התלבטות גדולה מה לעשות
-
יש לי התלבטות אשמח אם תעזרו לי להכריע מה הכי כדאי
הזמנתי טיסת הלוך חזור בתאילנד לפני כחודש.
ובגלל סיבות אישיות אני רוצה לשנות את התאריך חזרה.
נאמר לי מהחברה שזה בעלות של בסביבות 120 דולר.
ואני לא רוצה לשלם סכום כזה גבוה
שמעתי שהמחירים ממש נהיים זולים יום\יומיים לפני הטיסה.1) להשאיר את זה ככה, יומיים לנפי שארצה לעזוב לעשות ''בוקינג'' ולחפש טיסה קרובה חזרה?
זה אפשרי והמחירים באמת יהיו יותר נמוכים?2) אם אני מבטל יומיים לפניי זה קנס? או שאני יכול פשוט להשאיר את זה ככה, ולא לעלות עם הכרטיס?יש משהו שניתן לעשות או שפשוט אין ברירה אלא לשלם את הסכום הזה? -
חברות התעופה מרוויחות יפה משינויים כאלו.לא נראה לי שיש לך ברירה אלה לשלם.
-
אני לא יודע ממי ומכמה אנשים שמעת שיום-יומיים לפני הטיסה הכרטיסים נהיים ממש זולים, אבל זה לא חד משמעי. זה הימור גדול (אולי בכלל לא יהיו כרטיסים פנויים? או שיהיו רק כרטיסים יקרים? ) ואני נוטה בכלל להעריך שהמחיר שתקבל יומיים לפני הטיסה הוא יקר יותר ולא זול יותר.
אתה צריך להחליט האם אתה מעוניין לקחת הימור שכזה בזמן שהותך בטיול ולהתמודד עם חוסר הודאות+הזמן שתבזבז מהטיול על חיפוש טיסות חלופיות.
לטעמי האישי הדבר ההגיוני לעשות זה פשוט לשלם על שינוי תאריך, 120 דולר זה פחות מ500 ש”ח. לא שאני מזלזל בסכום כזה אבל בינינו, גם אם ישחק לך המזל ותצליח למצוא טיסה חזרה בתאריך אחר שעולה 40-50 דולר פחות –
מה יצא לך מזה? חסכון של 250-300 שקל? לא שווה את הטירחה …
-
תבדוק אפשרות של ביטול. לרוב עדיף פשוט לבטל, ולקנות כרטיס חדש.
-
אם הטיסה היא מתאילנד חזרה לארץ – בשום מצב בעולם זה לא יעלה 120 דולר, גם אם תזמין שלוש שעות לפני הטיסה.אם הטיסה בתוך תאילנד – ברר כמה עולה חזור אם מזמינים מעכשיו, והאם זה יותר/פחות מ-120 דולר. כי אולי “אמרו” לך, אבל זה לא בהכרח נכון. לפעמים המחיר יורד, לפעמים לא. זה תלוי בביקוש, בכמות המקומות, בעונה, ביום בשבוע ובעוד מיליון דברים.
לגבי אם יש קנס על ביטול/שינוי מאוחר יותר – אין לנו מושג מה תנאי הכרטיס שלך. את זה אתה צריך לשאול את חברת התעופה.