגדול ולפעמים מפסידים הכל”!
-
אני אוסיף לדבריו של קודמי המלומד: בחזרה מאפריקה היה לנו קונקשן ארוך באתיופיה, אז ישבנו כמה מהטסים ביחד בבית קפה והעברנו חוויות מהספארי. לפעמים קרה שבמקום מסוים אנחנו ראינו עדרים שלמים של עשרות אלפי זברות וגנו וגם לפחות עשרה אריות, ואדם אחר שבא שבוע וחצי אחר כך אמר שהיצע החיות היה דליל ולא מרגש בעליל. הכל יכול להיות. אין הבטחות.אישית חשבתי שהספארי בצפון טנזניה (והטיסה מעליו בכדור פורח) היו ההיילייט של הטיול שלי לטנזניה ואוגנדה, אבל מלכתחילה זה עניין אותי מספיק כדי לטוס במיוחד לצפון טנזניה ולהקדיש לאזור 6 ימי ספארי, כך שגם אם יום אחד היה חלש, היה פיצוי ביום אחר.
-
בסופו של דבר טסנו לטנזניה מזנזיבר ליום ספארי של 6 שעות סך הכל בספארי. הגענו לספארי סיילו עם המדריך ג'רמי והיה מעולה. ראינו מגוון רב של חיות כולל העמדת הג'יפ הפתוח מרחק נגיעה מלביאות ישנות ואח"כ נסיעה קצרה לכפירים הישנים במסתור. המחיר גבוה מאד אבל אנחנו יצאנו מרוצים