שאלה לטיול לאקוודור/קיטו
-
שלום לכולם,
אני טס לאקוודור/קיטו הלוך ושוב מקנדה ל11 ימים בין דצמבר לינואר.
ברצוני לצאת לטראק של הרי הגעש וההרים הסובבים אך ככל הנראה אספיק טראק אחד ולשאר המקומות אגיע באוטובוסים או תחבורה ציבורית שונה (מפאת זמן?!) .
רציתי לדעת איזה ציוד עלי להביא
נעלים: טיפוס הרים או נעלים חורפית של קנדה (מתאים ל 40 מינוס)
מעיל: קנדה גוס או מעיל פשוט יותר?
בערב השנה החדשה, האם כדאי לתכנן להישאר בעיר או על ההר?
בנוסף אשמח לכמה טיפים שאוכל לנצל את החופשה ככל שניתן שהמטרה לצאת ולראות כמה שיותר מקומות, קראתי הרבה טיפים אך לא מצאתי אתי התייחסות לתקופה הזו של השנה
תודה רבה לכל העונים
-
אני לא מכיר את הטרקים באקוודור , אבל נעליים של 40- מעלות צלזיוס
ממש לא מתאימות .
גם לטרק הוואי-וואש בפרו , שכל הטרק מתבצע בגובה 4,000 עד 5,100 מטר
נעליים כאלה לא מתאימות .
אקוודור נמצאת ממש על קו המשווה . ז”א מזג אוור טרופי . אין ממש חורף קר .
בקיצור , נעלי טרקים זה מה שאתה צריך .
גם בקשר למעיל , לדעתי מספיק הפשוט יותר .
-
אכן לאקוודור צריך להביא בעיקר טי-שירטס…

עם הסתייגות אחת חשובה – אם הכוונה היא גם לטפס על ההרים עצמם (לא בהכרח לפסגה, אלא במסגרת מסלולי הטיול שבהחלט יש ועולים לנקודות די גבוהות על צלע ההר) אז בהחלט יכול להיות קר מאוד ומנקודה מסויימת גם מושלג.
לכן, הייתי מביא נעלי טרקים רגילות אך אטומות למים, וכן שכבה מחממת אחת (מעיל פליז למשל) ושכבה אוטמת אחת (מעיל רוח דק ונושם זה אידאלי).
ולגבי השנה החדשה – אני מעריך שיהיה הרבה יותר שמח בעיקר עצמה מאשר על צלע ההר...
-
תודה לכל התגובות, איזה הקלה, אני מגיע מאיזור עם -20 ושאני רואה הר של מושלג בתמונות אני מדמיין את ה -30, כנראה שזה רק הטעייה…

זה לא נשאל בכותרת אך אולי למישהו יש ידע לומר כמה איזורים אפשר לבקר בתקופה של 10 ימים? ואיזה מומלץ ללכת כדי שאספיק להנות משהייה שם ככל שניתן?
-
הבונוס: מדינה קטנהקל להגיע מקיטו לכמעט כל נקודה בתוך כמה שעות, מה שהופך את אקוודור אידיאלית לנסיעות קצרות יחסית.
בהנחה שמדובר בטרק של שלושה ימים [וכמובן כדאי לארגן אותו ככל שתוכל כבר מקנדה, כדי שלא תצטרך לבזבז זמן על חיפוש סוכנויות, הכנת תוכנית וכו’], זה משאיר לך עוד שבוע. יום בהלוך ויום בחזור בקיטו [שבה בהחלט יש מה לעשות, ואפשר גם לקפוץ לנקודת ‘מרכז העולם’], ונשארת עם חמישה ימים. אני הייתי מחלק אותם בין באניוס [טבע ירוק ויפה וכל מיני פעילויות ספורט אתגרי] ואיזור אוטוואלו [שוק סופשבוע ענקי ומרשים, מסלולי טיול יפים בטבע].
-
מצטרף להמלצה על אזור באניוס.
בנוסף, יש לך באקוודור גם הזדמנות נוחה לסיור/טרק בג’ונגלים (מיום אחד ועד מספר ימים). יש יציאות מקיטו ומבאניוס .