חבל אלזס
-
היי, טיסה לבזל לטיול באזור אלזס וחזרה מגינבה
10 ימים נטו במאי. שאלה 1, האם לפצל את הלינה ? שאלה 2 המלצות לגבי לינה עדיפות דירה לזוג. תודה !!!
-
בחבל אלזס עצמו אין מה לפצל. המקום לא גדול. אנחנו לנו בעיירה ריקוויארר שהיא אחת העיירות היפות, בבית פרטי עם שלושה חדרי שינה ב 100 יורו ללילה. ממש מול הכרמים. תחפשו בטיפים פה בלמטייל. זו נקודה נוחה לטיול בעיירות השונות בחבל אלזס, בפארק אירופה ומוזיאון המכוניות.
-
אם אתם שבים מג’נבה, אולי כדאי לכם לשקול לטעום את האלפים הצרפתיים באזור אנסי-שאמוני בחלק השני של הטיול.
-
קודם כל אני מתה על אלזאס.
אבל-- 10 ימים רק לאלזאס זה קצת “יותר מאותו דבר”
בעיירת היין ה14 ,תגלו שהיא די דומה ל-13.
מעבר לכך -אם הנחיתה בבאזל וההמראה חזור מג’נבה- אפשר לפצל את הטיול ל-2 יעדים בערך 50% זמן לכל אחד- לטובת אלזאס מחצית הטיול ולטובת אגם ג’נבה ומסלולים סביבו יתרת הטיול . (או לטובת אזור יורה, או לטובת שוויץ, או … בקיצור לא מעט אפשרויות, ואם האלפים הצרפתיים במאי- עדיף לדעתי להתמקד באזור אנסי או יעדים אחרים נמוכים ולא בשמוני ובהרים).
-
היי ,
ברור שלפצל ,כי אם לא אז הייתה חוזר מבאזל ולא מג’נבה.
אם אתה חוזר מג’נבה בטח יש מה שתרצה לראות בדרום שווייץ ויש הרבה מה.
לגבי לינה -ברור שזה מונה בתכנית שלכם.
לגבי אלזס – הייתי ממליץ על לינה בקולמר או לידה שהיא עיר מרכזית באלזס וסימפטית מאד.ברור שניתן בעוד מקומות.
לגבי ההמשך זה תלוי בתכנית ותלוי בתקציב שלכם .שווייץ לרוב לא זולה ואם יקר לכם חפשו מלונות IBIS .
-
מתה על שני האזורים..
אלזס במאי,לא משנה באיזה עיירה תלונו.
תלוי מה צעדיפים.עיירה שקטנה בערב או עיר קטנה שאפשר לטייל בה עוד קצת..
קןלמר מקסימה עיר קטנה..
רקוויאר מתוקה מאוד.
כל עיירה בחבל מתוקה.
5-6 ימים יתנו טעימה נעימה מהאזור.
ואנסי כמובן או אחת העיירות סביב אגם אנסי.
כדאי מאוד לבדוק איזה קניונים ומה פתוח בתקופה שלכם במאי.
יש המון בלוגים וסיכוי טיול באזור.
כמו גם המלצות לינה רבות.
מפנסיונים פרטיים ומלונות קטנים.תלוי מה אוהבים..
תעברו גם על בוקינג.הפלוס בו שאפשר לשריין עם אפשרות ביטול ללא תשלום ולהמשיך לבדוק בינתיים..
תקראו בבלוג שלי.פעמים אלזס חורפית וטעימה קייצית..ואלפים הצרפתיים ביוני.
-
אלזס מקסימה. אני חושבת שאין מישהו בפורום הזה שהיה בה ולא התאהב באזור.
לגבי לינות ממליצה לך על חברה שממנה שכרנו דירה . יש להם דירות מאוד רומנטיות
מצרפת גם מפה שסייעה לי לתכנן את הטיול שלנו (בדצמבר). לא בכל המקומות היינו אז זה שלד שיכול לסייע.