קרוז לקריביים
-
שלום רב,
בחודש מרץ אנחנו יוצאים לקרוז של שבוע לקריביים המערביים.
נקודות העצירה:
Cozumel
George Town
Falmouth
Cococay
יש אפשרות כמובן לקחת סיורים דרך האוניה.
פעם ראשונה שלנו בקרוז.
מה אתם ממליצים?
ובכלל-המלצות והארות בעניין קרוז?
תודה.
-
מקווה שאתם מכירים את cruisecritic.com כי שם בפורומים יש את כל המידע שאתם צריכים.
אנחנו בקוזומל, הלכנו פשוט לחוף בכדי להיות שם כל היום.
לקחנו מונית מסודרת מהנמל. לא יקר.
הלכנו ל פלאיה מיה. בגלל הבריכת ילדים.
עולה כניסה. (משהוא כמו 25-30$ לאדם לא כולל כלום).
היו באותו יום 3 אוניות בנמל והיה עמוס מאוד במוניות וגם בחופים.
תבדקו את הריזורטים שנותנים כניסה עם ALL INCLUSIVE אם זה מעניין אתכם.
בג’מייקה לקחנו מדריך מקומי ליום שלם, שהתחיל ב 7 בבוקר והסתיים ב 3.
נסענו ל BLUE HOLE (חפשו בגוגל) ומשם לכמה חנויות מזכרות , ארוחת צהריים, ועצרנו בחוף לנוח.
הנמל שלכם מרוחק שעה וחצי נסיעה מה BLUE HOLE. אז לקחת בחשבון.
אם עשיתם בחוכמה והזמנתם מסוכן אמריקאי, בטח קיבלתם OBC. כסף לאוניה.
אפשר להשתמש בזה גם לרכישת מגוון הסיורים.
-
לפורומים עדיין לא נרשמנו. אבל בהחלט תודה. נרשם ונקרא.
אנחנו נוסעים בלי ילדים – רק זוג, כך שכל חוף מתאים לנו והחלק הזה בחופשה הוא בעיקר בטן – גב.
בג’מייקה – המדריך טייל איתכם כל היום? יש משהו שלא כרוך בנסיעה ככ ארוכה לכל כיוון?
כנראה שלא עשינו בחוכמה… הזמנו דרך סנורמה. צריכה לבדוק את נושא הכסף לאוניה.
מה לגבי חבילות שתייה? טיפים לנותני שירות? יש לך המלצות?
-
בקיץ שנה שעברה היינו בקרוז שעצר בחלק מהמקומות שאתם מתוכננים.
יש חלק בסיכום טיול שתמצאי בו קצת טיפים.
עופר
-
תודה רבה על הסיכום.
שאלה לגבי הטיפים-
12$*2*7 זה באמת המון כסף. אני יכולה להגיד שאני משלמת את הטיפים בעצמי ושלא יגבו ממני באופן אוטומטי?
איך אני יכולה לוודא שבאמת לא מתבצעת גביית הטיפים באופן אוטומטי?
-
גביית הטיפים נעשית אוטמטית מכרטיס האשראי (בטחון) שאת מעבירה בכניסה לקרוז או שחוייבת עליו כבר בהזמנת הקרוז.
זה נועד למנוע סרבול בירידה מהאוניה ונועד להבטיח שאכן תנהגו כמנהג המקום. את יכולה לבקש בהגעה לקרוז , כלומר בציק אין שלא יחייבו אותך באשראי בטיפים אבל קחי בחשבון שמצופה ממך לשלם את מינימום הטיפים שנקבעו ישירות בסוף הקרוז. לא תעשי כן, מעבר לעובדה שאת מוציאה שם רע לתייר הישראלי את גם גוזלת שכר עבודה של אנשים שעובדים קשה מאוד.
כדאי שתדעי שבארה”ב כל שירות כמעט מצפים לטיפ כי זה מרכיב גדול בשכר העבודה, ככול שהשירות יותר טוב ואישי כך גם הטיפ אמור להיות יותר גדול. קחי זאת כחלק ממרכיב הטיול (כולל במלון למי שמביא לך מזוודות לחדר ולמצרים במסעדה או לנהג המונית) ממליץ לך לחפש בגוגל את סוגיית הטיפים המצופה ממך בארה”ב , זה יעזור לכם להבין את התרבות ומנהג המקום.
אגב,לפני שעולים לקרוז, את המזוודות שלכם (מניח שכבר יש לכם בהזמנה מס’ חדר) אתם משאירים לנציג חברה (סבל) עם מס’ החדר שלכם והוא זה שלוקח אותם בהמשך עד לחדר, כמובן זה השלב שבו מביאים גם לו טיפ..
-
היי ,
באיזו אניה הזמנתם?
את יכולה לגשת למשרד ולבקש שלא יורידו ממך טיפ .
השנה היינו בקרוז של רויאל קריבייאן שמראש הוגדר שהמחיר מראש כולל טיפים ,אני חושב שזה מין בלוף כזה שאנחנו לא חויבנו לתת טיפ באניה והחברה גם לא מעבירה לעובדים את מה שהם אומרים שיעבירו להם .בפועל אנחנו נתנו למלצרים הקבועים שלנו טיפ במזומן.
אני לא בעד חבילות שתיה,הן יקרות מאד ולדעתי לא מצדיק אם אתם לא אוסטרלים שיושבים מהבוקר עד הלילה על הבר.
לגבי סנורמה ,על פי הידוע לי הם הנציגים בארץ ולא עושים הזמנות בעצמם אלא מפנים לסוכנים ,זה מה שקרה איתכם או שהם לקחו ממכם הזמנה?
לגבי סוכנים בחו”ל -לדעתי צריך לעשות השוואת מחיר כוללת ,כולל כל העלויות והבונוסים ולראות בסוף מה המחיר המסכם אחרי הכול.
-
- אכן לא עשיתם בחוכמה שהזמנתם מסנורמה. אפשר להוזיל במאות! דולרים לעומת המחיר שהם נותנים , וזה מנסיון.
בקרוז שלנו, לא רק שקיבלנו את ה OBC שהיה במבצע של רויאל באותו זמן, אלא שהסוכן נתן לנו עוד 400$ נוספים, שחלקם הסכים להמיר בהנחה אמיתית מהמחיר.
בנוסף, שילמנו באמקס, ובזכות זה הסוכן השיג לנו בחינם 2 חבילות שתיה SODA. כלומר קולה וכו.. לא אלכוהול.
כמו כן, בזמן שלפני מועד התשלום (כיום זה 90 יום לפני), יצא מבצע מעולה של ילדים חינם מתחת לגיל 12 וזה הוזיל לנו את הקרוז במאות ! דולרים רבים.
- טיפים – כפי שכתבו לכם – זה מה שמצופה. אבל אתם יכולים לגשת ל GUEST RELATIONS ולבקש להוריד את זה ושאתם תיתנו לבד. אנחנו עשינו כך, ונתנו במעטפה טיפים. בעיקר לחדרנית שלנו (אכלנו בחדר אוכל הרגיל רק פעם אחת)
- ג’מייקה – יש מלא דברים לעשות. אבל אנחנו רצינו את ה BLUE HOLE (ויש כאלו שרוצים את ה DUNS RIVER שנמצא גם באותו איזור)
המדריך עלה 190$ ליום שלם, במיניוואן פרטי כמובן (היינו 5).
הוא היה צמוד אלינו ואנחנו תכננו איתו מראש מה רצינו לעשות - לגבי המזוודות ומה שכתבו לכם – זה לא מדוייק לגמרי: במסגרת תהליך ה צ’ק אין באתר, תקבלו לינק (או שזה היה במייל) להדפסת תגיות למזוודה.
את זה שמים על המזוודה. שמגיעים ל PORT, פשוט נותנים את זה לסבלים והם שמים בקונטיינרים גדולים.
המזודות מגיעות רק בצהריים ואפילו אחר הצהריים, ושמים אותם פשוט במסדרון ליד החדרים. אין למי לתת טיפ, כי בדרכ לא תהיו שם.
בקרוז שלנו היו מספר אנשים שלא הגיעה להם המזוודה.. שלחו מכתב לכל הנוסעים למחרת בבוקר אולי מישהוא לקח בטעות..
- אכן לא עשיתם בחוכמה שהזמנתם מסנורמה. אפשר להוזיל במאות! דולרים לעומת המחיר שהם נותנים , וזה מנסיון.
-
חלילה לרגע לא חשבתי למנוע את הטיפים מנותני השירות.
זו ממש לא הכוונה.
הכוונה היא לשלם ישירות לנותני השירות ולא להעביר דרך מישהו אחר.
-
ייתכן שלא עשינו בחוכמה אך את הנעשה אין להשיב…
אנחנו רק זוג, כך שקשה לי להאמין שמדובר במאות דולרים הנחה.
כמה זמן מראש עושים צ’ק אין להפלגה?
איך אני באמת מוודאה שאקבל את המזוודות ושהן לא יטיילו בחדר אחר?
-
לעניין טיפים לנותני שירות- בסוף הקרוז מחלקים מעטפה ובה ניתן לתת טיפ מעבר לנהוג (או במקרה שלך טיפ ישירות) ובמעטפה זו יש את שם העובד, תפקידו וכו’ לסגור והם מעבירים ישירות לעובד או לחילופין לסגור ולמסור לו ביד ביום האחרון.
לעניין טיפ המזוודות- אולי לא הסברתי או הובנתי נכון. הטיפ “שמצופה” הם מבקשים זאת ברגע שמגיעים למבנה הנמל, לפני הכניסה לטרמינל, יש אזור לכל אוניה ואוניה ושם הסבלים לוקחים ממך את המזוודות לאוניה הספציפית שלכם ושולחים את זה לאוניה (כמובן המזוודות עוברות שיקוף בטחוני כמו בנמל תעופה) את תקבלי את המזוודה (כמובן תדאגו לנעול אותה) ליד החדר. אין דרך לדעת שלא מתבלבלים אך נראה שהם די ממוקצעים (או שוברים לך את המזוודה, כמו שקרה לנו, אבל זכינו לפיצוי הולם..).
ציק אין ניתן לבדוק באתר של חברת הספנות לפי מס’ הזמנה. מדובר על לפחות 30 יום לפני , שימו לב שניתן להזמין רישום להופעות מראש או ימי טיול באיים מראש דרך האתר אם אתם חפצים בכך.
טרם ההפלגה הם אמורים לפרסם לו”ז שיהיה בקרוז (הופעות וכו’) כך תוכלו מראש להחליט לאיזה הצגה/מופע אתם מעדיפים ללכת ומתי, כמוכן תבדקו לאיזה מושב ארוחת ערב רשמו אותכם (18:00 או 21:00).
-
בהחלט – להכנס לאתר רויאל, ואפשר להרשם עם מספר ההזמנה.
חשוב להרשם להופעות שמתאימות לכם מראש !
כמו כן, באם לקחתם my time dining אפשר לקבוע שעה לכל יום (שעה שונה). יש טווחי שעות שאי אפשר. אבל חשוב לעשות זאת… אחרת התור למי שבא ללא הזמנה יכול להיות ארוך ומעיק.
אנחנו הלכנו רק פעם אחת (שהיה formal night). כי לשבת לארוחה ככ ארוחה לא התאים לנו. אבל היה נחמד.
לגבי הבדלי מחיר.. אם לא הגעתם ליום התשלום הסופי, לבדוק כל הזמן מבצעים. כל פעם יש משהוא חדש שיכול להוזיל ולתת עוד OBC
באתר cruise critic יש מה שנקרא ROLL CALL . זה THREAD נפרד לכל קרוז (תאריך) בנפרד. ותוכלו להתכתב עם אנשים שיהיו אתכם.
ידע זה כח. ויש הרבה מה לדעת.
לדוגמא: אנחנו היינו ב ALLURE – שכולם נכנסים לאוניה, זה לקומה 5. ואז כל ההמון מצטבר שם, או שהולך לבופה הראשי. יש מקומות אוכל אחרים שהם יותר שקטים (כמו סנטרל פארק) שכדאי ללכת לשם.
ביום הראשון יש עומס נוראי על ה CUSTOMER RELATIONS. הם עובדים 24 שעות, אז כדאי להגיע בשעות הלילה המאוחרות מאוד או מוקדם בבוקר
ואיפה לדוגמא לעמוד ב SAILAWAY וכו….
-
לגבי הטיפים באונייהבזמנו נפתח שרשור שלם בעניין ואין לי כוונה להתנצל/להתנגח על הדרך שבה בחרתי לשלם את הטיפים- כל אחד יעשה מה שנראה לו.
לא יודע אם זה מוציא שם רע לישראלים מה שבטוח שמי שנתן לי שירות וקיבל מזומן (מכובד) דווקא מעריך את התייר הישראלי.
כשפניתי לשירות לקוחות ביום האחרון ואמרתי שאני מעוניין לשלם את הטיפים בעצמי במזומן היא מייד ביטלה לי את החיוב האוטומטי שהם עושים לפי החישוב ההזוי שלהם.
עופר
-
נושא הטיפים בעיתי ביותר.
בדרך כלל נותנים טיפ לעובדים דרך האנייה , אני אישית לא יודע מה מזה באמת מגיע לעובדים ומה נשאר בידי הבוסים .נראה לי שמשהו מגיע לעובדים כי הורגש “מתח באוויר” לקראת סוף הקרוז והערב בו המלצרים אמורים לקבל את הטיפ.
צריך לזכור שברויאל קריבייאן הטיפ ניתן במין ואוצ’ר שהעובד ממיר אותו באנייה לכסף ,וזה לא מזומן ,כך שלא ברור לי לפחות מה באמת מגיע לעובד.
גם בקרוז אחר כשנתנו מזומן למלצרים ,לא היה לי ברור אם הכול נשאר אצלם או חלק מזה עובר הלאה למעלה.
בסדרה “הסופרנוס” נאמר וסליחה מראש על הביטוי :
“MONEY GOES UP, SHIT GOES DOWN “
-
גם שאתה משאיר טיפ במסעדה, ובמיוחד באשראי אין לך מושג לאיפה זה הולך
-
יש הבדל בין מסעדה שאליה אני מגיע חד פעמית וקרוב לוודאי שלא אראה עוד את המלצר לבין קרוז באנייה שבה המלצר או החדרן שירת אותנו אישית במשך שבוע לפחות ונוצרים איתו קשרים אישיים.
-
מאוד מומלץ, הפעילות היא בים, דגי הענק חופשיים
Cayman islands swimming with stingrays
אפשר להזמין דרך האונייה או עם הירידה לחוף