ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסלול האגם הלבן באלפים הצרפתיים

פורום אירופה
    6
    11
    2970
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yaelbe999
      yaelbe999 נערך לאחרונה על ידי

הי.

אני מנסה לתכנן את המסלול לאוגוסט. אני נוסעת עם ילדים בני 7-18.

לפי ההמלצה של משרד התיירות בשמוני- עדיף לי לעלות עם הרכבל רק עד תחנת פלג’ר ואז לעלות ברגל כשעתיים לאגם הלבן. הם טוענים שלעלות עם רכבל האינדקס וללכת משם לאגם הלבן זה מסוכן עם ילדים. אבל ממה שאני קוראת פה בבלוגים ופורומים של מטיילים ישראליים- העליה מפלג’ר נורא נורא קשה.

אז למי לשמוע? האם בכלל לוותר על מסלול זה עם ילדים?

אשמח לחוו”ד. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • vardit64
        vardit64 נערך לאחרונה על ידי

מציעה לך לקרא את ספורי הטיול שפורסמו יותר בפורום השכן(טיולי משפחות).

אנחנו הלכנו מאינדקס אבל לא עם ילדים ולפי דעתי זה לא מסלול קשה.

השנה גם למטיילים ביולי היה עדיין שלג , ולכן, המסלול מאינדקס היה מסוכן.

בכל מקרה זהו טיול ממש יפה. אבל, צריך קצת כושר הליכה ואת צריכה לבחון זאת לפי הילדים שלך.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • telo
          telo נערך לאחרונה על ידי

המסלול מהאינדקס יכול להתאים, אבל הוא לא קל לילדים. ראינו באוגוסט לא מעט משפחות, אבל לא עם ילדים קטנים.

לילד בן 7 בכושר, שאוהב ללכת, לא צריכה להיות בעיה.

כדאי לדחות קצת את המסלול ולבנות את הכושר של הילדים בצורה הדרגתית.

חובה נעלים טובות.

הבן שלי בן ה-5 די התקשה ולא הצלחנו להגיע איתו עד לאגם, למרות שחיכינו עם המסלול לסוף הטיול שלנו. הסתובבנו באמצע.

מבחינת נופים אני לא התרשמתי שהמסלול יפה במיוחד לעומת אתרים אחרים באזור. לא מרשים יותר מ Brevent למשל.

• נירית
            נירית נערך לאחרונה על ידי

הירידה מאינקס עלולה להיות חלקה ו/או מושלגת /אחרי גשם , ואז באמת יש כמה קטעים מסוכנים קצת לילדים.

בכל מקרה, ממליצה לא לוותר על המסלול, אחד היפים והמרשימים באלפים לטעמי (ועשינו הרבה מאד מסלולים). העליה מפלז’ר לא מאד קשה ואם הולכים לא מהר מדי, עושים הפסקות מנוחה וצילום בדרך-זה לא באמת קשה מדי. בטח לא למי שיש כושר סביר +.

• yaelbe999

תודה רבה לכולכם על ההמלצות. 

• yaelbe999

הי.

ראיתי בפורומים שהמלצת על מסלול אחר שאולי עדיף עם ילדיי- לאגם Brevent. ניסיתי לקרא בכל האתרים על המסלול עצמו אבל לא ממש מצאתי (מתכוונת לכך שנעלה ב2 הרכבלים אל פסגת ההר ומשם נתחיל במסלול 2 לכוון האגם). אולי את יכולה לפרט לי קצת על המסלול? לפי מה שאני רואה הוא בערך שעתיים וחצי לפי מה שהם כותבים אבל בטח לנו יקח הרבה יותר. האם יש מפה של המסלול עצמו באתרים שלהם? 

אודה לך מאד!

יעל

• נירית

המסלול לאגם מתחנת הרכבל בירידה די ארוכה. השביל צר ובחלקו עם סלעים. שביל הררי רגיל, שרצוי ללכת עליו בנעלי הליכה טובות.

בכל אופן, אם לא רוצים לעלות חזרה לרכבל, אפשר להמשיך בירידה תלולה למדי עד שאמוני.

האגם פה, אבל פחות מהאגם הלבן, לטעמי. התצפית מהתחנה העליונה הרכבל-נפלאה בעיני, בייחוד ביום עם ראות טובה.

מפה סכמטית אפשר לראות כאן-המפה הראשונה מראה את האפשרויות.

• lbd
                    lbd נערך לאחרונה על ידי

אני עליתי לאגם הלבן השנה באוגוסט. בכלל מזג האויר הרכבל לאינדקס היה סגור לכן עליתי מפלג’ר. זה עליה של כ-500 מטר הפרש גובה על שביל שרובו סלעי, די קשה. השביל מאינדקס גם לא קל אבל רובו בירידה.

באגם ברוונט לא היתי, אבל לפי המפה בחזרה יש לעלות 400 מטר הפרש גובה.

בכל מקרה אני ממליץ להצטייד בנעליים טובות  עם סוליה מחוספסת (רצוי גבוהות) ובמקלות הליכה.

עוד ממליץ על טראק מ- Plan de l’Aiguille עד Montenvers. כך אפשר לשלב ביום אחד את א.ד.מ. עם מערת הקרח.

האגם הלבן
                    • telo
                      telo נערך לאחרונה על ידי

אנחנו ויתרנו על הירידה לאגם brevent. ההמלצה שלי היתה על הרכבל בשביל הנוף. ניסינו לרדת לאגם מהרכבל אבל הירידה היתה תלולה ובשביל לא נוח.

במקום הירידה לאגם בחרנו במסלול נחמד ולא קשה: לרדת מהרכבל העליון לתחנת הבינים. לוקח כשעה.

האגם נמוך יחסית לרכבל ומרחוק נראה לנו יחסית קטן ולא נראה לנו מרשים במיוחד.

• צחצח המטייל
                        צחצח המטייל נערך לאחרונה על ידי

העלייה מפלג'ר לא קלה בכלל למי שלא בכושר. כשירדתי מהאגם הלבן לשם ראיתי אנשים עולים ומתנשפים קשות. הכל עניין של כושר כמובן.

אנחנו הלכנו מאינדקס גם עם ילדה בת 7 ולא היה מאד קשה אבל גם זה ממש לא מסלול קליל.

TELO   היופי של המסלול הוא כשאתה מגיע לאגם הלבן. זהו אחד המסלולים היפים ביותר באזור והייתי ברבים

• נירית

“אנשים עולים ומתנשפים קשות”

כנראה אותם אנשים שעלו מהר מדי יחסית לכושר שלהם.

בספר “זן ואומנות אחזקת האופנוע” יש ציטוט ששווה לאמץ בנוגע לעלייה להרים:

“על הרים יש לטפס מתוך מאמץ קטן ככל האפשר, בלי התלהבות יתרה. האמת של טבעך העצמי היא הצריכה להכתיב לך את הקצב.

אם אתה קצר רוח- הגבר את הקצב,

אם אתה נעשה קצר נשימה- האט.

יש להעפיל בהר מתוך איזון בין קוצר רוח לקוצר נשימה.”

אני אף פעם לא מתנשפת קשה, ולא בגלל שיש כושר כל כך גבוה..

ומצטרפת להמלצה של lbd. ההליכה Plan de l’Aiguille עד Montenvers שווה מאד.

ולדעתי יש ערך מוסף להגיע לאגם או אגמים אלפיניים גבוהים בטיול באלפים. 

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון