טס לאירופה בפברואר
-
היי

אני טס להולנד בפברואר ומאי. פברואר למיטב ידיעתי זה שיא החורף שם….
בארץ בחורף אני לובש חולצות מכופתרות עם שרוול ארוך ומעיל סטנדרטי שקניתי באנגליה לפני שנתיים בערך…
איזה דברים אני צריך לקנות בשביל לא לקפוא מקור? ואיפה כדאי לרכוש?
תודה
-
מה שאתה ‘רגיל’ ללבוש בחורף בארץ, לא יספיק לך בהולנד, בייחוד אם הרוח נושבת מכוון האוקיאנוס. גאטקעס וגופיות טרמיות ארוכות שרוול, ישפרו את המצב.
הכי טוב יהיה להביא אתך מהארץ מקלות של ארטיק בשביל לתקוע ב@@@ במקרה חרום.
-
באירופה בחורף צריך להתלבש בשיטת הבצל. הרבה שכבות.
כל המקומות הסגורים : בתי מלון, מסעדות ,מבנים ציבוריים – כולם מחוממים , ולפעמים מחוממים מאד. ולכן צריך את האפשרות להוריד שכבות , בהתאם להרגשה האישית שלך.
אבל בחוץ קפוא , אז אם אתה בחוץ כדי לטייל ברחובות או בפארק , צריך להתלבש עם כמה שכבות ובעיקר מעיל חם . לא לשכוח כפפות וכובע צמר.
-
מאחר ויצא לי לבלות את החורף שעבר במקום קפוא, יש לי השגה קלה: להתלבש בשיטת ה”בצל” עם הרבה שכבות זה טוב לטיול שבו מבלים הרבה בחוץ, בטבע, ואז לפעמים בהליכה מתחממים קצת, או בהפסקה מתקררים קצת, ואז מורידים/לובשים שכבות לפי הצורך.בעיר בחורף קשה ההבדלים הרבה יותר קיצוניים – בחוץ יכול להיות אפס, מינוס 5 או מינוס 10, אבל אם נכנסת לרגע לחנות נהיה 28 מעלות. במקום כל פעם לשים מחדש את כל השכבות או להוריד ערימה של בגדים בכל מסעדה וחנות, עדיף ללכת על פחות שכבות. כלומר, כן שכבות, אבל מעט (2-3), כשהעיקר הוא מעיל ממש טוב, רצוי פוך. נכנסים פנימה, פשוט מורידים רק אותו (ואת הצעיף והכובע), ולהיפך.